Radio24syv

AK 24syv

Et sprængfarligt kulturmagasin. AK 24syv finder kulturlivets blottede tandnerver og hopper på dem.
AK 24syv

Description

AK24syv finder kulturlivets blottede tandnerver og hopper på dem. Det er programmet med tid og lyst til kultur. Et nysgerrigt program, der både går i dybden med detaljerne og udfordrer dogmerne.  Vi er fascinerede og engagerede, men nægter samtidig at lade os imponere af det vedtagne. Fordi det er seriøst, behøver det ikke være kedeligt! AK 24syv er et både debatskabende og konfliktsøgende program, der tager kulturen på sengen og gør den interessant, levende og vedkommende. 

Link: www.radio24syv.dk/programmer/ak-24syv

Categories

Society & Culture

Episodes

Den lille finale

Oct 31, 2019 01:49:00

Description:

Godnat og sov godt lille AK 24syv. Vi siger pænt farvel med et topmøde mellem Ukelele-Hanne og Haiku-Hanne, desuden bliver forfatteren bag en stor bog om kortlægningen af Danmark interviewet fire gange.

Den store bibliotekarbattle, Daniel Rye og Tom Waits

Oct 30, 2019 01:49:00

Description:

Hvem er de fedeste fiktive bibliotekarer nogensinde? To bibliotekarer mødes for at afgøre sagen endegyldigt. Vi får også besøg af Daniel Rye, der har lavet en fotobog om at vente på klimakrisen, og vi taler med forfatteren til en ny bog om Tom Waits. Nå ja, og så er der også nyt fra Nordfynsk Universitet, hvor Christian Andersen har forsket i, om han kunne have fået mere fisse i sit liv.

Religionshistoriker analyserer Kanye West

Oct 29, 2019 01:50:00

Description:

Religionshistoriker Peder Byberg vidste intet om den amerikanske rapper Kanye West - men det gør han nu. Han har brugt en masse tid på at læse op på den amerikanske rapper og producer Kanye West og dennes nye plade "Jesus is King", som er blevet kaldt for kristen-propaganda. Men hvordan skal teksterne læses, når man ser på dem i forhold til religionshistorien? Og har Kanye virkelig givet sit liv til Jesus eller er der andet på spil? Derudover kan du høre Marc Facchini spille en ny sang, og så kan du høre eller genhøre hvordan det gik, da vært Kristoffer Lind tog til psykolog for sit had til lalleglade mennesker.

Baktier, homofobi og rimquiz

Oct 28, 2019 01:49:00

Description:

Verdens historiens sidste rimquiz afholdes i dag, hvor vi også fortæller om samarbejdsvillige baktier, homoseksuelle dyr (den er der mange af), og undersøger konkurrencelovgivningen.

Highligts: Hele vejen rundt om Taylor Swift og en depressionsramt radiovært

Oct 26, 2019 01:50:00

Description:

Vi kommer Radio LOUD i forkøbet, når vi tager hele vejen rundt om Taylor Swift, og så spørger vi VEGA og Roskilde Festival, om de virkelig tror, at deres kommende samarbejdspartnere i LOUD vil gå kritisk til dem. Derudover udfordrer vi lektor Marianne Stidsen på hendes holdning om, at #MeToo er en terrorbevægelse og ser på, hvordan kunst kan redde fodboldspillere, der er ramt af livets meningsløshed.

Radio Louds ukritiske journalistik om Roskilde Festival og Vega + Jordan...

Oct 24, 2019 01:49:00

Description:

Radio Loud har vundet udbuddet og får nu en DAB-kanal. Med i ansøgningen er Roskilde Festival og Vega. Radio Loud foreslår i sin ansøgning, at de vil lave programmer om hvad for noget musik, der spiller på festivalen og spillestedet. Men hov. Lugter det ikke af reklame for radioens egne partnere? Roskilde Festival og Vega er med i AK24syv i dag.

Den engelske musikanmelder Jordan Bassett er med for sidste gang i AK24syv. Han anmelder i dag danske protestsange.

Er #MeToo en terrorbevægelse? Og hvad er god soldaterhumor?

Oct 23, 2019 01:49:00

Description:

Er #MeToo en terrorbevægelse? Og hvad er god soldaterhumor?

Lektor Marianne Stidsen beskylder #MeToo for at være en terrorbevægelse. Beate Sløk-Andersen, der har forsket i soldaterhumor, forklarer, hvorfor humoren i Forsvaret ofte har seksuelle undertoner. Henrik Chulu kommer med sit bud på en vinder af årets mindst prestigefyldte pris 'Big Brother Awards'. Vi kigger på Peter Freuchens gamle skæg, og så er der dobbelt op på digtoplæsning!

Kunstværk redder fodboldspiller fra depression, mød en cowboy i...

Oct 22, 2019 01:50:00

Description:

Fodboldstjernen Gianluigi Buffon led i 7 måneder af en svær depression. Men et værk af Marc Chagall gav ham fornyet tro på livet. Vi taler om værket med Adrian Lloyd Hughes, og vi taler også med Asbjørn Sennels, som selv oplevede en stor tomhed i tilværelsen som professionel fodboldspiller. Derudover: dansk forfatter har skrevet et langdigt om en cowboy som spenderer sin tid i Amagercentret og mød digteren Mikael Josephsen, som taler ud om et langt liv med druk og misbrug og om at finde tilbage til livet.

Dialektjek af 'Fred til Lands', Watchmen-forklaring

Oct 21, 2019 01:49:00

Description:

Vi tjekker den fynske dialekt i DR-serien 'Fred Til Lands', og så puster vi til hypen om HBO's seriefiseirng af 'Watchmen'.

Highlights: Bliver Georg Metz dummere af at se Aftenshowet? Og kan Thure...

Oct 19, 2019 01:50:00

Description:

Vi tester, om Georg Metz bliver dummere af at se et afsnit af DR's Aftenshowet og får Thure Lindhardt til at give en master class i skuespil. Bosnisk-fødte Alen Meakovi kritiserer valget af Peter Handke til Nobels Litteraturpris, og endelig er en robot sprunget ud som digter og en far fortæller, hvorfor han fik fotoredigeret et billede af sit barn.

D-A-D fornærmer katolikker, rets psykiatriske patienter spiller counter strike

Oct 17, 2019 01:50:00

Description:

D-A-D har fornærmet den katolske kirke i Danmark. Hvad siger forsanger Jesper Binzer til det? Retspsykiatriske patienter skal lære af Counter Strike, og hvorfor kræver forældre, at deres børns skolefotos billeder retoucheres.

Bliver man dummere af at se Aftenshowet og hvorfor er det så svært at anmelde...

Oct 16, 2019 01:49:00

Description:

DR-journalist Anna Sol Jørgensen har i et par år følt sig chikaneret af Syrienblog.net. For nyligt modtog hun en mail fra bloggen, hvor der stod: "Hvis du lader håret vokse lidt, så man rigtigt kan rive fat i det og hvis du tager lussinger helt uden at blive distraheret, så vil jeg gerne tilbyde dig 120 kroner for 30 minutters knælende deepthroat". Anna Sol Jørgensen har forsøgt at anmelde bloggen til politiet i går, men politiet har ikke taget henvendelsen seriøst.

I aftenens program tester vi også hvorvidt man bliver dummere af at se 'Aftenshowet' på DR1. Georg Metz har aldrig set programmet. Vi tester hans paratviden inden og efter, han har set en time af programmet.

Masterclass med Thure Lindhardt og førstehjælp til dårlige krimiforfattere

Oct 15, 2019 01:49:00

Description:

Fed Front kritiserer dokumentarfilmen 'Fat Front' for at have castet for tynde, for hvide og for hetero medvirkende. Thure Lindhardt giver en lektion i skuespil, og Dan H. Andersen, der arbejder med at vurderer krimimanuskripter, fortæller, hvad man IKKE skal gøre, når man skriver en krimi. Derudover får vi svar på, hvorfor hvide internetterrorister næsten altid også er anti-feminister, og så kritiserer en hjerneforsker Berlingskes chefredaktør for at "vrøvle", når hun siger, at der kun findes to køn.

Kritik af Nobelprisens valg af Handke, debat om hvorvidt Grønland er en koloni

Oct 14, 2019 01:49:00

Description:

Den bosnisk-fødte forfatter Alen Meskovic, som siden 90'erne har været bosat i Danmark, kritiserer i skarpe vendinger valget af Peter Handke som modtager af Nobelprisen i Litteratur. Vi taler også med forlægger Ivan Rod som argumenterer for, at Handke har fortjent prisen og ikke bør sættes i livsvarig karantæne pga. sine udtalelser. Derudover, mød musiker Egil Dennerline, som har overlevet fem kræftdiagnoser, hør mændene bag Kongerækken tale om Grønland og det problematiske forhold mellem Grønland, Danmark og også USA.

Highlights: Kritik af DR's kulturjournalistik og Rasmus Paludan i konflikt...

Oct 12, 2019 01:50:00

Description:

Er TV Avisen Mette Hybel lidt for begejstret for Wikke & Ramussen til at agere kritisk journalist? Hvorfor er James Bond-plakater blevet røvkedelige? Var der mange monstre i bronzealderen? Krænker jysk teater Rasmus Paludans ophavsrettigheder ved at bruge hans citater i nyt stykke? Hvorfor er South Park blevet bandlyst i Kina? Og var det den rigtige vinder af Nobels litteraturpris? Få svarene i dagens program.

Rasmus Paludan i kamp mod jysk teater og update på Yahya Hassan

Oct 10, 2019 01:50:00

Description:

Teater Magistraten i Silkeborg vil opføre et stykke, hvor det citerer Stram Kurs-leder Rasmus Paludan. Men teatret har nu udskudt forestillingen, fordi Rasmus Paludan truer med at lægge sag an for brud på ophavsretten. Tommy Nielsen fra teatret i Silkeborg og Rasmus Paludan mødes i dagens AK 24syv, hvor vi også opdaterer på Yahya Hassans færden på sociale medier og taler om ikke-eksisterende kunstværker.

South Park bandlyst i Kina! AK sender en jazz-newbie i jazzskole

Oct 9, 2019 01:49:00

Description:

Den animerede tv-serie South Park er blevet bandlyst i Kina. Forfatter Liv Nimand Duvå taler om selvskade og hævn. Og så skal en kvinde, som ikke ved noget som helst om jazz, i jazzskole. Her skal en jazz-aficionado overbevise hende om, at jazz altså er fedt.

James Bond-plakat fra 1964 vs 2019, Joker-film og kvinde med sygelig angst...

Oct 8, 2019 01:49:00

Description:

På den nye plakat til den kommende James Bond film ser man 007 helt alene og gravalvorlig foran en turkis væg. Noget af en forskel fra James Bond-plakater før i tiden med masser af farver, smil, sprudlende energi og damer. Hvad er der sket? Derudover taler vi med Thomas Thorhauge om den nye Joker-film, vi taler også med en kvinde som lider af coulrofobi (sygelig angst for klovne), og så er der monstre i bronzealderen og en snak med Berlingskes chefredaktør Mette Østergaard om hvorfor deres skribenter ikke må skrive eksempelvis »hen« om en non-binær person som ikke vil kaldes hun eller ham.

Kritik af DR's manglende kulturkritik, kritik af byudviklingen i København

Oct 7, 2019 01:49:00

Description:

TV-Avisens kulturdækning er alt for ukritisk, lyder kritikken fra kulturjournalist på Berlingske. DR er ikke enig. Københavns byudvikling styres i for høj grad af profit, lyder kritikken i ny bog af Politikens arkitekturredaktør.

Highlights: Bach vs. Pac!, Lisbeth Knudsen om Greta Thunberg, og gåsehud med...

Oct 5, 2019 01:49:00

Description:

Highlights: Lisbeth Knudsen siger, at Greta Thunberg skaber angst og depression hos unge mennesker. 13 børnepsykologer fra Danmark afviser den tendens. Danskfødte Jamal Bhuyan er kæmpe fodboldstjerne i Asien, tidligere skudoffer og kaptajn for Bangladesh landshold. Der er musikalsk top- og stævnemøde mellem en Johann Sebastian Bach-fan og en Tupac-fan. Så tester vi om en kollega, som intet kender til The Beatles, kan få gåsehud af at høre Beatles svanesang Abbey Road. Derudover kan du møde en kvinde som bruger sin tid på at jagte sjældne æbler og redde de truede æblesorter.

Dansk fodboldspiller skudt 4 gange - nu stjerne på Bangladesh' landshold

Oct 3, 2019 01:49:00

Description:

Meget få herhjemme kender danskfødte Jamal Bhuyan, men han er i dag en kæmpe stjerne i Asien. Han er født i Danmark og var et stort talent i KB. Men en dag, hvor han passede sin fars kiosk, blev han skudt 4 gange. Det tog ham nogle år at kæmpe sig tilbage. Og så drog han til Bangladesh, hvor hans forældre er fra, og er nu anfører på landsholdet.

I AK 24syv i dag er der også topmøde: En fan af henholdsvis Bach og Pac møder hinanden Vi har besluttet os for at undersøge om det er muligt på live radio at få en inkarneret Johann Sebastian Bach-fan, der intet kender til hiphop til at falde for den legendariske Westcoast-rapper Tupac Shakurs musik? Og omvendt om man kan få en inkarneret Tupac-fan til at sætte pris på Johann Sebastian Bachs klassiske musik?

13 børnepsykologer modsiger "klimaangst"-påstande og er Burning Man "en sekt...

Oct 2, 2019 01:50:00

Description:

13 børnepsykologer modsiger "klimaangst"-påstande og er Burning Man "en sekt med et smil"?

Pia Kjærsgaard, Alex Vanopslagh og Lisbeth Knudsen siger, at Greta Thunberg skaber angst og depression hos unge mennesker. Men 13 børnepsykologer fra Danmark afviser den tendens. Vi taler med Lisbeth Knudsen, chefredaktør på Mandag Morgen/Altinget, om hvorfor hun maler et så ekstremt skræmmebillede af konsekvenserne af Greta Thunberg.

Derudover diskuterer vi, om det er "åndsløst", at DR nu vælger at lukke programmet Filmselskabet. Det mener filmredaktør på Soundvenue Jacob Ludvisen.

Hele anden time er dedikeret til Leon Uhd, der har været på Burning Man for første gang. Vi hører om hans oplevelse og taler om hvorvidt man kan kalde miljøet for en sekt.

Marimba-robot, musikalsk forsøg på at få gåsehud, drukanekdoter og "ny" musik...

Oct 1, 2019 01:50:00

Description:

Hvordan er det at spille sammen med en marimba-robot? Vi taler med en musiker som har været på scenen med én. Så tester vi om en kollega, som intet kender til The Beatles, kan få gåsehud af at høre musikken. Vi giver en fitnessvurdering af Real Madrids omklædningsrum. Du kan også møde en kvinde som bruger sin tid på at jagte sjældne æbler og redde de truede æblesorter. Og så gennemnørder vi den afdøde musiker Harry Nilsson.

Hård kritik af Joy Mogensen, Gåshudtest og den anden halvdel af Sort Sol...

Sep 30, 2019 01:50:00

Description:

Der bliver i aften rettet en hård kritik af kulturminister Joy Mogensen, vi tester om Abbey Road kan give gåsehud, vi bringer en læseguide til de 17 nye metrostationer og så er den anden del af Sort Sol fundet sammen.

Highlights fra ugen hos AK 24syv

Sep 28, 2019 01:50:00

Description:

Et godt mix af de bedste indslag fra ugen hos AK 24syv 

Nej! Unge har ikke klimaangst, ung Hare Krishna-munk fortæller og gokkesokken...

Sep 26, 2019 01:50:00

Description:

1) Alex Vanopslagh (LA) sagde i tirsdags på TV 2, at "mange unger lider af klimaangst og tager piller for det". Men 7 børnepsykologer afviser overfor AK 24syv at have hørt om fænomenet, ligesom Dansk Psykolog Forening mener, at det er et mediefænomen.

2) Hvorfor vælger en ung dansk mand at blive Hare Krishna munk i Vanløse?

3) Den politiske analytiker Peter Mogensen har uploadet en video på Facebook, hvor han synger Bruce Springsteen. Derfor får vi i dag forsangeren fra Springsteen Tribute til at lave politiske analyser.

4) LEGENDARISK BAND PÅ SMUKFEST! Det skrev BT i går. Men det legendariske band er Malurt.. er der nogen på gaden, der kan gætte det?

Anmelderdebat om Cecilie Lind og en mand i debat med sig selv om guldalderen

Sep 25, 2019 01:49:00

Description:

Nordjyskes anmelder giver Cecilie Linds nye bog 2 stjerner, mens Kristeligt-Dagblads anmelder giver den 6. Nu mødes de to i debat om, hvem der har ret. Derudover kan du møde en mand, der debattere med sig selv, hvorvidt begrebet 'guldalder' skal afskaffes. Og så ser vi på dødens nye rolle i computerspil. Og så er der digte om månen og fuglene, der forsvinder.

Henrik Marstal anmelder film om Maradona, vi ser kritisk på...

Sep 24, 2019 01:49:00

Description:

I DR2-programmet K2 ser de på astrologi som tendens. Her er alle tre gæster enige om, at man godt kan blive klogere ved at læse i stjernerne. Vi ser kritisk på deres store begejstring for astrologien og det horoskop, de hver især får lagt. For er der ikke brug for en kritisk stemme i sådan en sammenhæng? Derudover anmelder Henrik Marstal den nye film om Maradona, hvor en vild syditaliensk machoverden fremstilles. Og så har vi besøg af en pizzabager, som skal overbevise værten om, at han altså ikke bare sådan kan erstattes af en robot. Derudover: Digter Cecilie Lind har skrevet en bog om moderskab. Bogen er af nogle anklaget for at være for privat. En kritik Cecilie Lind er uenig i og finder ret så irriterende. Vi når også forbi H.C. Andersens skrive- og retteproces. Det viser sig nemlig, at han faktisk redigerede sine tekster i ret så stor grad.

Coltrane, skakballade og Volbeat får støtte fra staten

Sep 23, 2019 01:50:00

Description:

Afdøde John Coltrane er aktuel med en ny udgivelse. Hør hvorfor jazzikonets fans er helt oppe at ringe. Konkurrencestyrelsen kommer med uventet støtte til Volbeat, og så er et glemt lydværk af Bjørn Nørgaard dukket op.

Stand-up-undervisning, Beatlesquiz

Sep 21, 2019 01:49:00

Description:

Vi tester vores Beatles-ekspert i bund med super nørdede spørgsmål, der absolut hører til blandt de svære - selv for en ekspert! Vært Anders Christiansen deltager i et stand-up crashkursus med Torben Sangild og Anders Fjelsted. Derudover undersøger vi hvad fænomenet skovbadning egentlig går ud på, en Real Madrid-fan jinxer onsdagens Champions League-kamp mod PSG, og vi får også en dugfrisk græsk tragedie fra Dansk Arbejder Idræts C-Række i Valby.

Lær Stand-up, Mød Jan Grarup og hør om græsk drama i Valby

Sep 19, 2019 01:50:00

Description:

I dag afholder vi et crashkursus i Stand-up-teknikker, får besøg af krigsfotografen Jan Grarup, der er hovedperson i en ny dokumentarfilm, og fortæller om et græsk drama i Valby, mens to dramatikere omskriver formandsdramaet i Venstre til et teaterstykke.

Angsten for at jinxe, kritik af Kunstfonden og kussespejle

Sep 18, 2019 01:49:00

Description:

Hvorfor er vi bange for at 'jinxe' ting? Vi taler med en ekspert, og så kommer der en Real Madrid-fan i studiet og live jinxer aftenens kamp. Derudover er der kritik af Statens Kunstfond, en kvinde, som producerer kussespejle, en reportage om det nye fænomen 'skovbadning', og en form for nekrolog over den islandske komponist Jóhann Jóhannsson.

Racisme i italiensk fodbold, debat om Sofie Gråbøls fatsuit, et genbesøg af...

Sep 17, 2019 01:49:00

Description:

Sofie Gråbøl vejer 200 kilo i dansk film. Noget som Dina Amlund fra Fed Front kritiserer. Hun er stor kritiker af fatsuits i film og ville gerne have at rollen gik til en tyk person i stedet for. Vi tager debatten med Dansk Skuespilforbund. Derudover: Vi forsøger at forstå hvorfor hardcore italienske fodboldfans bliver ved med at råbe abelyde efter sorte spillere, vi har et nyt afsnit i vores serie hvor vi giver forklaringer på livets store spørgsmål og så kan du møde Thomas Ubbesen som sammen med sin kone har genbesøgt Østeuropæiske lande for at se hvordan livet har formet sig efter murens fald i 1989.

Ingen plads til Kim Larsen, DK-prankster og dansk hæder i The Guardian

Sep 16, 2019 01:49:00

Description:

Arvingerne vil ikke tillade pladsnavngivning til Kim Larsen, Hans Abrahamsen er nummer et i The Guardian, men hvem er han? Og så skal vores Beatles-ekspert testes i bund.

Highlights: Vært i terapi for sit had til lalleglade mennesker & breaking...

Sep 14, 2019 01:49:00

Description:

Vært Kristoffer Lind går til psykolog for sit (måske) sygelige had til lalleglade mennesker. Noget han også dyrker, fordi han aktivt vælger at se videoer af glade mennesker, som gør ham irriteret. Forfatter Xin Xin Gudbjörnsson skriver for frækt i sin nye roman. Så frækt, at en bibliotekar ikke vil læse bogen til ende. Revolutionerende nyt om The Beatles! Et bånd fra et bandmøde har pludselig set dagens lys og det viser sig at The Beatles kort før de gik i opløsning havde tanker om at indspille et nyt album. Du kan også høre Asger Schnack tale om Inger Christensen.

Pamela Anderson springer ud som digter og Tommy Kenter forlader teatret

Sep 12, 2019 01:49:00

Description:

Den tidligere Playboy-model Pamela Andersen er sprunget ud som politisk digter på Twitter. Men kan hendes digte noget? Det vurderer litterat Kamilla Löfström.

Tommy Kenter har valgt at sige farvel til teaterverdenen. Han fortæller i dagens program om at give Kurt Thyboe en lussing.

Forfatter Xin Xin Gudbjörnsson skriver for frækt i sin nye roman. Så frækt, at en bibliotekar ikke vil læse bogen til ende. Og derudover runder vi musiker Daniel Johnstons død.

BREAKING BEATLES NEWS, dødsangst og turbaner

Sep 11, 2019 01:49:00

Description:

BREAKING BEATLES NEWS, dødsangst og turbaner.

Et nyligt opdukket bånd fra et bandmøde i The Beatles omskriver hele historien om bandet! Derudover kommer viruseksperten Anders Fomsgaard i studiet og giver os alle sammen akut dødsangst, når han fortæller om de farlige virusser, der omgiver os. Og så kommer der en turbanbærer ind og svarer på alle de spørgsmål, du altid gerne har villet have svar på fra en person, der går med turban.

Hvordan føles det at høre 500 Kim Larsen sange? Vært opsøger en psykolog for...

Sep 10, 2019 01:49:00

Description:

Erik Jensen har hørt alle Kim Larsens godt 500 sange. Hvordan var den oplevelse? Hvor mange af dem holder? Hvilke perler er blevet glemt? Vi forsøger også at give svar på nogle af de helt store spørgsmål om livet og universet sammen med Bo Karl Christensen. Og så er vært Kristoffer Lind til psykolog for sit måske sygelige had til lalleglade mennesker. Noget han måske også dyrker, fordi han aktivt vælger at se videoer af glade mennesker, som gør ham irriteret. Alligevel ser han videoerne igen og igen.

Kritik af: landsholdets gamblingreklamer, filmpris til Polanski

Sep 9, 2019 01:49:00

Description:

Hvorfor tillader DBU, at børnenes landsholdhelte reklamerer for oddset? Hvorfor er det galt, at Venedig Filmfestival gav en pris til Roman Polanski? Er 'Det' af Inger Christensen virkelig et af det forrige århundreds vigtigste udgivelser? Og hvordan forløb støttekoncert til fordel for rockanmelderen Steffen Jungersen?

Highlights: VANVITTIG RADIO!!

Sep 7, 2019 01:50:00

Description:

Vi har i denne uge i AK 24syv lavet en lang række vanvittige indslag. Du kan høre klummeskribent på Berlingske Kathrine Diez i dating bogbanko med to mænd, der har mange bøger. Du kan også høre om en mand med autisme, der fortolker øl gennem dans på et bryggeri.

Derudover kan du høre, om det virkelig kan passe, at Mikael Simpson bliver kaldt 'Indie Jesus'. OG! Så performer Emilio Hestepis live. Han har lavet en sang, der er en parodi på en Radiohead-fan.. og hvis det ikke skulle være nok, så har vi også et interview med forfatter Kristian Bang Foss, en analyse af Eric Cantonas tale til et fodbold awardshow.. OG OG OG !! Vi har pillet også et indlæg af Morten Hesseldahl om Rudolph Steiner fuldstændig fra hinanden. LYT!

Emilio Hestepis LIVE og Morten Hesseldahl i vildfarelse om Rudolph Steiner

Sep 5, 2019 01:49:00

Description:

1) For første gang i dansk radio optræder den danske rapper Emilio Hestepis.

2) Og for måske første gang i dansk mediehistorie tør Morten Hesseldahl ikke stille op til interview. Han har skrevet et lang indlæg i Berlingske om forfærdelighederne ved Rudolph Steiner og skolerne i Danmark, men ifølge en religionshistoriker er han helt galt afmarcheret på en række centrale punkter.

3) P6 Beat har deres egen vært Mikael Simpson i daglig rotation på kanalen. Hans egne sange bliver spillet mindst én gang om dagen. De vil ikke stille op til interview om dilemmaet, men skriver til AK 24syv, at Mikael Simpson ikke uden grund bliver kaldt Indie Jesus. Men bliver han nu også det? Ved folk på gaden, at Indie Jesus er Mikael Simpson? Det tester vi.

4) Musikeren Jandek spiller snart i København sin blot anden koncert nogensinde i Danmark. Men sidst han spillede i Danmark fik han blot 1/6 stjerner i Gaffa, så hvorfor skal man dog tage ind og se ham? Det svarer Lasse Skjold Bertelsen på, der i øvrigt ejer 40 cd'er med Jandek.

Dating-bogbanko, radiocroquis og dans for øl

Sep 4, 2019 01:49:00

Description:

Hvilke bøger skal du have i din bogreol for at kunne få boeuf bourguignon med Katherine Diez? Spil med derhjemme! Mød også bryggerdanseren Bjarke, som fortolker øl gennem dans. Derudover handler det om hvide backpackers, der tigger i Asien, en børnetegneserie om incest, Nicklas Bendtner og så er der live croquis i studiet, når en sort mand skal tegne en hvid kvinde.

Er Lana Del Rey fake? Snakker Cantona sort? Er rockbrødre blevet venner igen...

Sep 3, 2019 01:50:00

Description:

Den populære sangerinde Lana Del Rey hedder i virkeligheden noget andet. Hun har også før forsøgt sig med et andet kunstnernavn, men uden held. Betyder det så, at hun er falsk og kynisk, fordi hun fandt en succesformel via en persona? Vi debatterer også hvorvidt offentlige Kunsthal Charlottenborg bør huse den private kunstmesse Chart Art Fair? Mathias Kryger kritiserer det han kalder for en sexet kinddans mellem de private messer og offentlige institutioner. Derudover analyseres Eric Cantonas mærkelige og ret så vidunderlige tale til et kedeligt fodboldevent, vi ser på The Kinks' to slagsbrødre, som måske har begravet stridsøksen, og så kan du høre om H.C. Andersens problematiske forhold til Operaen.

Kristian Bang Foss, Dansk Fløde og Turen går til DDR 1987

Sep 2, 2019 01:49:00

Description:

Det Danske Filminstituts nyudnævnte dokumentarfilmkonsulent truede engang en journalist, der skrev kritisk om kokainbrug hos Det Danske Filminstitut. Forfatter Kristian Bang Foss fortæller om 'Manden fra Del monte', der ved hvornår appelsinerne er modne. Derudover læser vi i 'Turen Går Til DDR ' fra 1987 og spørger 'Dansk Fløde', hvorfor det er en god i idé lave en teaterscene 45 kilometer (!!!) oppe i luften.

Highlights: Kritik af P6, fanklub driller fanklub, sexet version af Bonsoir...

Aug 31, 2019 01:50:00

Description:

Højdepunkter fra ugen!

HB Køge troede, at klubbens fans havde valgt Volbeat-sangen 'For Evigt' som ny indløbsang. Men det havde de ikke. Det havde naboklubbens fans derimod.

Vi tester sammen med musiker Andreas Odbjerg om alle sange kan gøres lækre og følsomme ved at blive spillet i mol, skrues ned i tempo og synges med stor indlevelse. Et trick som mange musikere benytter sig af, når de vil fremkalde gåsehud.

P6 Beat og P8 Jazz ser ud til at overleve. Der er bred konsensus om, at det er vigtigt, at de to kanaler overlever. Men hvorfor er det overhovedet vigtigt, når eksempelvis P6 Beat nærmest udelukkende spiller mainstream musik og altså ikke alternativ musik? Det spørger vi Jakob Mark fra SF om. Derudover kan du høre Bjarke Svendsen fra SNYK(en organisation for eksperimenterende musik), der mener, at DR har en lidt for arrogant musikprofil. Han kritiserer, at man ikke kan høre hverken verdensmusik eller techno nogen steder i DR.

Hvorfor overhovedet bevare P6 Beat? Og en HEL time med Kenn André Stilling

Aug 29, 2019 01:50:00

Description:

P6 Beat og P8 Jazz ser ud til at overleve. Der er bred konsensus om, at det er vigtigt, at de to kanaler overlever. Men hvorfor er det overhovedet vigtigt, når eksempelvis P6 Beat nærmest udelukkende spiller mainstream musik og altså ikke alternativ musik? Det spørger vi Jakob Mark fra SF om. Derudover kan du høre Bjarke Svendsen fra SNYK(en organisation for eksperimenterende musik), der mener, at DR har en lidt for arrogant musikprofil. Han kritiserer, at man ikke kan høre hverken verdensmusik eller techno nogen steder i DR.

Derudover præsenterer vi i aften en hel time med kunstner Kenn André Stilling, der lirer anekdoter af om at åbne Danmarks første café - Café Sommersko - og som siden åbnede legendariske barer som Café Dan Turell og Café Victor. Kenn er i hopla, så lyt med.

BISSEs klimakamp og Prins Henriks penissamling

Aug 28, 2019 01:50:00

Description:

BISSE er gået ind i klimakampen. Prins Henriks samling af peniskunst er sat på auktion. Sexarbejdere har startet ny brancheforening og OnsdagsSport.

Kan alle sange gøres gode ved nogle simple tricks? Mød også en spirituel CEO...

Aug 27, 2019 01:49:00

Description:

I aften live-tester vi sammen med musiker Andreas Odbjerg om alle sange kan gøres lækre og følsomme ved at blive spillet i mol, skrues ned i tempo og synges med stor indlevelse. Et trick som mange musikere benytter sig af, når de vil fremkalde gåsehud. Derudover kan du møde Erick Thürmer som har ansat en spirituel guide i sin virksomhed, ikke er bange for at tale om tro og som har oplevet store erhvervsledere vælte rundt på ayahuasca i Silicon Valley. Vi taler også med forfatter Tom Buk-Swienty om dennes store værk om Karen Blixen. Fokus er på de markante mænd, som hver især har spillet en vigtig, men måske også fatal rolle i hendes liv. Og så diskuterer vi hvorfor DR ændrer originaltitlerne på flere af de dokumentarfilm de sender.

Fanklub snyder naboklub, romantikken lider nyt nederlag

Aug 26, 2019 01:49:00

Description:

HB Køge troede, at klubbens fans havde valgt Volbeat-sangen 'For Evigt' som ny indløbsang. Men det havde de ikke. Det havde naboklubbens fans derimod.
Derudover lider Romantikken i Danmark et nyt stort nederlag.

Highlights: Onde anmeldelser, omskrivning af dansk kunsthistorie

Aug 24, 2019 01:50:00

Description:

Den levende legende Kenn André Stilling, der åbnede Café Dan Turèll i 70'erne, fortæller røverhistorier fra stedet som nu står til at lukke. Lars Bukdahl svælger i gode ONDE anmeldelser. Hør om et Christen Købke-maleri som måske betyder, at vi bør omskrive en del af dansk kunsthistorie. Vi diskuterer også om en odenseansk litteraturpris udelukkende handler om at få store navne til byen. Og så kan du møde en mand som har besøgt alle verdens lande.

Dansk kunsthistorie skal omskrives, Dødsmetalband synger om bornholmske myter

Aug 22, 2019 01:49:00

Description:

En restaurering af et gammelt Christen Købke-maleri betyder, at vi bør omskrive en del af dansk kunsthistorie. Hør hvorfor i programmet, hvor vi også møder et dødsmetalband, der er inspireret af bornholmske folkesagn, og to gymnasieelever, der skal høre Portisheads 25 år gamle debutplade 'Dummy' for første gang.

Brad Pitts overkrop, Café Dan Turèll lukker og mangel på kedsomhed er skyld i...

Aug 21, 2019 01:50:00

Description:

Brad Pitt står knivskarpt i den nye Tarantino-film 'Once Upon A Time In Hollywood'. Men hvordan holder man sig så godt som 55-årig?

Vi får også besøg af Kenn André Stilling, der 70erne åbnede Café Dan Turèll, som nu er til salg. Kenn fortæller om baggrunden for den historiske café, hvor Dan Turèll kunne drikke gratis.

I Norge får kunstkritikere statsstøtte - bør danske få det samme? Inden du råber "NEJ!", så tag og lyt med i dag.

Mangel på kedsomhed er skyld i klimakrisen. Det er noget af en påstand, som kommer fra filminstruktør Sebastian Cordes. Han er ved at færdiggøre en bog om kedsomhed, og i den forbindelse har han været på kedsomhedskonference i Amsterdam. Hør alt om kedsomhed og den kedelige konference og alle de andre historier i dagens AK 24syv.

Handler odenseansk litteraturpris kun om at få store navne til byen?

Aug 20, 2019 01:50:00

Description:

Odenses H.C. Andersen Litteraturpris bliver af formand for komiteen kaldt en verdenspris. Men kan det passe? Og hvorfor er det kun store, millionsælgende navne som modtager de 500.000 kroner som uddeles med prisen? Derudover: Lars Bukdahl om vrede anmeldelser, Elisabeth taler om sin nye bog, der handler om hendes opvækst, ikke mindst om forholdet til broren Peter AG. Og så har vi altså fundet en ny planet!

Identitetsdebatternes amokløb og Lars Larsen marketingevner

Aug 19, 2019 01:49:00

Description:

Hvorfor går debatter om køn, race og nationalitet altid helt amok? Hvorfor var Lars Larsens marketingevner så effektive? Hvilket land er mest kedeligt? Og hvem var Lollands Baudelaire?

Highlights: Hjemme hos Houellebecq, racister på dansegulvet og hiphopdebat

Aug 17, 2019 01:50:00

Description:

Er det racistisk ikke at forlade dansegulvet for at gøre plads til brune? Hvordan ser der ud hjemme ved Michel Houellebecq? Hvorfor er billedstyrken i dansk poesi reduceret med 40 procent i denne uge? Mener Anders Agger virkelig at en menneskerettighedsaktivist skal "skydes op af et træ" for at servere havremælk? Og hvem er den bedste danske rapper nogensinde?

Til parmiddag med Houellebecq, Alfons-vinbar på ludergade og to døde digtere

Aug 15, 2019 01:49:00

Description:

Til parmiddag med Houellebecq, Alfons-vinbar på ludergade og to døde digtere.

Christian Lund fra Louisana Litterature har efter 10 år endelig landet end aftale med den franske forfatter Michel Houellebecq. Og den kom først i stand efter flere personlige møder. Hør ham fortælle om den excentriske forfatter.

Der er åbnet en vinbar på Skelbækgade på Vesterbro i København ved navn "Alfons". Skelbækgade er kendt for at huse mange prostituerede, så hvorfor dog vælge navnet Alfons til baren? Hør en medejer fra "Alfons" forklare sig.

To danske digtere er døde over de seneste dage. Lars Bukdahl tegner nekrolog over Simon Grotrian og Jes Ørnsbo.

Derudover kan du høre om en udstilling med danske bogforsider fra 60erne og 70erne og høre en bedømmelse af den KVINDELIGE fodbolddommer fra kampen Liverpool-Chelsea fra i går. Det er første gang en kvinde dømmer en så stor herrekamp i fodbold, så hvordan klarede hun det? Lyt med i dag.

Hvide racister på venstrefløjen, bjørnedyr på månen og klitoris

Aug 14, 2019 01:49:00

Description:

Nogle anonyme hvide på venstrefløjen kritiserer andre hvide på venstrefløjen for at være racister til fester. Sara Maria Glanowski fortæller sin personlige beretning om et miljø af kvindelige bokser i New York. Vi tager også på Zoologisk Museum for at se på rumbjørnedyr, og så kommer tegneren Rikke Villadsen i studiet og fortæller om sit arbejde med bogen "Tatovøren og Klitoris". Og så forsøger vi at rede Ekstra Bladets anmelder Thomas Treo fra SmukFest.

En skolelærer bedømmer Refns 13-timers værk, Daniel Dencik om Matti Breschel,...

Aug 13, 2019 01:49:00

Description:

Hvorfor vil Anders Agger skyde en libanesisk kvinde? Hvorfor kunne Politikens anmelder ikke uddele hjerter til Winding Refns nye serie. Vi lader en skolelærer se og bedømme den. Derudover: Daniel Dencik kommer forbi til en snak om den atypiske sportsstjerne, Matti Breschel. Vi skal høre Rilke-digte tilsat sang og så dedikerer vi en hel time til dansk hiphop. Top 50 over de bedste danske rappere skal nemlig diskuteres.

Krænkede kristne, David Berman, Ramadansang

Aug 12, 2019 01:49:00

Description:

Onkel Reje og en sang om Ramadan er for stærk kost i dele af den danske befolkning. Hvorfor? Derudover tager vi afsked med en musiker som få kender, men som lige så få elsker meget højt! (Han hedder David Berman).

Highlights - Tykaktivist lagt for had på venstrefløjen og smalle digtere...

Aug 10, 2019 01:50:00

Description:

Kenneth Krabat, der skriver Wikipedia-opslag for smalle digtere, bliver mødt med modstand fra administratorerne. Thomas Michelsen, der er musikredaktør på Politiken, gennemgår en række slidte klassiske musikstykker. Dina Amlund, der er tykaktivist, er blevet lagt for had på venstrefløjen efter en anmeldelse af Rungstedlund. Og så er der nye afsnit af 'Det er jo som taget ud af en krimi' og 'Mit provinshul'.

Tykaktivist beskyldtes for hygge-kolonialisme og jazzfestival, hvor alt kan...

Aug 8, 2019 01:50:00

Description:

For nyligt anmeldte tykaktivisten Dina Amlund Karen Blixen-museet Rungstedlund. Men det skulle hun aldrig have gjort. Derudover har vi besøg af en mand, der klæder sig ud som amerikansk soldat fra 2. Verdenskrig i sin fritid, og så taler vi med grundlæggeren af Jaiyede Jazz Festival og spørger, om det overhovedet er jazz, der bliver spillet på hans festival.

Wikipedia sletter danske digtere og en hyldest til RAS G!

Aug 7, 2019 01:49:00

Description:

Den danske digter Kenneth Krabat har i den seneste tid forsøgt at oprette Wikipedia-sider for smalle digtere. Men han er blevet mødt med modstand fra de danske Wikipedia-administratorer, som i flere tilfælde ikke mener, at digterne er vigtige nok til at få en side. Hør Kenneth Krabat i debat med Wikipedia-administratoren 'Ramloser' - også kendt som Steen Erhardt Just. Derudover hylder vi i dag beatmageren Ras G, der døde i sidste uge. Der er nok ikke mange, der kender ham, men Mads Behrend kommer i studiet og forklarer, hvorfor hiphoppen har lidt et stort tab. I anden time af aftenens program skal det handle om journalistiske luderture til Aarhus.

Hvorfor vil anmelder have Nik og Jay på Orange? Hvorfor opfordrer Politiken...

Aug 6, 2019 01:49:00

Description:

En journalist på BT har organiseret Facebook-gruppen "Lad os få Nik og Jay på orange i 2020". Samme journalist har flere gange skrevet begejstret om gruppen i netop BT. Hør ham forklare den dobbeltrolle og hvorfor han egentlig gerne vil have dem på Orange Scene. Vi taler også med Politiken om, hvorfor de opfordrer deres læsere til at sende billeder af elløbehjul. Er det harmløst eller kan det minde om en opfordring til overvågning blandt borgerne? Vi bringer også et nyt afsnit af "Mit Provinshul". Denne gang med musiker Mike Hecchi, som taler om byen Them. I anden time: Kritik af psykolog, der advarer mod skærmtid, debat om den dyre kaffe i Danmark.

8Chan og slidt musik

Aug 5, 2019 01:50:00

Description:

I forbindelse med weekendens to massemord i USA mener grundlæggeren af hjemmesiden 8chan, at siden bør lukkes ned. Derudover handler AK om slidt klassisk musik.

Trumpf eller Trump og Volbeat-boykot

Aug 3, 2019 01:50:00

Description:

Hvorfor siger mange Donald TrumpF i stedet for Trump? Hvorfor har Stefan Jensens cambodianske ekskone slået en anden kvinde ihjel og parteret liget? Hvorfor boykotter de fleste danske medier Volbeat? Hvorfor er Biker-Jens endt som HR-direktør i Coop? Og hvem er GadeJørgen?

Medier boykotter Volbeat + hvorfor siger folk Donald TrumpF i stedet for Trump??

Aug 1, 2019 01:50:00

Description:

Klaus Riskær, Martin Lidegaard, Naser Khader og Lars HUG har det tilfælles, at de alle siger Donald Trumpf i stedet for Donald Trump. Hvad foregår der? Det undersøger vi. Derudover bringer vi i dag historien om, at en lang række danske medier er gået sammen om at boykotte Volbeat. Medierne vil ikke anmelde bandets nye plade, der udkommer i morgen, fordi bandet nægter at udlevere anmeldereksemplarer til Ekstra Bladet og Devilution. Derfor har Berlingske, Politiken og Gaffa i solidaritet valgt at undlade at anmelde pladen. I anden time er der RIMQUIZ!!

Gadejørgen og Opera som pop

Jul 31, 2019 01:50:00

Description:

Hvordan lyder opera sunget som pop? I anledning af Cph Operafestival gør vi forsøget. Derudover kan du møde GadeJørgen, som er aktuel i en dokumentarserie på DR.TV.

Penisprovokationer, Biker-Jens og ny plagiat-sag

Jul 30, 2019 01:50:00

Description:

Hvorfor er det sjovt at tegne penismænd på de franske landeveje? Hvordan havnede Biker-Jens i jakkesæt? Og så er Katy Perry dømt skyldig i en plagiatsag.

I anden time kan du genhøre sangskriveren Tim Christensen analysere sine egne tekster.

"Min cambodianske ekskone har dræbt et andet menneske, parteret liget og...

Jul 29, 2019 01:50:00

Description:

Danske Stefan Jensen, tidligere guitarist i rockbandet The Sandmen, har oplevet mange vanvittige ting i sit liv. Men for en måned siden overgik en enkelt episode alt andet: Hans ekskone, som han har et barn med, dræbte og parterede en anden kvinde. Ekskonen begik drabet, fordi hun skyldte penge til kvinden, og hun så derfor ingen anden udvej end at slå hende ihjel. Derfor står Stefan Jensen nu med et barn i Cambodia, hvis mor er fængslet på livstid. Og Stefan har ikke forældremyndigheden over sin datter.  I anden time af aftenens AK 24syv kan du høre Tonny Vorm skrive en film om Elton John og så kan du også høre om Radioheads kiksede demobånd.

Highlights: Uwe Max bliver inspireret til at skide igen og kontroversiel...

Jul 27, 2019 01:49:00

Description:

Bjarne Kim skriver politiske haiku-digte på Twitter og mistænker russerne for at stå bag hans blokering. Sverre H. Kristensen var en vild person i det danske tegneseriemiljø, men hans eftermæle blev blakket af DR's 'Rejseholdet'. Uwe Max Jensen er i gang med et gåværk, men har planer om snart at lave et nyt værk med afføring. Tine Paludan har skrevet en digtsamling om relationer blandt andet den, hun har til sin bror. Jon Lundberg er leder af Læsø Kunsthal og mistænker, at nogle har saboteret hans udstilling.

Koen som kunst og ulve i Ulfborg

Jul 25, 2019 01:50:00

Description:

For et par uger siden blev en ko kåret til "Miss Danmark" ved et dyrskue i Herning. Men hvordan er en ko smuk? Det svarer blandt andre fotograf Kasper Løftgaard på. I dagens udsendelse skal vi også forbi Ulfborg i Vestjylland, hvor der for nyligt blev født mindst 6 ulvehvalpe. For hvad gør det ved et lille samfund, at ulven er ankommet? Derudover kan du i anden time høre højdepunkter var året, der er gået. En fuckboi anmelder en bog om manderoller og en Michael Jackson-fan ser dokumentaren 'Leaving Neverland'.

Danmarks mest groteske tegneserietegner og et kunstmysterium på Læsø

Jul 24, 2019 01:50:00

Description:

Den danske undergrundstegneserietegner Sverre H. Kristensen døde i 1997. Men fem år senere vakte DR's Rejseholdet ham så til live igen, dog i en noget trist og afstumpet version. Martin Christiansen, der er ved at skrive en bog om Sverre, kommer i studiet og fortæller om virkelighedens Sverre H. Kristensen. Derudover taler vi med lederen af Læsø Kunsthal, som har en mistanke om, hvorfor Ai Weiwei pludselig trak sig fra en kontroversiel udstilling.

Tine Paludan om relationer og Uwe Max om et nyt kunstværk uden lort

Jul 23, 2019 01:49:00

Description:

Den nye danske digter Tine Paludan har skrevet en digtsamling, som handler om ikke at lade sig være fastlåst i en bestemt identitet eller rolle i sine relationer til familie og mænd. I interviewet fortæller hun også om det svære i at miste kontakten til sin bror og at skulle forholde sig til ham som person og ikke til debatten på et politisk niveau. Derudover kan du i dagens program høre, hvorfor Uwe Max Jensen i dag går frem og tilbage på et stykke græs i Aalborg i 11 timer.

Haiku-digter føler sig udsat for politisk censur og en homoseksuel mand har...

Jul 22, 2019 01:49:00

Description:

Kim Serup Rasmussen har i det seneste halvandet år testet, om han kan gå hånd i hånd med sin mandlige kæreste i bybilledet. Derudover kommer Twitter-digteren Bjarne Kim i studiet og fortæller om, at han føler sig udsat for politisk censur på Twitter. Han er blevet blokeret, og han er overbevist om, at russerne står bag, fordi han dagen lang laver Haiku-digte, der er kritiske overfor Rusland. I anden time kan du møde Kurt Thyboe, der fortæller om Dr. Hook, og Georg Metz og Nikita Klæstrup, der ser på elge.

Hightlights: Mand med 10 fiktive bands, tekstanalyse af Ibens-sange og flugt...

Jul 20, 2019 01:50:00

Description:

Eja Due er "fucking ligeglad med flygtningekriser", og det har hun lavet en forestilling om sammen med sin forlovede, som er flygtning. Derudover har vi besøg af Rasmus Klausen, der har 16 bands, hvoraf de 10 af dem er fiktive. Og så gør forfatteren Mads Ananda Lodahl status på begrebet 'homoseksuel', og Ibens-forsangeren Carsten Lykke analyserer sine egne sangtekster gennem de sidste 30 år.

Carsten Lykke fra Ibens analyser sine egne sangtekster

Jul 18, 2019 01:49:00

Description:

Ibens-forsangeren Carsten Lykke har skrevet sangtekster gennem 30 år. Men hvorfor er der ingen metaforer i hans tekster? Er 'Jeg savner min blå cykel' i virkeligheden en analogi over en tabt barndom? Og er digter-jeg'et i virkeligheden voldspsykopat? Derudover kan du også tage med, når turen går til Marcel Proust, og vi afslører, at dansk satiretegning i virkeligheden er tandløs.

Manden med de tusind bands og rebranding af H. C. Andersen

Jul 17, 2019 01:49:00

Description:

Vi rebrander et gammelt citat af H. C. Andersen, hører om en performance-forestilling om flugt, der er "fucking ligeglad med flygtningekriser og flygtningepolitik" og taler med en mand, der har startet 16 bands.

150-årsjubilæum for ordet 'homoseksuel' og trekantsdrama i Skagen

Jul 16, 2019 01:50:00

Description:

Vi dykker ned i et historisk trekantsdrama mellem P.S. Krøyer, Marie Triepcke og Hugo Alfvén. Derudover fejrer vi 150-årsjubilæet for begrebet 'homoseksuel' sammen med Mads Ananda Lodahl, der ikke tror, at begrebet stadig findes om 150 år. Og så er vi på tur med en ung 'birder', fordi der er flere unge, som er begyndt at se på fugle. I anden time handler der om russiske accenter på film og atleten Caster Semanya, der ikke længere må løbe som en kvinde.

Operakoncert i fitnesscenter, 25 års arbejde på novelle og rasende Liam...

Jul 15, 2019 01:50:00

Description:

Det Kongelige Teater har været på pop up-turne rundt om i landet, og fløjtenist Marie Holzegel fortæller, hvordan det er at spille opera i et fitnesscenter, hvor folk flygter væk. Musikeren Søren Frieboe har brugt 25 år på sin historie "Drengen og Træet". Nu læser vi den højt i radioen og spørg: hvorfor tog det så lang tid? Og så har Live Nation valgt at flytte en koncert med Liam Gallagher fra Store Vega til Forum Black Box, hvilket har gjort flere fans rasende.

Highlights: Den frække fyr i tennis og gakket nekrolog over MAD Magazine

Jul 13, 2019 01:50:00

Description:

Er Jørgen Leth faldet af på den? Har danske influencere lige så dårlige arbejdsvilkår som børnearbejdere i Bangladesh? Kan Den Lille Havfrue være sort? Hvorfor er Nick Kyrgios tennisverdens bad boy #1? Og hvordan lyder det, når Merlin P. Mann læser 140 af MAD-tegneren Don Martins gakkede lydord op?

Er Jørgen Leth faldet af på den? Skarp kritik af influencerbranchen

Jul 11, 2019 01:51:00

Description:

Jørgen Leth er lige nu i Frankrig hvor han dækker Tour de France for Citröen. Men er det nu også en god idé? Vi anmelder "Citröen redder turen" som lige nu kan ses på Youtube. Derudover er Katrine K. Pedersen ude med en kritik af influencerbranchen, fordi de unge influencers nærmest ingen arbejdsmæssige rettigheder har. Vi har også improjazz på programmet!

Vanvittig lydords nekrolog, jubilæum for ordet homoseksuel

Jul 10, 2019 01:49:00

Description:

Livemusik af L.T. Valentin. Oplæsning af lydord som hyldest til Mad Magazine. Fokus på ordet homoseksuel. I anden time er der kritik af podcasten Mørkeland og et følelsesladet farvel til Dylan McKay.

Mød tennissportens bad boy #1 + en ny sort version af den lille havfrue

Jul 9, 2019 01:50:00

Description:

Hvorfor skal Ariel aka den lille havfrue nu være sort? Mød den kontroversielle tennisspiller Nick Kyrgios. Hør om Anne Zenons nye roman. Derudover er der Ansageri i din radio. Det bliver nemlig rigtig indspist når en gæst + en vært som begge kommer fra den lille flække Ansager skal tale sammen.

Hvorfor vil HK have deres medlemmer til at blære sig? Vi hylder også Joao...

Jul 8, 2019 01:49:00

Description:

Fagforeningen HK vil i en reklamekampagne have deres medlemmer til at blære sig mere. Men er det virkelig fedt at blære sig? Vi spiller også en masse bossa nova i anledning af Joao Gilbertos død. Derudover kan du høre best of af Thomas Treos anmeldelser fra Roskilde og få et skud højtlæsning af en børnebog. I time 2 kan du høre en alvorlig kritik af podcasten Mørkeland.

AK 24syv 06-07-2019

Jul 6, 2019 01:50:00

Description:

Det bedste fra AK 24syv

Tour de Bruce! Vi dykker helt nørdet ned i udvalgte sange fra Springsteens...

Jul 4, 2019 01:50:00

Description:

Neal Ashley Conrad guider sammen med vært Kristoffer Lind lytterne igennem en sand Tour de Bruce. En hel times radio om Bruce Springsteen, som fylder 70 senere i år. Fokus er på enkelte sange og derfra udfoldes de store temaer hos Springsteen. Det bliver også diskuteret, hvorvidt en feteret rockstjerne overhovedet kan være troværdig som "folkets stemme". Derudover: Forfatter Mikael Josephsen fortæller om et langt liv med misbrug. Og så kan du høre om fænomenet "lej en dværg".

Dansktop, tvillinger på cykel, troldehære!

Jul 3, 2019 01:50:00

Description:

Vi diskuterer fænomenet internet-trolls, læser højt fra "Bongo bryder ud", ser på om tvillingerne Simon og Adam Yates kan snyde under Tour de France ved at skifte rygnummer og spørger vi, hvad vi skal med en dansktopfestival? I anden time kan du møde tre danske speedwaylegender, som stadigvæk kan skændes om ting der foregik i 80'erne.

Graffiti i 80'erne, Chernobyl-faktatjek, Amnesty om VM i Qatar

Jul 2, 2019 01:50:00

Description:

Nikolaj Peyk genbesøger nogle af de graffiti-værker han stod bag i 80'erne. En forsker faktatjekker Chernobyl-serien. Amnesty svarer på hvorvidt de vil foreslå DBU at boykotte VM i Qatar. Du kan også møde jazzmusiker Mathias Heise, som gerne vil have mere fokus på vigtigheden i hårdt arbejde og dygtiggørelse inden for kunstens verden. Derudover sætter vi fokus på fænomenet stedmorporno!

John Mogensen Jam spiller Joy Division, Baby In Vain om at spille for 5...

Jul 1, 2019 01:49:00

Description:

Hvordan lyder det, når John Mogensen Jam (i anledning af den nyudnævnte kulturminister Joy Mogensen) spiller 'Love Will Tear Us Apart' med Joy Division? Hvorfor har Lola Hammerich fra bandet Baby In Vain skrevet et digt om at være på en forfærdelig turné i England, hvor nærmest ingen mennesker dukkede op for at se dem spille? Hvordan var det for danske Stina Moe Larsen at være til den skandaløse belgiske festival VestiVille, som blev aflyst efter få timer?

Highlights: Blind anmelder porno, Holstebro kan ikke holde kæft, Fodbold

Jun 29, 2019 01:50:00

Description:

Highlights: Blind kvinde anmelder lydporno, forfatter Tobias Bukkehave lyndigter science fiction-film på baggrund af nyheden om sædbanker i det ydre rum, og Timme Bisgaard Munk fortæller om dronningen af internettets nyeste opdagelser. Derudover raser musikanmelder over larmende holstebrogensere, mens DR3 ikke ønsker store patter.

Stidsen kalder #metoo et 'amokløb', Onani-Caroline er træt af sit navn og VM...

Jun 27, 2019 01:49:00

Description:

Hvorfor mener lektor i dansk på KU Marianne Stidsen i en ny bog, at #metoo har været et 'amokløb'? Hvorfor er influencer Caroline Petersen træt af at hedde "Onani-Caroline"? Hvorfor vil DBU ikke boykotte VM i Qatar? Og hvorfor har AK 24syv-vært Kristoffer Lind lavet fake news i tirsdags?

Lydporno, sædbanker i det ydre rum og nyt fra manosfæren

Jun 26, 2019 01:49:00

Description:

En blind kvinde anmelder lydporno. Frederik Kulager fortæller om det misogyne internetmiljø, som lægen, der er dømt for to voldtægter, var en del af. Mike Andersen spiller blues live i studiet. Timme Bisgaard Munk fortæller om dronningen af internettet. En fotograf og og en komponist fortæller om deres forsøg på at indfange den vestjyske ånd. Og endelig digter forfatter Tobias Bukkehave videre på nyheden om, at man er kommet tættere på at kunne oprette sædbanker i det ydre rum.

K-POP, DR3 CENSURER "STORE PATTER", NORSK Ø VIL AFSKAFFE BEGREBET TID

Jun 25, 2019 01:49:00

Description:

Hvordan er det lykkedes syv sydkoreanske fyre at fylde Wembley ud? Vi taler med to danske fans som var til stede under koncerterne, og som er en del af popgruppens hardcore-fans, der kalder sig selv A.R.M.Y. Vi taler også med DR3 som har valgt at klippe "store patter" ud i en ny udsendelse. Men hvorfor dog? Derudover; filosof Rasmus Ugilt diskuterer fænomenet tid i anledning af at en norsk Ø pønser på at afskaffe tiden! Du kan også høre en debat mellem en mountainbike-rytter og en kvinde som hader mountainbike-ryttere, fordi de larmer i skoven.

Holstebro overdøver Sting, Rimquiz og amerikansk yoga til inderne

Jun 24, 2019 01:49:00

Description:

Superstjernen Stings besøg i Holstebro blev overdøvet af sniksnakkende gæster. Hør en sur mand brokke sig over det. Yoga kommer fra Indien, men hvordan tager den sig ud, når inderne tager den amerikaniserede version til sig. Og så er rimquizzen i dag med Elbanovich og Forfatterskolens nye rektor.

Highlights: Musikere med slidte stemmer og lyde fra Tjernobyl

Jun 22, 2019 01:50:00

Description:

Kan Paul McCartney stadig synge? Må man have sokker på i sandaler? Kan slik blive for gammelt? Hvordan lyder Tjernobyl? Og fortryder Politikens anmelder, at han kun gav hitserien 'Chenobyl' tre hjerter? Køber spirituelle mennesker krystaller udvundet af børnearbejdere?

Kritik af psykolog, der advarer mod skærmtid og en københavner hører De...

Jun 20, 2019 01:49:00

Description:

Psykolog David Madsen optræder ofte i medierne, hvor han advarer mod at børn bruger for meget tid foran en skærm. Mange forskere er dog langt fra enige med David Madsen, så derfor har vi hevet ham en tur i studiet for at udfordre hans synspunkter. Derudover kan du høre et interview med en københavner, der lytter til De Nattergale for første gang.

Beskidte krystaller og kritik af Taylor Swift

Jun 19, 2019 01:50:00

Description:

De danske forhandlere af krystaller ved ikke noget om de sten, de sælger. Du kan altså ikke vide, om dine krystaller er udvundet under dårlige arbejdsvilkår, om der har været børnearbejdere inde over, eller om miljøet har lidt skade. Derudover er der kritik af en ny sang af Taylor Swift, der beskyldes for at pynte sig med lånte homofjer, og så får vi besøg af en af vinderne af tegneserieprisen Pingprisen.

Hvorfor kan McCartney ikke synge som dengang? Hvilket eftermæle bør Kong...

Jun 18, 2019 01:49:00

Description:

Vi ser på aldrende musikstjerners stemmer. Ældes de med ynde eller er det tid til at trække stikket. Michel Platini er blevet afhørt af fransk politi pga. korruptionsanklager. Vi giver overblikket over skandalen. Du kan også møde moderne brodøser, der bruger broderi som talerør for deres holdninger. Derudover kan du møde forfatteren til en ny biografi om Christian d. 2 som i Sverige er kendt som "Christian Tyran".

Det danske selvbedrag, snublesten og kontant kritik fra Mette Frederiksen

Jun 17, 2019 01:49:00

Description:

Dansk fotokunstner fik kontant kritik fra Mette Frederiksen på årets Folkemøde. Danskerne har urealistiske forventninger til det danske fodboldlandshold og lyden af Tjernobyl vækker begejstring.

Highlights: Stilede mandlige politikere og kritik af homodans

Jun 15, 2019 01:50:00

Description:

Hvem af de mandlige politikere, der nu forlader Borgen, har været det største stilikon? Vi har fundet svaret. Vi har også fået en britisk musikanmelder til at anmelde seks danske evergreens og talt med en kvinde, der mener, det er en "vederstyggelighed", at to mænd skal danse sammen i næste sæson af Vild med Dans. Endelig får vi besøg af DJ'en Jonas Visti, der spiller klip fra Danmarks dyreste syrerock mixtape. Og så er der reportage fra Folkemødet på Bornholm.

Englænder anmelder danske hits, Klage over homodans i Vild Med Dans, mørk...

Jun 13, 2019 01:49:00

Description:

Hvad synes den britiske anmelder Jordan Bassett om danske evergreens som 'Sleeping My Day Away' og 'Stupid Man'? Hvorfor er Annie Skjoldjensen sur over, at der i den kommende Vild Med Dans-sæson er et homopar med? Hvorfor opfordrer Rejsespejder.dk til mørk turisme ved det ødelagte atomkraftværk Tjernobyl?

Fyrede satiretegnere og intenst musiknørderi

Jun 12, 2019 01:49:00

Description:

The New York Times vil ikke længere bringe faste satiretegninger, efter en af deres tegninger er blevet beskyldt for at være antisemitisk. Møbeldesigneren Amanda Lilholt fortæller om hende og møbelfirmaet Formel A's beslutning om at opsige samarbejdet med influenceren Tobias Hamann på baggrund af en kommentar om, at han følte sig 'trans'. Og så er der en masse musiknørderi - både om Radiohead, syrerock og komponisten Ib Nørholm.

DR svarer på kritik af Anders Foghs medvirken i valgkampen, Youtube boykotter...

Jun 11, 2019 01:49:00

Description:

Hvilket stilikon vil du savne mest? Er det DF's Kenneth Kristensen Berth eller LA's Joachim B. Olsen? Vi ser på stilen hos nogle af de politikere, som ikke kom i Folketinget og vurderer hvem vi kommer til at savne mest. Derudover spørger vi om det er i orden, at DR lader Anders Fogh Rasmussen hygge sig i en sofa under valgaftenen, når selvsamme Fogh er løbet fra ubehagelige spørgsmål om Irak-krigen? Der er også debat om Youtube som har valgt at udelade en legendarisk Nazi-film fra 1935, vi taler om blomster i vand (!!) og så er der Nyt fra Nordfynsk Universitet.

Claus Hempler og Peter AG

Jun 10, 2019 01:50:00

Description:

Pinsespecial: Mød Claus Hempler, der taler om at synge på dansk, og Peter AG, der taler om Gnagslyde

Highlights: Speedwaylegender skændes og Netto taber kopisag

Jun 8, 2019 01:50:00

Description:

Hvem er den største speedwaylegende i Danmark? Det diskuterer Erik Gundersen, Hans Nielsen og Ole Olsen stadig. Derudover skriver Tonni Vorm en ucensoreret udgave af Elton John-filmen, en engelsk journalist har optur over det danske valg, og Netto har tabt en kopisag til designfirmaet Anne Black.

Netto anker sagen mod Anne Black, engelsk journalist imponeret over dansk...

Jun 6, 2019 01:49:00

Description:

Hvorfor anker Netto sagen om kopivarer mod Anne Black? Hvorfor er en engelsk journalist imponeret over det danske valg? Hvordan var det for tilrettelægger Line Snitker at lave serien "Jeg er på stoffer" på DR3? Hvad var det for en forkert reference til romerriget Henrik Dahl fyrede af efter Liberal Alliances valgnederlag? Var dette folketingsvalg DET VILDESTE NOGENSINDE? Hvorfor lader DR1 Anders Fogh Rasmussen hygge sig i en sofa under valgdækning, når samme Anders Fogh nægter at svare på spørgsmål om Irak-krigen?

VALGSPECIAL!

Jun 5, 2019 01:49:00

Description:

Fire folketingskandidater fordriver ventetiden med et spil Ego, Laurits Emanuel skriver en lejlighedssang om folketingsvalget, vi taler med dem, der ikke stemmer, og ringer til Færøerne og Grønland for at høre, hvordan valgstemningen er. Alt det og endnu mere.

Vi skriver vores egen ucensorerede film om Elton John, laver kritiske...

Jun 4, 2019 01:49:00

Description:

Hvordan ville en biopic om Elton John se ud hvis den ikke havde Hollywood-millioner i ryggen, men derimod blev skrevet af den danske forfatter og journalist Tonny Vorm? Vi forsøger at give dig den sande historie om Eltons vilde 70'ere. Derudover: Vi taler med Heartland-gæster lige efter en talk med Knud Romer. Fik de overhovedet noget ud af det? Vi rister også en rune for det snart lukkede tidsskrift Les Temps Modernes, taler om problemet med snakkende gæster til koncerter, diskuterer Kronprins Frederiks mulige afhængighed af trampoliner og så er der nyt i erstatningssagen mellem den danske designer Anne Black og supermarkedskæden Netto.

Speedwaykonger skændes stadig

Jun 3, 2019 01:49:00

Description:

Speedwaykongerne Erik Gundersen, Hans Nielsen og Ole Olsen skændes stadigvæk så det brager. Det hørtes tydeligt, da de gæstede AK24syv. I udsendelsen var der også plads til endnu et afsnit af vores gryende succes: Rimquiz.

Highlights: Georg Metz og Nikita Klæstrup ser på elge, trafikprop på Everest,...

Jun 1, 2019 01:50:00

Description:

De bedste historier fra ugen på AK 24syv.

Georg Metz og Nikita Klæstrup ser på elge, trafikprop på Everest, diskussion af antisemitisme, Tyler The Creator

Gyldendal censurerer Halfdan Rasmussen

May 30, 2019 01:50:00

Description:

Himmelfartsgenhør: Gyldendal censurerer Halfdan Rasmussen. Hør for og imod og frem og tilbage. Derudover handler det om at hate-følge kendisser på Instagram.

Pornohype i 70'erne og TV2 Nords censur af Uwe Max Jensen

May 29, 2019 01:49:00

Description:

TV2 Nord har censureret folketingskandidat for Stram Kurs Uwe Max Jensens hånd. Selvsamme Uwe Max Jensen fortæller også om Stram Kurs nye kulturudspil. I denne uge er det 50 år siden, at pornografien blev frigivet, og derfor kommer filmprofessor Søren Birkvad forbi og fortæller om den pornohype, der opstod i kølvandet på beslutningen. Og så fortæller Niels Lyhne Løkkegaard om sit nye værk, hvor han har skrevet et partitur i prosaform.

Nikita Klæstrup og Georg Metz ser på elge & vi ser på om det er farligt at...

May 28, 2019 01:50:00

Description:

Slow-tv er blevet taget til et nyt niveau i Sverige, hvor flere millioner har set på elge som vandrer igennem naturen. Udsendelserne har været livestreamet i alle døgnets timer og der kan gå timevis imellem, at man rent faktisk ser en elg. Vi tester slow-tv på to vidt forskellige personer, som skal se det sammen. Nemlig Nikita Klæstrup og Georg Metz. Derudover: Lucia Odoom ser på Tyler the Creators seneste hamskifte. Vi taler med en adfærdspsykolog om vores forhold til digitale medier. Måske er selve debatten om dopamin og click-afhængighed nemlig forfejlet. Der er også menstruationssnak, og så kigger vi på fænomenet med at interviewe imens man kører bil. Er det overhovedet forsvarligt?

Trafikprop på verdens højeste bjerg, rimquiz og kampen om klimakrisen

May 27, 2019 01:48:00

Description:

Ti bjergbestigere er nu omkommet på grund af en trafikprop på verdens højeste bjerg. Hør om de stigende problemer med 'bjergturister'. Derudover afholder vi endnu en omgang rimquiz, og taler om kampen om at navngive klimaudfordringerne.

Kaffe er alt for dyrt i København, italienerne håner Jamie Oliver og...

May 23, 2019 01:49:00

Description:

Hvorfor mener Poya Pakzad, der har arbejdet med kaffe i mange år, at kaffen er alt for dyr og kvaliteten alt for ringe i København? Hvorfor godter italienske medier sig over, at Jamie Olivers italienske restauranter måske må dreje nøglen om? Hvorfor oprettede man i 1800-tallet anstalter for åndssvage - og hvorfor blev Poul Nyrups far sendt derhen, selv om han var rask?

Rosenrødt portræt af Stram Kurs-vælger, Spice Girls og FRAADS

May 22, 2019 01:49:00

Description:

Politiken har lavet et portræt af Toke Lorenzen, en Stram Kurs-vælger, hvor de nævner, at han er vegetar, men fx ikke nævner, at han har udvist sympati for terrorangrebet i Christchurch. Vi taler med redaktøren bag og Toke selv. Derudover får vi besøg af hiphopduoen FRAADS, vi taler med Spice Girls-eksperten Elise Ligaard i anledningen af deres genforeningsturne. Og så kommer tegneserietegner Lise Jensen i studiet.

Er Palle Enevoldsen et godt statsministernavn? Begår Rosinante ulovlig skjult...

May 21, 2019 01:49:00

Description:

Hør en vaskeægte rimquiz imellem Lilian Munk Røsing og freestyler Elbanovic. Vi diskuterer også valget af fiktive navne i Niels Krause-Kjærs seneste roman. Hør om et turistskilt i Odense af kunstner Jens Galschiøtt som indeholder fire kinesiske tegn, der henviser til massakren på Den Himmelske Freds Plads i Beijing. Og så ser vi på, hvorvidt forlaget Rosinante og co. begår ulovlig skjult reklame på Instagram?

Me & My ser tilbage på Dub-i-dub, og vi ser tilbage på sidste uges tv-øjeblik

May 20, 2019 01:49:00

Description:

I et japansk tv-show fik Me & My kun lov til at promovere deres album lige så længe, som en ung japansk pige kunne opholde sig i et kar med isvand. Hør søstrene Pernille og Susanne Georgi fortælle om alt, hvad Dub-i-dub førte med sig i dag i AK24syv, hvor vi også går bag om sidste uge mest omtalte tv-øjeblik mellem Rasmus Paludan og Nima Zamani.

Highlights: Halfdan Rasmussen censur, debat om hvorvidt dansk satire er ufarligt

May 18, 2019 01:50:00

Description:

Highlights: Halfdan Rasmussen censur, debat om hvorvidt dansk satire er ufarligt. 

Hør indslaget som startede den store Halfdan Rasmussen censur-debat. Hør blandt andet Halfdans datter udtale sig kritisk over for Gyldendals beslutning om at udelade rim, som ifølge forlaget kan opfattes som racistiske. Derudover: Debat om dansk satire som beskyldes for at være ufarlig. En snak med Martin Nørgaard som har lagt sig ud med Stram Kurs. Vi ser også på om faktatjek overhovedet er brugbart. Og så giver en tegneserietegner en update på sin spøgelsesjagt.  Værter: Kristoffer Lind, Anders Christiansen, Nicoline Larsen. Gæster: Martin Nørgaard, Lotte Hjortshøj, Allan von Hansen, Hannibal Munk, Thomas Thorhauge, Martin Bisgaard

At hate-følge på sociale medier, Grønlands første flygtning og en kvinde med...

May 16, 2019 01:49:00

Description:

At hate-følge på sociale medier, Grønlands første flygtning og en kvinde med afrikanske rødder reagerer på Halfdan Rasmussen-sagen. 

Mange gør det, men ingen taler om det. Vi følger folk på sociale medier, som vi ikke kan udstå. Hør to unge kvinder fortælle om at hate-følge. Halfdan Rasmussens børnerim har fyldt medierne hele ugen - rim med ordene neger og hottentot er udeladt. De synes, de fleste er en dårlig beslutning. Men hvad tænker en dansk kvinde med afrikanske rødder om sagen? Hør Mary Tesfay forholde sig til det. Derudover kan du i AK i aften høre om Grønlands første flygtning nogensinde.

Palæstinensisk Melodi Grand Prix, ufarlige satiretegnere og digtoplæsning af...

May 15, 2019 01:49:00

Description:

Der bliver afholdt Palæstinensisk Melodi Grand Prix i protest mod Eurovision i Israel, og en af deltagerne giver os en forsmag i studiet. En historikers nye forskning viser, at danske satiretegnere er ganske uprovokerende, og en anden forskers nye forskning viser, at fakta ikke ændrer på vælgernes holdning. Derudover kommer Mette Moestrup i studiet og læser digte op, og tegneserietegneren Allan van Hansen giver en update på sin spøgelsesjagt.

Halfdan Rasmussens arvinger kritiserer Gyldendal for censur

May 14, 2019 01:50:00

Description:

Otte børnerim af Halfdan Rasmussen er blevet fravalgt af Gyldendal, fordi de indeholder ord som neger og hottentot. Det er arvingerne ikke tilfredse med. Også litteraturanmelder Lars Bukdahl er skuffet. Hør Gyldendal svare på kritikken. Derudover: 42-år gammel musik af gruppen PAKHUS 1 ser endelig dagens lys, Kina udfordrer Hollywood på filmfronten, en oversætter taler om hvordan han oversatte Dylan Thomas' digte og så er der kvindefodbold + FN's verdensmål på programmet.

Rimquiz afsnit 2, ytringsfrihed to the max

May 13, 2019 01:49:00

Description:

Komiker Martin Nørgaard synker ned på Stram Kurs-niveau, journalist Markus Bernsen fortæller om den offentlige Danmarks teknologibenovelse, og Peter Adolphsen og 'Ham Den Lange' dyster i Rimquiz.

Highlights: Løberen Caster Semanya, luderture til Aarhus og Nima Zamani om...

May 11, 2019 01:50:00

Description:

Er det fair, at 800-meter-løberen Caster Semanya skal tage testosteronnedsættende medicin for at konkurrere i kvindeligaen? Hvorfor frygter dansk-iraneren Nima Zamani partiet Stram Kurs? Hvorfor for Aarhus så vanvittigt rosende omtale af de udenlandske medier i disse år?

Sportsverdenens komplicerede forhold til køn, Bakkesangerinder og lyden af døden

May 9, 2019 01:49:00

Description:

Er det fair, at 800-meter-løberen Caster Semanya skal tage testosteronnedsættende medicin for at konkurrere i kvindeligaen? Det spørgsmål forsøger tidligere eliteløber Rikke Rønholt og idrætshistoriker Else Trangbæk at svare på. Vi har også fået to teenagere til at anmelde den nye udstilling på kunstmuseet ARKEN og talt med en lydkunstner om, hvordan døden lyder. Endelig får vi både besøg af hele to bakkesangerinder, og så spiller Dreamers' Circus live!

Journalist-luderture til Aarhus og politikerbogklub om EU og Houellebecq

May 8, 2019 01:50:00

Description:

Politikerbogklubben er tilbage! Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU og Morten Helveg Petersen fra Radikale Venstre læser Michel Houellebecqs seneste roman Serotonin. Derudover kan du høre om journalistiske luderture til Aarhus for udenlandske journalister og finde ud af, hvad hiphopekspert Peter Trier Aagaard siger til Nikolines evner som rapper.

Met Gala, Apocalypse Now, kunstner i familien, Paludans blog

May 7, 2019 01:50:00

Description:

Vild og skør mode til Met Gala. Et kig på Rasmus Paludans personlige blog fra 2007. Apocalypse Now anno 2019. En kunstner forklarer sin kunst. Og så ser vi på en famøs kaffekop som kom med i en scene i Game of Thrones.

Rimquiz, en dansk-iraners frygt for Paludan og afrikaner laver western-teater

May 6, 2019 01:50:00

Description:

AK's rimquiz genopstår, en dansk-iraner fortæller om frygten for Stram Kurs, afrikanere laver western-teater

Highlights: Claus Hempler, Mørkeland, Er det Gøg eller Gøj og Gokke?...

May 4, 2019 01:50:00

Description:

I denne uges highlights kan du opleve et interview med Claus Hempler, som er aktuel med et nyt album. Vi snakker endnu engang om podcasten Mørkeland, og så er der Breaking News; Gøg og Gokke er blevet udtalt forkert i årtier! Rasmus Paludan har efterhånden fået en del taletid i diverse medier, men nu er det tid til at give ordet videre til nogle af de andre små partier, der mangler vælgererklæringer.

Hannibal Hildorf og 4 andre små partier + Kunstner i familien

May 2, 2019 01:49:00

Description:

Medierne har fået meget kritik at føre Rasmus Paludan og Stram Kurs frem. Derfor inviterer AK24syv i dag fem partier i studiet, der endnu ikke har fået nok vælgererklæringer til at kunne stille op til valget. Blandt navnene er blandt andet Hannibal Hildorf, der har stiftet 'Havenisse-partiet', og John Jørgensen, der har stiftet partiet 'Fiskerlussing.' Derudover har vi endnu et afsnit af 'Kunstner i familien', hvor kunstner Niels Pugholm skal høre den hudløse sandhed fra sin kusine Bodil.

Undervisning i feministisk selvforsvar og mere kritik af Mørkeland

May 1, 2019 01:49:00

Description:

Endnu en pårørende står frem og kritiserer podcasten Mørkeland. Men der er også undervisning i feministisk selvforsvar, ideudvikling til dystopisk sci-fi på baggrund af nutiden, en ny bog om de danske kyster, og så er der også nyt i sagen om, hvordan man udtaler Gøg fra Gøg og Gokkes navn.

Hvordan skal Gøg og Gokke udtales? Vi diskuterer også rygepolitik i Odense,...

Apr 30, 2019 01:49:00

Description:

Gøg og Gokke bliver måske udtalt helt forkert? Hør en ekspert forklare historien bag navnet. Vi diskuterer også projekt Røgfrit Odense, som ønsker den første røgfrie ungdomsgeneration i 2025. Er det ikke komplet urealistisk? Mød også et ægtepar som begge er født med Downs syndrom, og som er med i en ny film. Så er der også GOT-nørderi og et kig på en ny Springsteen-tekst.

Claus Hempler, Paludan Alene i Verden, Flere Orgasmer Til Kvinder

Apr 29, 2019 01:49:00

Description:

Claus Hempler har i en alder af 49 år fundet ud af, at han kan skrive sange på dansk. Hør ham fortælle i aften, hvor vi også læser tegneserien 'Paludan Alene i Verden', hører den kommende hit 'Flere Orgasmer til Kvinder' og taler om en forestilling, hvor en Radio24syv-programchef er skurk.

Highlights: Kender du Greta Thunberg? Filmværkstedet i København bliver...

Apr 27, 2019 01:50:00

Description:

Vi tager en snak om den unge, svenske klimaaktivist, Greta Thunbergs, nylige nominering til Nobels Fredspris med en ung dansk klimaaktivist, samt danskere på gaden. Filmværkstedet i København må desværre lukke grundet besparelser, men hvor vigtig har den været for den danske filmscene? Vi zoomer ind på klassisk musik med Benjamin Britten og Peter Pierce, som i følge vores gæst var musikkens mandepar nummer 1. På kulturmediet Heartbeats' Instagramside foregår der besynderlige aktiviteter som vi ser nærmere på og så spørger vi hvorfor Rudolf Steiner-børn bliver vaccineret mindre end andre.

16-årig klimaaktivist fortæller om Greta Thunberg, interaktivt naturspil...

Apr 25, 2019 01:49:00

Description:

Den 16-årige klimaaktivist Greta Thunberg er blevet et ikon - særligt for de unge. Vi har fået en af dem i studiet, som fortæller, hvorfor hun synes, Greta Thunberg er super inspirerende. Derudover har vi fået en naturnørd og en storbydreng til at teste et interaktivt naturspil på Netflix, og vi får også besøg af en kunstner og hendes far. Og så er der sport!

Fenar Ahmad kritiserer lukning af Filmværkstedet + Rudolf Steiner-forældre...

Apr 24, 2019 01:49:00

Description:

Filminstruktør Fenar Ahmad, manden bag filmen 'Underverden', siger, at han aldrig var blevet til noget, hvis han ikke for 10 år siden kunne have prøvet sit talent af på Filmværkstedet i København. Nu står værkstedet til at lukke, og det synes instruktøren er en dum beslutning. Derudover handler AK24syv i dag om, hvorfor Rudolf Steiner-forældre har så stor modstand mod vacciner, og så skal vi også høre fra en musiker, der mener, at musik på hospice burde være på finansloven.

Køber Heartbeats sig til følgere eller er det Instagram som er ude af kontrol?

Apr 23, 2019 01:49:00

Description:

Vi ser på falske profiler på Instagram ud fra et eksempel hos Heartbeats. Derudover inviterer vi dig med til tyrefægtning, taler om en underskriftsindsamling for to afdøde musikere, giver et forsigtigt bud på hvem der dør i næste afsnit Game of Thrones samt et nyt afsnit af vores serie "Kunstner i Familien".

Jesus, Dylan McKay og Bjørn Nørgaard

Apr 22, 2019 01:50:00

Description:

Hellige highlights: Den ene har mødte Jesus, den anden savner Dylan McKay og den tredje kalder Prins Henrik en opretstående lort.

Highlights: Hvad skete der lige med Danny Kool og Skærmtrolden Hugo? Drama...

Apr 20, 2019 01:50:00

Description:

Interview med barnestjernen, Daniel Sørensen, bedre kendt som Danny Kool. Hvad skete der lige dengang; et tilbageblik på en karriere med skrigende fans og whiskey-smagning for den dengang 14-årige rapper. Skærmtrolden Hugo tog verden med storm i halvfemserne, hvad skete der lige? Vi taler med konceptudvikleren Ivan Sølvason om den store succes og afslutningen på denne. Fighten om Åboulevarden mellem Rasmus fra Himmeriget og Mikkel bag Mikkeller.

Påsken falder forkert

Apr 18, 2019 01:50:00

Description:

Skærtorsdag: Vi bringer det mest påskede, vi har lavet i år. Blandt andet at påsken slet og ret falder på forkert dato.

Pårørende kritiserer Mørkeland, debat om ondskab og nyt om orgelet i Notre Dame

Apr 17, 2019 01:49:00

Description:

Louise Koch Nielsens bror blev myrdet, og da podcasten Mørkeland tog sagen op, blev hun både rasende og meget ked af det. Derudover snakker vi om to nye bogudgivelser. Den ene er "Dødens Bolig", der handler om koncentrationslejren Auschwitz, den anden er "Nyt Blod", som handler om Afghanistan. Derudover er der nyt om det legendariske orgel i Notre Dame og kritik af DR's påskedækning.

Danny Kool 20 år senere, beretning fra Notre Dame, Gorm Bull om streaming vs...

Apr 16, 2019 01:49:00

Description:

Daniel Sørensen taler om hvordan det var at være Danny Kool dengang alting gik amok omkring ham. Du kan også høre musiker Gorm Bull diskutere et til tider problematisk forhold til streaming.

Mød de andre Rasmus Paludaner, skærmtrolden Hugo og Mikkeller Mikkel

Apr 15, 2019 01:49:00

Description:

Hvordan er det at hedde Rasmus Paludan? Vi spørger to, hvor af den ene har skiftet efternavn. Mikkel Borg Bjergsø (Mikkeller) kommer til genmæle efter kritik af åbning af en restaurant. Derudover kommer manden bag skærmtrolden Hugo og fortæller om 90'ernes Hugo-mani.

Highlights: Kritik af Mørkeland-podcast, tvillinge-duel i bryggeribranchen,...

Apr 13, 2019 01:50:00

Description:

Den populære podcast Mørkeland, hvor to kvinder taler om mordsager, bliver kritiseret af Sandie Westh og Marie Louise Toksvig. De to brygger-tvillinger bag Mikkeller og Evil Twin har i årevis været i fejde og nu deler i husnummer i København. En far fortæller om at spille computer med sin 5-årige søn, og vi zoomer ind på sagen om sex-sekten NXIVM, hvor kvinder er blevet rekrutteret som sexslaver til lederen.

AK 24syv 11-04-2019

Apr 11, 2019 01:49:00

Description:

Programmet med tid og lyst til kultur. Et nysgerrigt program, der både afsøger og afspejler hvad der rører sig, både i Danmark og resten af verden, men som også gerne vil gå i dybden med detaljerne og udfordre dogmerne.

Drama mellem Mikkeller og Evil Twin, Hornsleth udstiller narkomaner om natten...

Apr 10, 2019 01:49:00

Description:

Mikkel Borg Bjergsø og Jeppe Jarnit-Bjergsø er tvillinger. Mikkel står bag ølmærket "Mikkeller" og Jeppe står bag ølmærket "Evil Twin". Men de to tvillinger kan ikke udstå hinanden, og nu er der kommet mere brænde på bålet i deres uvenskab: Mikkel åbner nu en bar i lokalet lige ved siden af Himmeriget i København - et sted, som Jeppe har åbnet. Derudover handler AK i aften om Kristian Von Hornsleth, der vil udstille engelske hjemløse narkomaner om natten i Randers og så skal vi have en opdatering på sexkulten NNXIVM

En time med Peter AG, debat om Rainbow Awards og Tiggy om eurodance-scenen!

Apr 9, 2019 01:49:00

Description:

Peter AG fra Gnags smider fløjshandskerne og leverer ærlig snak i studiet. Hør ham kritisere Roskilde Festival, samt tale om helt nørdede Gnags-lyde. Vi debatterer også hvorvidt Lars Løkke Rasmussen skulle have haft en LGBT-ærespris, og så taler Charlotte Vigel om at have et eurodance-hit i 90'erne.

Leonora Christina forræder

Apr 8, 2019 01:49:00

Description:

Hvorfor sendte Viktor Fischer (FCK) luftkys til OB's fans? Hvorfor går Nina Munch-Perrin (TV-Avisen) i SÅ høje hæle? Var Leonora Christina Ulfeldt landsforræder? Og er musiker Nana Jacobis ideer til musikprogrammer på TV overhovedet gode?

Highlights: Indspist kultur i filmbranchen, originale Disney-stemmer fundet...

Apr 6, 2019 01:50:00

Description:

Fedter folk i filmbranchen for hinanden og påvirker det deres chancer for midler? Den originale danske indspilning af Disneys Snehvide er blevet fundet igen og vises i Cinemateket: Hvorfor bliver der egentlig lavet genindspilninger af de dubbede tegnefilm? Vi hører om lesbisk litteraturhistorie fra lektor Dag Heede, som har fundet den måske tidligste lesbiske roman, som ovenikøbet er dansk. Vi uddeler den årlige larmepris som pendant til stilhedsprisen. Hør de nominerede og årets vinder.

Indspist filmbranche, Leth stopper på TV2, Radioavisens nye (dårlige) beat

Apr 4, 2019 01:50:00

Description:

Er det et udtryk for en indspist filmbranche, når filmkonsulent fra DFI og ansøger om støttekroner hygger sig med vinmenu på en tur til Færøerne, og hvor konsulenten skriver til ansøgeren "Du er værd at fejre hver dag!!"? Hvorfor har TV2 fyret Jørgen Leth som cykelkommentator? Hvorfor synes DJ Katrine Ring, at det nye beat under Radioavisens rådhusklokker er sløjt? Hvorfor søgte H.C. Andersen job på Det Kongelige Bibliotek? Hvorfor mener fodboldjournalist Thomas Pyndt, at det er en myte, at fodboldspillere er kedelige?

Oprindelig Snehvide-film genfundet, Jammers Minde er lavet til tegneserie og...

Apr 3, 2019 01:50:00

Description:

Allan van Hansen så i et syn, at han skulle lave Jammers Minde som grafisk roman - til trods for at han ikke kunne tegne og har spastisk lammelse. Nu er den udkommet. Derudover er den oprindelige version af Snehvide og de syv små dværge fra 1938 på mystisk vis blevet genfundet, og så taler vi med en journalist der gik undercover i Nye Borgerliges Ungdom. Og så er der sportsonsdag!

Larmepris 2019, astrologi med Klæstrup, tv-duel og en forfatter om et liv med...

Apr 2, 2019 01:49:00

Description:

AK 24SYV KÅRER ÅRETS LARMEPRIS! Hør også Nikita Klæstrup tale om at blive lagt for had fordi hun skriver om astrologi.

Gilgamesh og verdens første lesbiske roman

Apr 1, 2019 01:50:00

Description:

En masse gamle ting. Muligvis er litteraturhistoriens første lesbiske roman dansk og fra 1883. Historien om Gilgamesh er derimod mere end 3000 år gammel, mens Kirchners billede 'Soldatenbad' kun er 100 år gammelt - det koster dog 140 million kroner.

AK 24syv 30-03-2019

Mar 30, 2019 01:49:00

Description:

Performancekunstnere bliver dårligt betalt og får ingen frokostpause på Nikolaj Kunsthal, er dette en tendens? Vi hører fra to performere samt formanden for dansk skuespilforbund. En komponist spiller musik inde i sit eget hoved, Madam Nielsen og Mikkel Bolt taler om revolution, vi mindes legenden Master Fatman og spørger Palads om 'Dronningen' virkelig er en film for hele familien?

Kunstner bygger en 3 tons kopi af sit eget hoved + Rasmus Kragh vil bestige...

Mar 28, 2019 01:49:00

Description:

Hvorfor har kunstner Louise Alenius bygget en mini-koncertsal på 3 tons, der ligner hendes eget hoved? Hvorfor vil Rasmus Kragh bestige Mount Everest helt uden kunstig ilt. når han har fejlet 2 gange før? Hvorfor har Roskilde Festival Cardi B på plakaten, når hun har indrømmet at have bedøvet og berøvet mænd, da hun arbejdede som stripper?

43 kr. i timen til performerne i Nikolaj Kunsthal og resume af Doctor Who

Mar 27, 2019 01:50:00

Description:

Cup Noodles og 43 kr. i timen. Det var, hvad Nikolaj Kunsthal forsøgte at spise sine performene af med. Da en af dem brokkede sig, mistede hun sit job. Derudover taler vi med to whovians, som giver et resume af 55 års Doctor Who-historie. Og så taler vi om kultur og politik med Carsten Topholt.  

 

Vi mindes Master Fatman. Andreas Asinghs band med børn, fotograf M.H. Frøslev...

Mar 26, 2019 01:49:00

Description:

Vi dedikerer en hel time til afdøde Morten Lindberg aka Master Fatman. Du kan også høre fotograf M.H. Frøslev fortælle om at tage billeder i Moskva om natten. Derudover er der musik fra Andreas Asingh + børneband og så er forfatter Carsten Müller Nielsen klar med en mærkværdig bog om dyr og planter. Sådan da.

Revolutionen planlægges, Rune Lykkeberg prøver at forstå Brexit/Trump

Mar 25, 2019 01:49:00

Description:

REVOLUTION! Er det ikke på tide med en revolution? I AK24syv kan du i dag overhøre kunsthistoriker Mikkel Bolt og kunstner Madame Nielsen planlægge en kommende revolution. Og du kan høre Rune Lykkebergs bud på, hvorfor vores dejlige vestlige samfund er ved at implodere.

Highlights: En nazist får tæsk på Mayhem, stedmor-porno og Netto kopierer design

Mar 23, 2019 01:50:00

Description:

En ny-nazistisk morder fik en weekend i marts tæsk af en antifascistisk bande på det københavnske spillested, Mayhem. Vi undersøger fænomenet "Step Porn", hvor familiemedlemmer har sex med hinanden i anledning af præmieren på den nye danske film "Dronningen". Netto er kommet i klemme med designeren Anne Black for at kopiere et af hendes design, og nu skal de for retten. Vi tager en debat med to repræsentanter.

Anne Black vs. Netto og metal-fan forstår overfald på nazist

Mar 21, 2019 01:49:00

Description:

Designdebat mellem Anne Black og Netto // Metal-fan forstår overfald på nazist // Påsken falder forkert i år // Dansk Wikipedia er lukket // Bjergbestiger om lig på Mount Everest

Stedmor-porno og en mand fanget mellem nazister og antifascister

Mar 20, 2019 01:50:00

Description:

Stedmor-porno og en mand fanget mellem nazister og antifascister. 

Stedmor/stedfar/stedsøster-porno hitter voldsomt på nettet i disse år. Vi har fået en pornoseer til at forklare, hvorfor det er frækt. Derudover kan du høre et interview Jesper Bagger Hviid, koncertarrangør på Mayhem i København, der lige nu både kritiseres af nynazister og antifascister efter lørdagens voldsomme episode på spillestedet, hvor 20 maskerede antifascister stormede spillestedet for at banke en nazist.

Nazist overfaldet til metalkoncert & Amalie Langballe om at være det triste...

Mar 19, 2019 01:49:00

Description:

Nazist overfaldet til metalkoncert, rebranding af kirkelige begravelser, Amalie Langballe om sin nye bog og Trump vs satirikere

Hiphop-oste, wrestling og procentregning

Mar 18, 2019 01:49:00

Description:

Vi har været til wrestling i Pumpehuset i København, og vi har talt med en schweizer, der har fundet ud af, hans oste bedst kan lide hiphop.

Highlights: Redaktør om Ghita Nørby-dokumentar, mere Michael Jackson,...

Mar 16, 2019 01:50:00

Description:

Redaktør på 24syv Dokumentar, Mikkel Clausen forsvarer Ghita Nørby-interviewet, vi spørger Moussa Mchangama om alle hipstere ligner hinanden, en Michael Jackson-tilhænger anmelder den omtalte dokumentar, er arkitektur flottere når vi ved at Bjarke Ingels har tegnet det? Og Haiku-Hanne vurderer Lana Del Reys evner som haiku-poet.

Allan Olsen, Hipster-gate, Limp Bizkit-debat, nyt om Egtved-pigen

Mar 14, 2019 01:49:00

Description:

Musiker Allan Olsen gæster studiet og taler om sine allerførste spillejobs på små værtshuse. Der er også breaking news om Egtved-pigen, Limp Bizkit-debat, hipster-snak og kulturnat for børn.

Redaktør forsvarer Ghita-dokumentar og kønsløs computerstemme

Mar 13, 2019 01:49:00

Description:

Radio24syv Dokumentar har bragt en meget bemærkelsesværdig dokumentar, hvor skuespiller Ghita Nørby i store dele af interviewet sviner journalist Iben Maria Zeuthen til. Men hvorfor er det relevant at udsætte lytterne for det? Derudover kigger vi nærmere på en ny computerstemme, der hverken er en mand eller en kvinde.

Wrestling, tårn i Brande og Jackson-gudstjeneste

Mar 12, 2019 01:49:00

Description:

Wrestling, tårn i Brande og Jackson-gudstjeneste

Michael Jackson-superfan reagerer på ‘Leaving Neverland’ og hvordan Bjarke...

Mar 11, 2019 01:49:00

Description:

Hvad siger en Michael Jackson-superfan til 'Leaving Neverland'? Hør svaret når AK24syv ser den omdiskuterede dokumentar sammen med MJ-fan Jeppe Kjær.

Derudover undersøger vi hvilken forskel Bjarke Ingels' navn gør, når folk skal vurdere om en bygning er flot eller ej

Highlights: Michael Jackson-dokumentar, Bjørn Nørgaard-værk dukker op efter...

Mar 9, 2019 01:50:00

Description:

Anmeldelse af den aktuelle Michael Jackson-dokumentar, Leaving Neverland, samt et interview med filmens instruktør. Hvorfor må Peter Viskinde ikke være med i Malurt og Big Fat Snake længere? Et kunstværk af Bjørn Nørgaard, hvori kongehuset bliver tilsvinet, er blevet fundet efter 50 år som forsvundet! Vi mindes Dylan McKay fra Beverly Hills 90210, med et portræt af arketypen fra den populære tv-serie.

Mød instruktøren af omdiskuteret Michael Jackson dokumentar + torsdagssport!

Mar 7, 2019 01:50:00

Description:

Vi taler med Dan Reed, instruktøren af den meget omdiskuterede dokumentar om Michael Jackson, Leaving Neverland. Vi har også torsdagssport til dig. Blandt andet et indslag om doping i bridgeverdenen. Derudover har vi været til skilte og bannerevent til 8. marts og taler med en præst om et skilsmisseritual.

Anmeldelse af "Leaving Neverland" og et censureret Bjørn Nørgaard-værk

Mar 6, 2019 01:50:00

Description:

Virker kilderne, der anklager Michael Jackson for sexovergreb i filmen "Leaving Neverland", troværdige? Hvorfor blev et værk, der håner Kongehuset, af Bjørn Nørgaard i 1969 censureret? Derudover kan Nyt Fra Nordfynsk Universitet afsløre, at der har været politiske kræfter på spil, da Melodi Grand Prix for børn i lørdags løb af stablen.

Peter Viskinde smidt ud af to bands! Dylan Mckay-nekrolog

Mar 5, 2019 01:50:00

Description:

Hvorfor er Peter Viskinde blevet udelukket fra hele to bands?! Med Luke Perrys død er det også farvel til karakteren Dylan McKay. Hør en personlig beretning om forbilledet fra '90210'.

Madanmelder-debat, Ibens, Indien, fotoforbud, Filiz

Mar 4, 2019 01:49:00

Description:

I aften ser vi nærmere på danske madanmeldere, som fortæller historier fra branchen. Søren Frank er i studiet. Og vi har også kokken Wassim Hallal med. Spørgsmålet er, om hårde anmeldelser kan eller skal gå ubemærket hen, eller om det er i orden at kokke/chefer tager personlig affære. Derudover: Indien, Filiz Yasar, fotoforbud, Ibens!

AK 24syv 02-03-2019

Mar 2, 2019 01:50:00

Description:

Det bedste fra AK 24syv

Scenekunstdebat, Fjendeland og Else Marie Pade

Feb 28, 2019 01:50:00

Description:

Direktør i Dansk Teater, Louise Stenstrup, mener at kulturministeriets udspil til en ny scenekunstreform er udtryk for en tendens blandt politikerne til at lægge egne kæpheste til grund for, hvordan kunststøtten skal uddeles. Vi tager debatten med kulturminister Mette Bock. Derudover kan du høre journalist Nagieb Khaja og tidligere soldat Martin Tamm Andersen fortælle om, hvorfor de tog til Afghanistan for at mødes med Taliban OG: nyt fra Else Marie Pade, AKT1 og Mig og mit arvestykke.

Bagsiden af godhjertet Oscarvinder, Morse-show og Jesus

Feb 27, 2019 01:49:00

Description:

Hvad stiller du op, hvis du en dag møder Jesus? Hvordan lyder det, når radioamatører og en operasanger optræder sammen? Og hvorfor er produceren bag Oscarvinderen Green Book, så nærtagende?

Klaus Riskærs kunstner-far og indspist snak om den vestjyske by Ansager

Feb 26, 2019 01:49:00

Description:

Hvilken slags kunstner var Klaus Riskærs far Knud Pedersen? Hvorfor har Kristina Holgersen skrevet nye sange om at vokse op i den lille vestjyske by Ansager? Hvorfor er det en dum idé for fodboldstjernen Mauro Icardi at have sin kone som agent?

Debat om inhabilitet hos Berlingske/børneporno på Youtube/Leif Davidsen om...

Feb 25, 2019 01:50:00

Description:

Er Katherine Diez inhabil når hun både promoverer Det Kongelige Teater på Instagram og samtidig bruger Berlingskes spalter til at kritisere anmeldere, som har været kritiske over for visse forestillinger Det Kongelige? Hør også Leif Davidsen tale om russiske forfattere på kant med systemet. Derudover ser vi på Youtubes algoritmer som kan føre dig til videoer med indhold på grænsen til at være børneporno. Og så ser vi på om kysset til Eurovision i 1957 virkelig var skyld i, at Danmark ikke vandt. Det er nemlig en myte som i den grad fortjener et faktatjek.

Highlights: Fuckboi anmelder Anders Haahr, et vanvittigt jobopslag fra TV2 og...

Feb 23, 2019 01:50:00

Description:

Hvordan går det, når den 19-årige fuckboi Kim Taggaard læser Andes Haahr Rasmussens nye bog "En fandens mand"? Hvordan skriver man en jobansøgning til et jobopslag, hvor det seks gange understreges at man SKAL ARBEJDE HÅRDT??? Og hvorfor vender digteren Mikael Josephsen tilbage til nordsjælland, hvor hans far gennembankede ham?

Fuckboi anmelder Anders Haahr og et vildt jobopslag fra TV2

Feb 21, 2019 01:50:00

Description:

Hvordan går det, når den 19-årige fuckboi Kim Taggaard læser Andes Haahr Rasmussens nye bog "En fandens mand"? Hvordan skriver man en jobansøgning til et jobopslag, hvor det seks gange understreges at man SKAL ARBEJDE HÅRDT???

Lagerfeld, Rytmeguru, Festivalhøjskole

Feb 20, 2019 01:49:00

Description:

Hvilken betydning havde Leif Falk for det århusianske musikmiljø? Hvorfor har Roskilde Festival Højskole valgt en Nephew-sang som deres signaturmelodi? Hvorfor er guldalderen pludselig blevet 14 år længere? Hvorfor var Karl Lagerfeld besat af 1700-tallet? Og hvorfor vender digteren Mikael Josephsen tilbage til nordsjælland, hvor hans far gennembankede ham.

Debat om Rytmisk Musikkonservatoriums fremtid og visioner

Feb 19, 2019 54:58

Description:

Vi ser på en ny rapport om Rytmisk Musikkonservatoriums nye fokus. Altså har det været en succes at satse mere på den enkelte studerendes kunstneriske potentialer og ønsker frem for mere traditionel håndværksmæssig faglighed? Vi tager debatten med kritiker af RMC Mathias Heise, samt lektor Jacob Anderskov, som er begejstret for de nye tiltag og skolens nye stil.

Viceværtsdigte, Melodi Grand Prix, Gallagher-brødrene

Feb 19, 2019 54:54

Description:

Hvorfor skrev forfatter Nikolaj Zeuthen en digtsamling om at være vicevært? Er Melodi Grand Prix virkelig en god idé? Hvad er det seneste nye i den evige fejde mellem Liam og Noel Gallagher? AK giver dig (måske) svarene.

Nørlund live og guide til Proust

Feb 18, 2019 54:58

Description:

Nikolaj Nørlund spiller live og så får du en guide til at læse Proust

På kunstmuseum med et barn og en fuld mand

Feb 18, 2019 54:59

Description:

Hvordan går det, når en fuld mand og et barn anmelder kunst?

Highlights: Den Lille Havfrue-gate, bogreol-debat og gigt-digte

Feb 16, 2019 55:00

Description:

Hvorfor skal arvingerne have 10.000 kroner hver gang medierne bringer et billede af Den Lille Havfrue? Vi diskuterer også hvorvidt bogreoler virkelig er på retur, taler med en gigt-digter og så fortæller forfatter Daniel Dalgaard om at bo i byen Velling.

Highlights: Wolf of Kongensgade, Fortnite-koncert og Jacob Haugaard

Feb 16, 2019 55:00

Description:

Mød 25-årige Shervin som før gik under navnet Wolf of Kongensgade. Han var en ambitiøs leder af et telemarketingfirma, som nu tre år senere ser tilbage på første gang vi besøgte ham og hans dengang 70 passionerede medarbejdere. Du kan også komme til koncert i spillet Fortnite, og så fortæller Jacob Haugaard om at bo i Ejby.

Orbáns kulturkamp og performance-dans af en smartphone

Feb 14, 2019 55:00

Description:

Er Ungarns premierminister Viktor Orban ved at gøre den afdøde jødiske forfatter og nobelprismodtager Imre Kertész til national ikon i sin regerings nye mytedannelse? Og hvordan danser man sin smartphone?

Yoni-healing og gigtdigte

Feb 14, 2019 54:57

Description:

Forbinder kvinder onani med skam og tabu? Og har deres yoni brug for healing? Vi taler med Mollie Maluna, der har afholdt et live Self Pleasure-event på Facebook og Lene Stavngaard fra Sex og Samfund. Vi taler også med en kvinde der har skrevet to gigtdigte og taler med digter Daniel Dalgaard om sit provinhul.

Mars-mission går konkurs og er bogreolen ved at dø?

Feb 13, 2019 54:59

Description:

Hvorfor ser missionen til Mars med Mars One ud til at være umulig? Er bogreolen ved at dø?

Jeff Bezos nøgenbilleder, Den Lille Havfrues griske arvinger

Feb 13, 2019 54:56

Description:

Hvordan hænger afpresningen af verdens rigeste mand, Jeff Bezos, sammen med præsident Donald Trump? Hvorfor må man ikke publicere billeder af Den Lille Havfrue?

Diskussion af videodommere, Justin Bieber gudstjeneste og OPRØR!

Feb 12, 2019 54:58

Description:

Mangler vi et oprør? Er ungdommen blevet for selvcentreret og ligeglad? Vi taler med folkene bag en ny performance, som beskæftiger sig med oprøret anno 2019. Vi taler også med fodboldkommentator Henrik Fallesen om introduktionen af videodommere i Champions League. Og så kan du komme med til en Justin Bieber gudstjeneste.

Nazi-dobbeltgængere, livelæsning af Ulysses og Jacob Haugaard

Feb 12, 2019 54:58

Description:

Vi har sat en ung fyr til at læse James Joyce store værk Ulysses for første gang. Og endda live fra vores studie! Vi ser også på Hitlers dobbeltgængere og ringer til Jacob Haugaard for lige at høre hvad der sker i Ejby.

2. del af musikquizzen 'Ny eller gammel'

Feb 11, 2019 54:54

Description:

Vi afholder anden del af musikquizzen 'Ny eller gammel'. Og vi får besøg fra signøjerjazzbandet Gypsy Vendetta.

Koncertrekord i Fortnite og genhør med Wolf af Kongensgade

Feb 11, 2019 54:46

Description:

Verdens ubestridte mest sete koncert blev afholdt tidligere på måneden...i spillet Fortnite.

Highlights: Danmarks lækreste spasser og Astrid Lindgren

Feb 9, 2019 55:00

Description:

Hvorfor kalder DR2 et program for 'Danmarks Lækreste Spasser', når nogen handicappede finder det ord stødende? Og hvorfor mødte Pernille Fischer Christensens film om Astrid Lindgren så stor modstand hos nogle kritikere i Sverige?

Highlights: Hvorfor bandlyser NOVA og The Voice R. Kelly?

Feb 9, 2019 55:00

Description:

To danske digtere formulerer en ny grønspættebog til politiske rådgivere, Nova og Voice vil ikke længere spille R. Kellys musik pga. påstande om, at han har begået overgreb mod mindreårige og så er rapperen 21Savage kommet i problemer.

Oliver Zahle bruger Jürgen Klopp-teknikker

Feb 7, 2019 54:53

Description:

Hvorfor har filminstruktør Oliver Zahle fodboldtræner Jürgen Klopp som forbillede, når han instruerer film? Hvorfor mente miljøaktivist Chris Korda, at man kunne redde klimaet ved at dræbe sig selv?

Halfdan Pisket og beskrivelse af "Mødregruppen"

Feb 7, 2019 55:06

Description:

Hvorfor bliver det dramatisk, når vi interviewer Halfdan Pisket om sin far, som Halfdan har lavet en tegneserie om?

Er musikken ny eller gammel? Kom med til Quiz + Fokus på en forfatter, du...

Feb 6, 2019 55:05

Description:

Er musikken ny eller gammel? Vi inviterer til quiz! Og så kan du høre om forfatteren Jakob Hansen, som i dag er fuldstændig glemt. Måske er det ufortjent.

Giver det mening at bandlyse R. Kelly? Og fokus på en skandale i Astrid...

Feb 6, 2019 55:00

Description:

Nova og Voice vil ikke længere spille R. Kellys musik pga. påstande om, at han har begået overgreb mod mindreårige. Er det den rigtige vej at gå? Du kan også høre Pernille Fischer Christensen tale om sit arbejde med en film om Astrid Lindgren, som mødte modstand hos nogle kritikere i Sverige.

Skihoppens Messi og Per Lysholt i hypnose

Feb 5, 2019 55:00

Description:

Hvem var skihoppens svar på Lionel Messi? Hvordan går det, når vært Per Lysholt bliver hypnotiseret til ikke at holde med Vejle Boldklub længere?

Kritik af "Danmarks Lækreste Spasser"

Feb 5, 2019 54:59

Description:

Hvorfor kalder DR2 et program for 'Danmarks Lækreste Spasser', når nogen handicappede finder det ord stødende? Hvorfor er rapperen 21Savage kommet i problemer?

Nye politiske spilleregler, quizpremiere på 'Hvordan ser stemmen ud?'

Feb 4, 2019 54:49

Description:

Vi har fået to danske digtere til at formulere en ny grønspættebog til politiske rådgivere. Derudover er der premiere på vores quiz: 'Hvordan ser stemmen ud?', hvor quizdeltagere skal gætte udseendet på dem, der taler i radioen. Det er en quiz, vi forventer os meget af.

Nye politiske spilleregler, quizpremiere på 'Hvordan ser stemmen ud?'

Feb 4, 2019 54:59

Description:

Vi har fået to danske digtere til at formulere en ny grønspættebog til politiske rådgivere. Derudover er der premiere på vores quiz: 'Hvordan ser stemmen ud?', hvor quizdeltagere skal gætte udseendet på dem, der taler i radioen. Det er en quiz, vi forventer os meget af.

Highlights: Joachim B. Olsen læser lyrik fra Hvedekorn

Feb 2, 2019 55:00

Description:

Hvordan går det, når Joachim B. Olsen skal læse lyrik fra Hvedekorn?

Highlights: Kendte indere og kritik af Socialdemokratiets kunst

Feb 2, 2019 55:00

Description:

Hvorfor kender danskerne så få nulevende indere? Er nye billeder bestilt af Socialdemokratiet tilbageskuende og dårlig smag?

Joachim B. Olsen læser en poesi-antologi (2)

Jan 31, 2019 54:50

Description:

Liberal Alliances Joachim B. Olsen læser op fra poesi-tidsskriftet Hvedekorns nye digtantologi, "Flasher min tranebærmund", og så taler vi med en 67-årig, el-overfølsom, svensk clairvoyant, der debuterer som digter med den 200 lange digtsamling "Sanseguld". 

Må filmanmeldere fælde dom over Michael Jackson? (1)

Jan 31, 2019 54:59

Description:

Må filmanmeldere fælde dom over Michael Jackson? Får diskussionen om adskillelsen mellem kunstner og værk en ny dimension, når der pludselig er penge involveret? og hvad er de nye grønspætteregler for politisk kommunikation? Og så tegner Carl-Johan Christensen nekrolog over verdens bedste fodbolddommer, Peter Mikkelsen.

Hans Hedtoft tragedien, Justin Bieber-gudstjeneste og Bocuse d'Or (2)

Jan 30, 2019 54:57

Description:

Skibet M/S Hans Hedtoft sank for 60 år siden. Vi har talt med pårørende og dykker ned i historien om den forfærdelige katastrofe. Så kan du også komme med til Justin Bieber gudstjeneste og høre Martin Kongstad fortælle fra Bocuse d'Or.

Er billeder bestilt af Socialdemokratiet tilbageskuende og reaktionære? (1)

Jan 30, 2019 55:00

Description:

Er nye billeder bestilt af Socialdemokratiet tilbageskuende og dårlig smag? Kender vi danskere egentlig nogle berømte kinesere? Og så ser vi på nummeret Sandstorm som blev et kæmpe internetfænomen for nogle år siden.

Christina Hagen, Thomas Treo og berømte indere (2)

Jan 29, 2019 54:44

Description:

Hader anmelder Thomas Treo sangerinden Medina? Vi ser nærmere på deres mærkelige forhold. Og så læser Christina Hagen tekster op baseret på lytter sms'er. Vi skal også en tur til Indien og ser på, om danskerne egentlig ved, hvor mange mennesker der findes på jorden.

Asta Nielsen, Michael Scott & Halfdan E (1)

Jan 29, 2019 54:59

Description:

Vi genlæser nogle af de breve Asta Nielsen sendte til Clara Pontoppidan. Så hører vi også om det kan passe af tv-serien The Office har reddet et menneskeliv. Og så skal vi forbi en finsk musikpris.

AK 24syv 28-01-2019 (2)

Jan 28, 2019 55:08

Description:

Programmet med tid og lyst til kultur. Et nysgerrigt program, der både afsøger og afspejler hvad der rører sig, både i Danmark og resten af verden, men som også gerne vil gå i dybden med detaljerne og udfordre dogmerne.

AK 24syv 28-01-2019 (1)

Jan 28, 2019 54:14

Description:

Programmet med tid og lyst til kultur. Et nysgerrigt program, der både afsøger og afspejler hvad der rører sig, både i Danmark og resten af verden, men som også gerne vil gå i dybden med detaljerne og udfordre dogmerne.

Highlights: Dårlige russiske accenter (2)

Jan 26, 2019 55:00

Description:

Hvor gode er Hollywoodstjernerne til at tale med russisk accent? Vi spørger en russer. Og så taler vi med manden, der lavede den Bodil-kage som Tommy Kenter voldtog i 2002.

Highlights: Tim Christensen analyserer sig selv (1)

Jan 26, 2019 55:00

Description:

Hvad siger Tim Christensen til de analyser, som litterater, retorikere og en hiphopekspert har lavet i AK24syv af hans sange fra Dizzy Mizz Lizzy's første plade?

Mellemfolkeligt Samvirke fylder 75 og så undersøger vi, hvorfor vi sover (2)

Jan 24, 2019 54:57

Description:

Mellemfolkeligt Samvirke fylder 75. Vi ser på organisationens historie og diskuterer om den er for politisk og venstreorienteret. Og så kan du blive klogere på, hvorfor vi egentlig sover.

Kulturstatistik, Kanye West, uhyggelige huse (1)

Jan 24, 2019 55:01

Description:

Kanye West, gal eller genial eller måske ingen af delene. Vi ser på hans seneste projekt. Og så er der nyt om et udvalg for kulturstatistik og en ny undersøgelse der ser på hvorvidt vi fravælger et hus, hvis der f.eks. er begået mord i huset.

Monggaards pizza og psykoanalyse af Moses og Samson (2)

Jan 23, 2019 54:58

Description:

Hvorfor har filmanmelder Christian Monggaard fået opkaldt en pizza efter sig? Hvordan går det, når filosof Rasmus Ugilt psykoanalyserer Samson og Moses?

Tim Christensen analyserer sig selv (1)

Jan 23, 2019 54:56

Description:

Hvad siger Tim Christensen til de mange analyser, som litterater, retorikere og en hiphopekspert har lavet i AK24syv af hans sange fra Dizzy Mizz Lizzys første plade?

FINALE i Dizzy Mizz Lyrics!! (2)

Jan 22, 2019 54:57

Description:

Finale i Dizzy Mizz Lyrics! Peter Trier Aagaard(PTA) dyster mod Nicklas Freisleben Lund

Lars Rasmussen om "psykopat-mode" og Jakob Illeborg som musiker (1)

Jan 22, 2019 54:59

Description:

Hvordan går man i psykopat-mode inden en håndboldkamp? Hvorfor går Jakob Illeborg fra vært på 'Kontant' på DR1 til fuldtidsmusiker?

FYRE Festival, kvindelig præster og Peter Sagan (2)

Jan 21, 2019 55:01

Description:

Vi skal høre om en festival, der gik grueligt galt og om modstanden mod kvindelige præster.

Russisk på film, rebranding af januar, Kenter-kagens sidemand (1)

Jan 21, 2019 54:51

Description:

Ingen har januar som yndlingsmåned. Vi forsøger at rebrande årets startmåned. Hvor gode er Hollywoodstjernerne til at tale med russisk accent? Vi spørger en russer.

Highlights: Twin-Peaks i Ry og Olivers skizofreni (2)

Jan 19, 2019 55:00

Description:

Mød en forfatter, der tror han bor i Twin Peaks og en mand, der forsøger at drikke sin skizofreni væk

Highlights: Debat om biografisk læsning af værker og "Dim Sum-genier" (1)

Jan 19, 2019 55:00

Description:

Må man lave biografiske læsninger af værker, er prequels en god ide og overdriver Politiken i deres omtale af Dim Sum restaurant?

Dizzy Mizz Lyrics afsnit 4 (2)

Jan 17, 2019 55:00

Description:

Afsnit 4 af Dizzy Mizz Lyrics. I anledningen af 25-året for Dizzy Mizz Lizzys debutalbum afholder vi en række konkurrencer i tekstanalyse af netop Dizzy Mizz Lizzys sangtekster.

10-year-challenge og Twin Peaks i Ry (1)

Jan 17, 2019 55:07

Description:

Foregår Twin Peaks i Ry? Hvad handler 10-year-challenge egentlig om?

Depression og skizofreni (2)

Jan 16, 2019 55:00

Description:

Vi besøger Oliver Juvonen-Peel som lider af skizofreni. Og så ser vi nærmere på et depressionsteater

Kasper Købke, Forfatterskolen og AK'S onsdagssport (1)

Jan 16, 2019 55:00

Description:

Tegneren Kasper Købke kritiserer kunstuddannelser for ikke at lære kunstnerne at tjene penge. Vi ser på Forfatterskolens pressemeddelelse og så præsenterer vi tre sportsnyheder, blandt andet en sag om kokain i petanqueverdenen.

Tredje runde af "Dizzy Mizz Lyrics" (2)

Jan 15, 2019 55:03

Description:

Dizzy Mizz Lizzy-sangen Love Is a Loser's Game bliver gennemanalyseret og (over-)fortolket.

Prequels, oprydning og Bodil-debat (1)

Jan 15, 2019 54:59

Description:

I denne time stiller vi tre spørgsmål: Hvorfor er kun fire kvinder Bodil-nomineret til årets skuespillerinde, når der er fem mænd? Hvad skal vi egentlig med en prequel til Sopranos? Og kan vi virkelig lære at elske at folde tøj?

Skal du snakkes i søvn? (2)

Jan 14, 2019 54:47

Description:

Musik fra Michael Vestbo Trio og en reportage om en kvinde der har lavet sin lejlighed om til et museum

Debat om biografiske læsning af værker!!!!!!!! (1)

Jan 14, 2019 54:56

Description:

Vi tager den helt store debat: 'Må man inddrage kunstneren biografi, når man tolker et kunstværk?' Derudover lytter vi til podcasts, der skal få dig til at sove, samt kaster et kritisk blik på Ibyens omtale af 'Dim Sum-genier'.

Highlights: Mathias Heise kritiserer kunstner-myter + tekstanalyse af Dizzy...

Jan 12, 2019 55:09

Description:

Jazzmusiker Mathias Heise er træt af at alle skal være unikke, nyskabende kunstnere. I første omgang bør man i hvert fald lære håndværket. Og så kan du høre anden runde i vores tekstanalyse af Dizzy Mizz Lizzy-sange.

Highlights: Lej en dværg og kritik af mediernes metoo-dækning (1)

Jan 12, 2019 55:00

Description:

Hør en kritik af mediernes metoo-dækning og så taler vi med en dværg om at blive lejet ud til arrangementer

Tintin-quiz og Niels Lyngsø i 10 dages stilhed (2)

Jan 10, 2019 54:40

Description:

Kan Mads Strandberg og Lauge Hendriksen gætte rigtigt i Tintin-quizzen og dermed kalde sig Tintin-eksperter fremover? Hvorfor har forfatter Niels Lyngsø opholdt sig i totalt stilhed i en svensk skov i 10 dage?

Lej en dværg og DR laver reality-tv (1)

Jan 10, 2019 54:38

Description:

Hvorfor lader Ann Smith sig leje ud som dværg til festlige lejligheder? Vil DR indrømme, at de laver reality-tv?

Mathias Heises opråb til "de lidende kunstnere" og gymnasiepiger hører Kate...

Jan 9, 2019 55:03

Description:

Jazzmusiker Mathias Heise er træt af myten om den lidende kunstner og at der kun kan skabes stor kunst ved brugen af stoffer og alkohol. Og så lader vi to gymnasieelever vurdere Kate Bush.

Dopingdebat/kulturarvsdebat/positivitetsdebat (1)

Jan 9, 2019 54:58

Description:

Er kulturarven blevet overprioriteret i forhold til de skabende kunstnere? Vi tager debatten med Alex Ahrendtsen og Tom Ahlberg. Så diskuterer vi den danske dopingskandale i cykelsporten og ser på fem udelukkende positive nyheder.