Nittinio

99podden

99podden

Description

En svensk poddradio om det digitala vardagslivet. 99:s redaktörer Ida Blix, Amanda Reventlid, Andreas Eklöv och Jakob Nilsson pratar om arbetet på redaktionen, nyheter, coola prylar, teknik, rykten och bjuder ibland in gäster.

Categories

Technology

Episodes

Avsnitt 261: Marcus Applefors försvarstal

Jun 17, 2019 3604

Description:

Den här veckan försöker Marcus försvara sina tvivelaktiga beslut om att installera betaversioner på sina iOS-enheter. Peter är allt annat än nöjd med att ha införskaffat en luftrenare och snörvlar sig igenom hela avsnittet. Marcus och Peter sätter även surgubbe-diagnos på Thor då han inte klarar av att höra fläktar på högvarv eller tangentbordsknackningar under föreläsningar. Marcus får berätta om några av fynden i iOS 13 och hur Apple-användare framöver kommer att kunna automatisera sina liv än mer. Vi går igenom resultatet av WWDC bingon där Thor blir riktigt glad. Om det är skadeglädje eller vinstglädje får ni lyssna för att ta reda på.

Special: Behöver vi offra integritet för att rädda planeten - Med Stefan Bergdahl VD HP Sverige

Jun 13, 2019 1452

Description:

HP var med från början när den digitala revolutionen svepte även världen. Men var är man nu och hur ser framtiden ut. Men framförallt hur ser framtiden för miljön ut i en värld där teknik kan göra så mycket för att det skall bli bättre? Men då vi samtidigt måste fundera över vad vi är beredda att släppa ur ett integritetsperspektiv. Ämnen som Stefan Bergdahl som är VD för ett av de två svenska HP-bolagen delger oss i detta avsnitt av Teknikveckan special.

Avsnitt 260: "Vad är det för fel på er Apple-användare?"

Jun 10, 2019 3376

Description:

I denna veckas avsnitt försöker vi bena ut varför internet har exploderat med upprörda människor och en hel del memes på grund av Apples nya Mac Pro. Det är ett pågående krig mellan personerna som tycker Mac Pro är bra prissatt och de som tycker priset är helt sinnesjukt och som grädde på moset visade Apple upp ett stativ till sin nya skärm som kostar 999 dollar. Peter går även igenom sina favoriter på WWDC och blev han besviken på något? Thor och Esse trasslar in sig i kabeldiskussioner ännu en gång och en ny standard borde tas fram (eller inte).

Avsnitt 259: This changes everything

Jun 4, 2019 5299

Description:

Vi fullkomligt kastade oss på mikrofonerna efter att artiklarna var skrivna och WWDC´s första dag var över. I detta specialavsnitt går vi igenom vad som visades upp på WWDC och även vad vi själva tyckte om de nya versionerna av iOS, watchOS, macOS, tvOS och iPadOS. Det bjöds på massvis av förbättringar och iPad ser äntligen ut att ha hittat hem och kommer kunna leverera en effektivare och roligare upplevelse framöver.

Avsnitt 258: MusPad

Jun 2, 2019 4156

Description:

Detta blir det sista avsnittet där vi lever i ovissheten om vad iOS 13 kommer att innehålla och förväntningarna är högre än någonsin. Det har även hänt något helt ofattbart - Thor hade rätt. Apple överraskade ordentligt och släppte en uppdaterad iPod Touch. Peter har packat upp sin robotdammsugare från Xiaomi och har blivit precis lika förälskad som Thor och Marcus. Men är han lika förälskad i sin nya smarta tandborste och vattenkokare?

Avsnitt 257: My way or the Huawei

May 27, 2019 3928

Description:

De tre musketörerna är bara två och denna gång är det Thor och Marcus som styr skutan framåt. I denna veckas avsnitt går Marcus igenom vad som faktiskt har hänt mellan USA och Huawei, och är bolaget bara en bricka i spelet i det pågående handelskriget mellan Kina och USA? Thor har blivit helt analog och har stora problem med att vänja sig att öppna och låsa dörren men något så tokigt som en nyckel. Sen passar vi på att ta en långkörare och prata om Apple när Google-Peter inte är med oss. Det och mycket mer i detta rykande färska avsnitt.

Teknikveckan special: Så kommer robotarna ge oss en meningsfull fritid - med Fredrik Svedberg & Fredrik Löfgren

May 20, 2019 1741

Description:

Stor del av vår fritid handlar om att lösa logistiken - både vår egen, andra och framförallt våra varor. Fredrik Svedberg VD på logistikföretaget Logtrade och Fredrik Löfgren VD på Dyno Robotics slår sina påsar, algoritmer och kugghjul ihop för att göra vår fritid mer meningsfull ihop med våra nära och kära samtidigt som robotarna gör det tråkiga jobbet.

Avsnitt 256: Peter och Marcus stora dag

May 20, 2019 4323

Description:

Solen skiner, Peter är i Stockholm, batterierna är laddade och vi beger oss ut på äventyr. I denna veckas avsnitt så reser Peter upp till huvudstaden och vi kör race med elsparkcyklar, kör elmopeder och spanar in OnePlus senaste flaggskepp. Borta i Lund där Thor bor är hans smarta hem fortfarande helt ur funktion och Thor behöver hjälp med att komma på en riktigt bra lösning för att ta backup.

Avsnitt 255: Technical (T)error

May 13, 2019 3539

Description:

En resa till Barcelona och en hel del videomaterial är som bortblåst från Thors liv då hans otur med teknik bara fortsätter. Men det är inte bara Thor som är fylld med ångest och negativa känslor utan även Marcus. Vi går igenom de senaste ryktena kring iOS 13 och Marcus har gått från hoppfull till kraftfullt deprimerad. Hur går det för Google egentligen och hur bra fungerar allt de presenterar på sina event faktiskt i verkligheten? Peter har fått upp sina Nanoleaf på väggen och Marcus och Thor känner sig tvungna att ta upp det alla ser – de tyska influenserna som speglar sig på väggen.

Avsnitt 254: HomeKit - Ett totalt mörker

May 6, 2019 4063

Description:

I förra avsnittet pratade vi om Thors smarta lås som havererade totalt vilket gjorde att han fick låna en stege och ta fönstervägen in. Hans förhållande med HomeKit fortsätter att svikta för nu har hans 52 olika sensorer, lampor och mycket mer helt slutat fungera - och han är inte nöjd. Vi pratar även om den kommande OnePlus 7 och kommer Apple att kunna ta sig upp till samma nivå som P30 Pro och andra märken när det kommer till kameramjukvaran? Marcus och Thor får sig en smäll på näsan av en lyssnare då de inte kan uttala Huawei och Xiaomi korrekt. Detta och mycket mer i dagens härliga podcastavsnitt!

Avsnitt 253: Karlsson på taket

Apr 29, 2019 3729

Description:

I dagens avsnitt blickar vi tillbaka på Marcus besök i Skåne och på påskafton skedde det en incident som gjorde att Thors hus eventuellt hade kunnat brinna ned. Så Marcus och Peter ställer sig frågan hur pass smart Thors hem faktiskt är. Vi pratar även om Philips senaste ambilight TV som Peter och Marcus har klämt på, OnePlus kommande flaggskepp och Marcus har lagt sin älskade iPhone Xr på hyllan. Thor hoppade på ett flyg till Barcelona och spanade in det senaste från HP.

Avsnitt 252: I see dead people

Apr 22, 2019 4385

Description:

I denna veckas avsnitt händer något som aldrig tidigare har skett, vi spelar in under samma tak och Marcus och Thor möts för första gången. Vi pratar om vad Marcus tycker om Skåne och Peter vill bygga ett helt tak fullt med neonljus, Thor gillar Volvo 240 och vi går även igenom de senaste ryktena om iOS 13 som kommer visas upp i juni.

Teknikveckan Special: Därför hade Julian Assange varit tryggare i Sverige - Med Mark Klamberg

Apr 18, 2019 1369

Description:

Wikileaks-grundaren Julian Assanges öde har åter igen blivit aktuellt sedan han mer eller mindre kastades ut från Ecuadors ambassad. Folkrättsexpert Mark Klamberg har följt fallet sedan han begärdes utlämnad till Sverige och menar på att det kanske hade varit allra bäst om Julian Assange hade kommit hit redan från första början. Allra mest för hans egen skull. Detta är Teknikveckan Special om Julian Assange.

Avsnitt 251: En vodka & Ramlösa

Apr 15, 2019 4198

Description:

Idag är det fullspäckat schema och den röda tråden genom hela avsnittet är lögner, närmare bestämt Thors lögner. IKEA och Sonos har visat upp sin nya serie SYMFONISK, Peter och Marcus är lyriska men Thor är inte imponerad. Det ryktas att Marcus hatobjekt nummer ett ska skeppas till slaktaren och styckas upp i flera olika program, och det är då iTunes vi pratar om. Peter sågar Google och vi går in på hur deras tjänster och röstassistent kan vara så glorifierade på forum runt om i världen. Thor har blivit med rund klocka och sen vi pratar även om förra veckans tråkigaste nyhet - 99.se går i graven.

Teknikveckan Special: Kommer EU förstöra internet - med Emanuel Karlsten

Apr 11, 2019 2042

Description:

Med förslaget på ny upphovsrättslagstiftning finns det de som säger att internet kommer försvinna så som det fungerar idag. Framförallt är det artikel 11 och artikel 13 som fokus ligger på med den så kallade länkskatten och internetfiltret. Emanuel Karlsten är den i Sverige och i stora delar av europa som har bäst koll på vad som händer. Så vad är det egentligen som händer och varför är det just han som allas ögon är riktade till för att få information. Detta är första avsnittet av Teknikveckan Special där vi intervjuar intressanta och kunniga människor om aktuella företelese i en för närvarande mycket föränderlig digital värld.

Avsnitt 250: Vila i frid AirPower

Apr 8, 2019 3821

Description:

Äntligen måndag och i detta avsnitt tar vi upp något som till viss del var lite väntat och till viss del lite av en besvikelse - AirPower är död. Marcus har varit hos Apple och håller på att hårdtesta iPad Mini och försöker komma fram till vilket användningsområde den har bland alla olika iPad-storlekar som nu finns. Både Thor, Peter och Marcus har fått en ny familjemedlem som vi alla avgudar och Peter börjar stöta på problem med sitt byte till Windows.

#266: En sista podd

Apr 6, 2019 01:03:35

Description:

Det är med sorg i våra hjärtan som vi kommit fram till det allra sista avsnittet av 99podden. Ida, Jakob och Andreas säger hej då, minns tillbaka och kan inte låta bli att prata lite om Airpower, plattornas framtid och Ipad Mini. Adjöss och tack för fisken!

Avsnitt 399: 2019 - Besvikelsens år

Apr 1, 2019 3957

Description:

Det har varit en fullspäckad vecka där Peter har varit i Paris och tittat på Huawei P30 Pro medans Thor har suttit hemma i soffan och svurit åt hur hemsk HBO´s app till Apple TV är. Apple höll även låda under veckan och vi bjöd in de som ville se eventet med oss till Somfys lokaler i Malmö. Våra åsikter kring eventet går isär och Peter och Thor är lite mer åt det optimistiska hållet än vad Marcus är. Sist men absolut inte minst så anordnar Marcus en iOS 13 bingo där vi ska säga om vi tror att en viss funktion kommer eller inte och i sedvanlig ordning ska Thor krångla till det.

#265: Apple och Huawei bjöd in till event

Mar 30, 2019 35:44

Description:

Den här veckan har både Apple och Huawei haft event. Apple bjöd på minst konkreta saker och pratade mest om kommande tjänster (få av dem kommer till Sverige), medan Huawei visade upp sina nya telefoner P30 och P30 Pro.

Avsnitt 398: Hur många namn kan ett äpple ha?

Mar 25, 2019 3807

Description:

I denna veckas avsnitt kommer vi prata om Peters nya gamingdator och frågan är om Peter kommer att köpa en tjusig ferrariröd gamingstol nu? Vi går även igenom alla produkter som Apple visade upp under förra veckan och det blir även en gemensam rant från alla om Apple där vi försöker lägga fram en framtidsplan till bolaget - vi får hoppas att Tim lyssnar denna vecka.

Apples roliga vecka

Mar 23, 2019 34:22

Description:

Den här veckan har Apple pytsat ut ny hårdvara, lite nytt varje dag. När podden spelas in återstår eventuella nyheter från torsdag och fredag om de håller takten uppe veckan ut. På måndag är det dags för Apple-event – vad släpper de då? Missa inte veckans avsnitt av 99podden.

Avsnitt 397: När Peter skriver om historien

Mar 18, 2019 3981

Description:

Älskade ljuva måndag! I denna veckas avsnitt har vi en hel del på schemat och vi går bland annat igenom hur Peters byte till Android och Windows går och Thor har ett dilemma med sin son som vi försöker lösa. Marcus har fått en uppenbarelse gällande Telia, Telenor, Tre och Tele 2 och hur var det egentligen med den där böjda iPad Pro, var det Peters idé? Vi tar även en paus från tekniken och Marcus håller frågesport där Thor och Peter ska gissa var lite skånska ord betyder.

Vad är en plattform?

Mar 16, 2019 56:41

Description:

Veckans avsnitt av 99podden handlar om en långvarig och respekterad teknikpodd som lägger ner, Apples event 25 mars, Jakobs vecka med Samsung Galaxy S10, Andreas äventyr med Google Home Hub och så Spotify som är sura på Apple.

Avsnitt 396: Joel och Anton är nice

Mar 11, 2019 4406

Description:

Äntligen måndag och denna gång får vi finbesök av Anton Karmehed och Joel Oscarsson. Om ni inte känner till dessa härliga grabbar sedan tidigare så är Anton medgrundare av både NordicHardware och Surfa.se och Joel är chefsredaktör på NordicHardware och Surfa.se. I dagens avsnitt går vi igenom vilka NordicHardware och Surfa är och vad de pysslar med på dagarna och Peter blir lite nostalgisk och pratar om sin långa karriär inom tekniksfären. Vi försöker även komma fram till vad fördelarna med en vikbar telefon faktiskt är och hur praktiska kommer de vara?

Böjbart glas och Tim Apple

Mar 9, 2019 53:34

Description:

Den här veckan pratar Andreas, Ida och Jakob om böjbart glas från Corning, Samsung Galaxy S10, Tim Apple och fantastiska nya produkter från Cupertino och lite om mörka lägen (i exempelvis Facebook Messenger).

Avsnitt 395: Banankontakter

Mar 4, 2019 3733

Description:

I dagens avsnitt tar vi temperaturen på det här med vikbara telefoner då både Samsung och Huawei har visat upp sina skapelser. Frågan är vart Apple står i allt det här, kommer vi få en vikbar iPhone eller har de något annat i görningen?  Peter tar upp det här med Facebook och undrar hur många skandaler till detta bolag klarar av innan alla användare flyr fältet. Marcus undrar varför varje frukt har ett klistermärke på sig och Thor är irriterad för att bananer saknar en innehållsförteckning. Vi drömmer oss iväg och pratar om det kommande iOS 13 som kommer visas upp på WWDC i juni och i sedvanlig ordning är Marcus förväntningar gigantiska.

MWC-podden

Mar 2, 2019 59:43

Description:

Andreas och Jakob är tillbaka från Barcelona och MWC 2019. Veckans avsnitt handlar därför givetvis om trenderna och nyheterna därifrån.

Avsnitt 394: Apple kan gå och lägga sig, Samsung lika så

Feb 25, 2019 3808

Description:

I dagens avsnitt så pratar vi om väldigt nya produkter, så nya att de faktiskt inte ens existerar. Detta avsnitt dedikerar vi helt åt framtiden och Marcus, Thor och Peter tittar in i spåkulan och berättar om vad som komma skall. Så är ni sugna på att veta allt om framtidens produkter så får ni inte missa detta avsnitt, och som ni alla vet har ju Thor och Peter aldrig fel, eller hur var det nu?

Vi snackar Samsung Unpacked

Feb 23, 2019 37:33

Description:

Den här veckan har nästan allt handlar om Samsung Unpacked och de nya produkterna som lanserades. Ida och Andreas träffas i studion och pratar om eventet, prylarna och hur de upplevde kvällen då allt gick av stapeln.

Avsnitt 393: När katten är borta dansar råttorna på bordet

Feb 18, 2019 4359

Description:

Dagens podd är lite annorlunda än vanligt, dels för att Peter inte är på plats då han är i Portugal och tittar på Samsungs nya TV-apparater och dels för att vi har med oss den underbara Fabian Ruben från podden Bilar med sladd. Fabian kände att han var tvungen att ingripa och slå Peter på näsan på ett antal punkter gällande Tesla som togs upp i förra podden, och lagom tills att det var dags så flydde Peter landet. Utöver Tesla så har Thors smarta hem ballat ur fullständigt och hans käraste Siri har fått en ny röst. Vi pratar även om de kommande Apple-eventet som vi börjar se i horisonten och Thor vill ha ett scrollhjul på sina AirPods.

Vi rivstartar våren

Feb 16, 2019 48:40

Description:

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Avsnitt 392: Marcus världsbild

Feb 11, 2019 5099

Description:

Marcus vill ha sin bensinbil utan att dela den med andra. 10 minuter till pendeln är ändå 10 minuter till pendeln. Esse tycker Marcus borde cykla medan Thor borde ta det lite lugnare med elscootrarna så att hans hjärna inte skakar loss i från sina fästen. Ja och så pratar vi elbilar och det smarta hemmet också förstås. Precis som vanligt!

Om våra smarta hem

Feb 9, 2019 54:37

Description:

Ett gäng högtalare med inbyggd Google Assistent är eller har varit på besök i testlabbet, om dessa och Sonos många projekt handlar veckans avsnitt om. Dessutom frågar Jakob hur smarta kollegornas hem är och berättar så klart om sitt eget. Missa inte det!

Samtalslista #258

Högtalare med Google Assistent
HK Citation
LG Thinq
JBL Link 20
Vad händer med Sonos?? "Under 2019" betatestande pågår. Sonos har mycket annat på gång
Sonos :heart: Sonance = utomhushögtalare + vägg och tak
Sonos Amp – dyr förstärkare
Sägs jobba på egna hörlurar
Sonos :heart: Ikea i augusti Ikea har också mycket på gång
Smarta rullgardiner lite försenade, men får stöd för Google Assistent, Homekit och Alexa från början. Snabb redaktions-undersökning – hur smarta är våra hem nu?Andreas
Jakob
Ida

The Rocket Man

Feb 4, 2019 4061

Description:

Vem kunde tro att Teknikveckan har ett eget orakel som vet allt om framtiden? Thor spänner ögonen, smeker sin kristallkula och berättar intensivt om Apples framtidsplaner. Marcus har sett dokumentären Fyre Festival där man lovade en festival fylld med lyx men besökarna möttes av något med lägre standard än Roskilde. Peter drog och hämtade en elbil i Södertälje och gled ljudlöst ned till Skåne med den och berättar om sitt äventyr. Och mycket mera!

5G på låtsas

Feb 2, 2019 50:24

Description:

I veckans 99podd: minneskort på 1 terabyte, "speltelefonen" Razer Phone 2, den otäcka Facetime-buggen, utrullningen av 5G på låtsas och spännande rykten om en ny Ipad Mini.

Ett glas vin hos Attefors

Jan 28, 2019 4160

Description:

Ny vecka, nya möjligheter och en rykande färsk podd. Peter har knappt hunnit svälja sista tuggan av den franska baguetten efter sitt äventyr i Paris där han har spanat in Honor View20 och han tar en mellanlandning hemma hos Marcus där även dagens podd spelades in. Vi vill varna känsliga lyssnare redan nu att det franska vinet gick ut snabbt i blodet så det kan vara lite mer avslappnat än vanligt då vi försöker komma fram till vad det lilla hålet som numera ersätter flärpen på dagens telefoner ska kallas. Sonos och IKEA har gått ut och meddelat att deras samarbete som resulterar i en eller flera högtalare kommer att lanseras nu i sommar och Spotify ryktas släppa hårdvara. Thor är i sedvanlig ordning mest förbannad, förmodligen då han inte hade det franska vinet i blodsystemet.

Rumpstek i Paris

Jan 26, 2019 34:38

Description:

Andreas och Jakob håller hov i veckans podd, som handlar främst om lanseringen av Honor View 8 i Paris, och Mac som fyller 35 år.

Gamla människor kan inte Internet

Jan 22, 2019 2875

Description:

I dagens avsnitt berättar Peter att han har varit och handlat mjölk och Thor har svårt för äldre människor. Vi pratar även om de senaste ryktena om Apples kommande iPhone. Thor tror att iPod touch kommer uppdateras och att det kan bli nästa iPhone - i sedvanlig ordning håller inte Marcus och Peter med om detta. Vi är trötta att behöva ta upp den ännu  en gång men vi går även igenom de senaste ryktena om AirPower som återigen visar livstecken på Apples hemsida.

255: Vi snackar säkerhet i det smarta hemmet med Karl Emil Nikka

Jan 19, 2019 01:11:41

Description:

Jakob, Ida och Andreas öppnar upp studion för Karl Emil Nikka som med stor marginal tog hem utmärkelsen Årets teknikinspiratör när ni fick bestämma. Det blir ett poddavsnitt om säkerhet, bland annat om hur man ska tänka kring det smarta hemmet. Om vi får säga det själva – ett riktigt matnyttigt avsnitt med flera bra tips!

You’re fucked Adam

Jan 15, 2019 3724

Description:

Årets största teknikmässa CES är nu över och vi går igenom alla höjdpunkter från det svettiga mässgolvet. Thor hoppade högt när AirPlay 2 utannonserades till hans nyinköpta Samsung Frame och Marcus sitter på nålar då Google Assistant kommer lanseras till Sonos inom kort. Vi går även igenom de senaste ryktena om höstens kommande iPhone-modell som kan komma utrustad med tre kameror på baksidan. Och vi pratar även om LG's senaste TV som rullas ihop likt en rullgardin.

Äntligen CES

Jan 12, 2019 54:19

Description:

Andreas, Ida och Jakob är tillbaka i studion och pratar förstås om CES 2019, om mobiljättarnas vinstvarningar och lite om vad det finns att se fram emot med det här året.

Teknikåret 2019

Jan 7, 2019 4429

Description:

Då var det dags att sparka igång årets första podd och detta gör vi genom att prata om vad vi vill se från teknikvärlden under 2019. Vi vill se en rad förbättringar i det kommande iOS 13 och speciellt till iPad, men även iPhone. På hårdvarufronten när det kommer till Apple så finns det även där en hel del på önskelistan och frågan är om 2019 är året som Apple slopar lightning även i iPhone? Är det nu Google förstår att de är ett globalt hårdvaruföretag?

#253: Allt från teknikåret 2018

Dec 29, 2018 01:06:44

Description:

Andreas, Ida och Jakob summerar teknikåret 2018 och önskar sig avslutningsvis saker av det kommande 2019.

Det blir snack om vad som gick bra och mindre bra för Apple, Google, Huawei, Oneplus och Samsung tillsammans med andra minnesvärda saker från 99s 2018.

Gott Nytt År och God fortsättning!

Apple & Biltema mixar inte

Dec 28, 2018 2737

Description:

Vi försöker nyansera hela Copyswede-debatten, iPad Pro kommer tillbaka i etern och Marcus går igång hårt på folk som plastar in sin Apple Watch.

#252: Dan före dan före dopparedan

Dec 22, 2018 42:22

Description:

Så har vi kommit fram till året sista helt vanliga poddavsnitt. Andreas, Ida och Jakob pratar om böjda Ipad Pro, Copyswede, Bakåt-knappen i webbläsare och lite om HBO som fortfarande använder Flash samt ger Klarna pluspoäng för det rosa kuvertet med fluff i.

Mobiler går sönder så lätt

Dec 17, 2018 4084

Description:

Vad gör vi med våra gamla saker är första frågan för dagen, snabbt börjar det handla om sladdar till Marcus förtret. Lite Android på det, lite Apple-bashande och så förstås iPad Pros vara eller icke vara för hundrade gången.

Amazon släpper svenskt moln

Dec 15, 2018 55:05

Description:

I veckans avsnitt pratar Ida och Jakob om Amazon Web Services som nu kommit till Sverige. Näthandeln får vi vänta på lite till. Det blir också snack om Klarna och Apple Pay och att Idas dator tyvärr tillhör en serie som drabbats av problem och innefattas av ett reparationsprogram. Det blir också prat om Oneplus nya specialversion av 6T tillsammans med Mclaren.

När teknik börjar bli tråkigt

Dec 10, 2018 5172

Description:

Esse har kopplat in Google Home-högtalarna, Thor Lindholm oroar sig för kablar, Marcus börjar tröttna på att ingen ny teknik kommer och alla skryter om sina Black Friday-inköp.

Grejen med e-SIM

Dec 8, 2018 47:48

Description:

Också den här veckan har redaktionen hållit sig friska nog för att spela in ett nytt avsnitt av världens bästa podd, 99podden. Andreas, Ida och Jakob har intagit studion för att prata om årets teknikprylar och inspiratörer (glöm ej att rösta!), om e-SIM och om att Apple äntligen fixat krånglet med att byta kamera under Facetime-samtal.

Telefonkontakternas batalj

Dec 1, 2018 45:01

Description:

99podden är äntligen tillbaka och tre redaktörer intar studion. Årets bästa prylar ska utses och det är snart dags att börja rösta. Det pratas också om huruvida Apple borde behålla Lightning eller byta till USB-C i nästa Iphone, om Ikeas samarbete med kinesiska Xiaomi och det blir några lyssnarfrågor. Missa inte detta!

Så köper vi spel i framtiden

Nov 27, 2018 4359

Description:

Vi diskuterar framtidens distribution av spel, varför Thor hatar att besöka Emporia i Malmö och naturligen glider vi in på avsaknaden av Apple Store i Göteborg. Thor har lämnat tillbaka sin iPad Pro och skaffat något annat och för det ständigt krisdrabbade Sony Mobile verkar det inte vara någon ljusning.

Ipad Pro mot Macbook Air

Nov 17, 2018 54:19

Description:

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Några byter iPad, någon byter ekosystem

Nov 16, 2018 3136

Description:

Avsnittet om att byta, Marcus och Thor har ny iPad Pro medan Peter får hålla sig till att byta ekosystem helt och sitter nu på både Android-telefoner och Windows-datorer... men släpper inte Macen för det.

Skumtomtar, Ipad Pro och Oneplus 6T

Nov 10, 2018 57:18

Description:

I veckans podd pratar 99:s redaktionella trio om att Ida tjuvstartat med skumtomtarna och betydligt mer om testerna av Ipad Pro och Oneplus 6T.

Ämneslista

Hej och välkommen Ipad Pro-testet Oneplus 6T Hur använder vi mobiler på 99? Avslutande extraämne: Köpsug!

Den sista Apple-utposten

Nov 9, 2018 4184

Description:

I dagens podd tar vi en djupdykning i dom nya iPad Pro-modellerna och är tiden kommen när man äntligen kan lägga sin dator på hyllan och jobba enbart på en iPad Pro? Thor har en intressant och något märklig teori att Apple i det dolda har byggt upp ett socialt nätverk som användarna inte inser att dom är ordentligt innästlade i. USB-C är uppe på tapeten och Peter är inte helt övertygad om att det kommer att komma till iPhone och Marcus hoppas på att Apple helt slopar laddningsporten på nästa iPhone.

Vad har vi köpt?

Nov 3, 2018 55:40

Description:

Ida är precis hemkommen från Apples härliga Ipad-event i New York, och både Jakob och Andreas har varit inne på bätbutiken och lekt med köp-knappen. Vad blev det för prylar, och vad tänker vi om Apples nya Mac-datorer och superläckra Ipad Pro?

Apples iPad & Mac-event - domen!

Oct 31, 2018 4261

Description:

Vi diskuterar nyheterna från Apples iPad- och Mac-event. Inte helt oväntat landar diskussionerna på priserna. iPhone XR får sig en andra runda av åsikter för nu har Marcus Attefors testat den!

Inför Apples 30 oktober-event

Oct 27, 2018 4686

Description:

iPhone XR - första intrycket samt vad vi hoppas vi år se den 30 oktober. Peter Esse får stå till svars inför Marcus Attefors om sitt levnadssätt och vi får även in lite Google-synvinklar i slutet.

#245: Iphone XR, Ipad Pro, Mac... och Oneplus 6T!

Oct 27, 2018 49:49

Description:

99-redaktionen är äntligen samlade alla tre i studion, och den här veckan handlar det mycket om hårdvara. Ida håller som bäst på att testa Iphone XR, och berättar varför den är lyxig och inte alls budget. Både Oneplus och Apple håller event nästa vecka, och det kommer nästan säkert en ny Ipad Pro, men kanske också nya Mac-datorer? Kan Apple fortfarande göra en dator för under 10 000?

#244: Eklöv har en Mate med sig hem

Oct 20, 2018 32:50

Description:

Denna vecka är Ida och Andreas i studion för att prata om senaste Android-flaggskeppet Huawei Mate 20 Pro och lite annat smått och gott från Andreas London-resa. Det blir också lite prat om hur EU-domen från i somras nu praktiskt påverkar Google och Android-telefontillverkarna.

Kriget om det smarta hemmet

Oct 19, 2018 5184

Description:

Äntligen är vi full styrka igen då Peter är tillbaka från Tyskland efter att han har fått smaka på Nvidias syn på framtiden. Marcus har varit i London och har en del att berätta om Huawei Mate 20 Pro. Vi pratar även om Apples event som kommer ske den 30 oktober och går igenom vad vi tror att Apple kommer visa upp. Thor har i sedvanlig ordning tolkat Apples inbjudan helt annorlunda än oss andra.

En timme iOS

Oct 13, 2018 6148

Description:

Idag är vi en man kort då Peter är i München och är på Nvidias årliga mässa, så idag håller Marcus och Thor ställningarna och drömmer sig bort om vad iOS 13 kommer att innehålla för överraskningar. Thor blir lyrisk av Phantoms senaste högtalare och säger att optisk kabel är framtiden - Marcus håller inte alls med om detta. Stockholm stad vill få bort Marcus älskade VOI-scootrar från gatorna för att dom skräpar ned och detta upprör. Vi pratar även om Thors betting som resulterade i att han fick äta surströmming och frågan är om han fick mersmak av den härliga fisken eller inte?

#243: Allt om Googles event

Oct 9, 2018 30:11

Description:

Under tisdagskvällen visade Google upp en rad nya produkter och den här gången bjuder team 99 på ett specialavsnitt av podden som summerar alltihopa åt dig.

Det blir snack om:
Google Home Hub
Pixel Slate
Pixel 3
Chromecast

#242: Ett raseri om urverk

Oct 6, 2018 35:51

Description:

I det här avsnittet avhandlas urtavlorna i Apple Watch (Jakob är inte nöjd med något alternativ), den stora snackisen i teknikvärlden just nu som gäller huruvida Kina lyckats infiltrera Apple och Amazon via deras servrar och förstås – om Googles event nästa vecka.

Veckans rant kommer tidigt i år

Oct 5, 2018 5540

Description:

Peter som normalt lagrar sina lösenord och pinkoder i plånboken ställer nu frågan vilken lösenordshanterare som faktiskt är bäst. Thor är teknikansvarig för hela tjocka släkten och börjar tröttna på släktens okunskap och håller en liten rant om saken. Apples butik i Kungsan är på tapeten igen och vad tycker vi egentligen om bygget? Marcus har något att erkänna när det kommer till sitt byte från iPhone till Huawei P20 och han har blivit ett barn på nytt med alla elscootrar som står uppställda i Stockholm stad.

#241: Hurra för mobilkameran

Sep 29, 2018 01:00:46

Description:

I det här avsnittet pratar Ida Blix och Jakob Nilsson som testerna av Apple Watch Series 4 och Iphone XS och avrundar det hela med en hel del snack om mobilkameror och hur snabbt de utvecklats.

iPhone VS Android

Sep 28, 2018 6270

Description:

Även denna veckas podd blir av lite längre karaktär där vi bland annat går igenom varför Peter har köpt kartongbitar för närmare tusen kronor. Marcus har doppat fötterna i Android-världen och frågan är om det blir ett svandyk eller ett magplask? Vi funderar även på vad tanken är med Apples nya streamingtjänst som inte ska innehålla våld, sex eller några svordomar. Och Apple släppte äntligen macOS Mojave och vi går igenom våra nya favoritfunktioner och vad som är nytt i macOS detta år.

#240: Produkttester hela helgen

Sep 22, 2018 48:10

Description:

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. När kommer Amazon hit egentligen?

Apple-produkten som aldrig fanns

Sep 20, 2018 6098

Description:

Dagens avsnitt blir av lite längre karaktär då det har hänt så mycket speciellt i Apple-världen. Marcus undrar var AirPower tog vägen och varför har Apple tagit bort all information om laddplattan på sin hemsida? Vi pratar om den nya EKG funktionen på Apple Watch där vi har ett inslag från vår husdoktor Fabian Ruben och vår egna psykolog Thor Lindholm ser en del problem med att friska människor börjar använda funktionen. Peter har testat IKEAs nya familjemedlem i TRÅDFRI-serien vilket är en smart plug som har fått det minst sagt osexiga namnet "kontrollkontakt". Utöver det så har Peter även en liten hemlighet att berätta om en ny produkt som är på ingång från IKEA - och det är ingen ny modell av Billyshyllan. Marcus har i sedvanlig ordning något som tynger hans hjärta som måste komma ut, men denna gång är det inte mycket ilska utan istället en bitter eftersmak och en viss besvikelse.

#239: Rapport från Apple Park

Sep 13, 2018 37:01

Description:

Ida ringer hem till Sverige och pratar med Jakob om gårdagens Apple-event, de nya produkterna Iphone XS, Iphone XS Max, Iphone XR och Apple Watch Series 4, och berättar om upplevelsen att besöka Apples huvudkontor, rymdskeppet Apple Park och mingla med kändisarna.

Apple iPhone-event 2018 - Vi har ett resultat!

Sep 13, 2018 3604

Description:

iPhone XS, XS Max och XR samt Apple Watch 4 diskuteras i en hel timme!

Allt, och då menar vi allt om kvällens iPhone event

Sep 12, 2018 5125

Description:

I dagens avsnitt är det fokus på Apple och kvällens Apple-event som drar igång 19:00. Vi pratar om ryktena som har varit under året och blir även lite nostalgiska och går igenom dom mest episka stunderna på Apples presentationer genom åren. Vi möter även det oundvikliga - Thor kommer få äta surströmming och frågan är om det blir med knäckebröd, eller vill han smaska i sig strömmingen direkt från burk? Marcus är upprörd på Stockholms kommunaltrafik och vill införa körkort för alla dom som har ryggsäck på sig.

#238 – Pulsen stiger, snart är det Apple-event

Sep 8, 2018 49:08

Description:

Snart är det dags för årets Iphone-event. Andreas, Ida och Jakob pratar om ryktena inför presentationen som hålls den 12 september.

Vi pratar om:

Nästa generation Iphone-modeller Apple Watch Series 4 Ipad Pro Prylar som kanske kommer på ett oktober-event

Världen är full av ignoranta teknikföretag

Sep 6, 2018 4350

Description:

I dagens avsnitt reser Peter tillbaka i tiden och börjar prenumerera på en lastgammal iTunes-tjänst. Vi pratar om namnen på dom kommande iPhone-modellerna och frågor oss själva om Apple helt har tappat fotfästet när det kommer till att namnge sina produkter. Peter går in på djupet och pratar om emoji-hjärtan och är dom verkligen okej att skicka till en tjejkompis och vice versa? I sedvanlig ordning är Marcus upprörd och denna gången får han medhåll. Vi pratar även lite om Thors vadslagning som han ser ut att förlora och det hela kommer spelas in och läggas upp på vår Instagram.

Specialavsnitt: 99 frågar ut Liberalerna

Sep 3, 2018 49:49

Description:

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. Geeks valspecial fortsätter med Liberalerna, som berättar om sin politik i teknikrelaterade frågor. Andreas Eklöv intervjuar.

#237 – Om prylar med pennor

Sep 1, 2018 50:28

Description:

Nu är allt som vanligt igen. Andreas, Ida och Jakob samlas i studion för att prata om veckans tekniknyheter.

3D Touch – försvinner det i nästa uppsättning Iphone-modeller? Surface Go, är det något att ha? Hur går det med Note 9-testet? IFA 2018 pågår nu, har redaktionen sett något läckert?

2 mot 1 - Sonos kommer ta över världen

Aug 29, 2018 4525

Description:

I dagens avsnitt är det Apple på schemat och vi gissar vilket datum keynoten kommer hållas, sen fick vi en liten request från en medlem i Applebubblan att gissa namnen på höstens iPhones. Det hela tar en intressant vändning som slutar med att Thor kommer få äta surströmming framför kameran om han gissar fel. Marcus pratar även om Sonos senaste produktsläpp Sonos Amp och i sedvanlig ordning är det även dags för veckans rant som handlar om 3D-touch.

Specialavsnitt: 99 frågar ut Miljöpartiet

Aug 28, 2018 47:49

Description:

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. Geeks valspecial fortsätter med Miljöpartiet, som berättar om sin politik i teknikrelaterade frågor. Andreas Eklöv intervjuar.

Specialavsnitt: 99 frågar ut Moderaterna

Aug 27, 2018 59:02

Description:

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. Geeks valspecial fortsätter med Moderaterna, som berättar om sin politik i teknikrelaterade frågor. Andreas Eklöv intervjuar.

#236 – Med Elin Häggberg i studion

Aug 25, 2018 39:32

Description:

Äntligen är 99-podden tillbaka och vi inleder starkt med besök i studion av Elin Häggberg, som bland annat driver bloggen Teknifik.se. Vi pratar om bloggen men också hennes splirrans nya podd Teknikens under som ni inte får missa.

Valfrihet att välja exakt så som det är

Aug 22, 2018 2925

Description:

I dagens avsnitt börjar vi med att prata om mobilförbud på skolor är rätt väg att gå, och hur genomtänkt var egentligen Elon Musks senaste utspel? Hannes pratar grafikkort och Marcus är som vanligt upprörd och måste vädra sina tankar om Apple. Thor tycker att det vore fantastiskt om alla skolor införde skoluniformer.

Specialavsnitt: 99 frågar ut Socialdemokraterna

Aug 20, 2018 58:55

Description:

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. Geeks valspecial fortsätter med Socialdemokraterna, som berättar om sin politik i teknikrelaterade frågor. Andreas Eklöv intervjuar.

Du hade _ett_ jobb!

Aug 16, 2018 5736

Description:

I dagens avsnitt drar Marcus Attefors igång en vadslagning om vad Apple kommer presentera på Apples kommande event och alla är med och gissar. Peter Esse pratar om Google Assistent som äntligen har kommit till Sverige och Thor Lindholm lär oss andra om Philips historia och försöker slå oss på fingrarna. Attefors blir upprörd och måste lätta på trycket och pratar ut om vad Apples konkurrenter håller på med. Vi har även med oss vår skribent Stefan Pontén som pratar om Rockstars kommande spel Red Dead Redemption och spandex-raketen Spiderman gör intåg på Playstation 4.

Specialavsnitt: 99 frågar ut Centerpartiet

Aug 13, 2018 01:00:53

Description:

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. Först ut i Geeks valspecial är Centerpartiet, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor. Andreas Eklöv intervjuar.

Esse rasar på hakan

Aug 12, 2018 3064

Description:

I denna veckas avsnitt pratar vi om Marcus frustrationer med Apple Watch och hur lång tid det tar att uppdatera den. Vi går även igenom Socialdemokraternas nya förslag att införa en pant på mobiltelefoner och om det är en bra idé eller inte. Röstassistenter är på tapeten och hur tänkte Google egentligen när dom tog fram Pixel 3 XL?

Säsongsstart hösten 2018

Aug 1, 2018 4420

Description:

Nu är vi tillbaka efter ett kortare uppehåll då vi har varit i olika tidzoner och inte riktigt lyckats få till en inspelning. I kvällens avsnitt pratar vi om Apples kvartalsrapport och ryktena om att höstens iPad inte får ett hörlursuttag. Självklart blir det metadiskusioner både högt och lågt samt hur går det egentligen för Sony och deras mobildivision?

Om att byta till Android

Jul 4, 2018 3152

Description:

I veckans avsnitt berättar Peter Esse en hemlighet som vi andra kanske inte reagerade så starkt på som Peter först trott. Thor Lindholm är på en liten ö ute i Finland och pratar om måsar medans Marcus Attefors har fått en kreditupplysning av Peter. Samtidigt så försöker sig Hannes Lindquist på att killgissa på tyska.

Gissa programledaren!

Jun 28, 2018 3835

Description:

Vi välkomnar Marcus Attefors som ny programledare. Vi diskuterar Sonos Beam och huruvida storleken har betydelse när det kommer till TV-apparater.

Förra veckans avsnitt

Jun 20, 2018 2575

Description:

Ett mellanavsnitt där vi alla är trötta och inte har så mycket vettigt att komma med. Detta avsnitt spelades in förra veckan den 13 juni.

#235 – Sonos, Homepod och rekord i mobilsurf

Jun 16, 2018 48:52

Description:

Ida och Jakob är i studion och pratar bland annat om Jakobs resa till Sonos i USA och om det Sonos Beam-test han ska göra. Det här avsnittet är det sista avsnittet inför sommaren, nu tar podden uppehåll och kommer tillbaka i augusti när semestrarna är avklarade.

Ämneslista

Sommaruppehåll Sonos-event, Sonos Beam-test Homepod, Google Home Överger Apple Lightning? Vi mobilsurfar rekordmycket

Apple WWDC 2018 kommenterat

Jun 7, 2018 3516

Description:

Vad vi tyckte.

OnePlus 6 och lite om Nokias comeback!

Jun 6, 2018 2360

Description:

OnePlus 6, Nokia och så lite bråk om AppleTV är det du får i detta avsnitt!

#234 – Vi summerar WWDC 2018

Jun 4, 2018 41:48

Description:

Apple har inlett WWDC 2018 med traditionsenlig keynote. Jakob, Ida och Andreas summerar allt intressant i detta specialavsnitt av podden. 

Ämneslista

WWDC 2018 IOS 12 Watch OS TV OS Mac OS

#233 – 50 nyanser av rymdgrått

Jun 2, 2018 48:55

Description:

Alla som är peppade på WWDC 2018 räck upp en hand! I alla fall tre händer viftast det ivrigt med på redaktionen. Två av tre personer har tagit sig in i studion för att prata om allt inför eventet som drar igång på måndag kväll.

 

Ämneslista

WWDC 2018 IOS 11.4 Önskemål kring TV OS, Mac OS och Watch OS Hårdvara, förhandstitt av Mac Pro?

#232 – Thaaaank your very much Amanda

May 26, 2018 40:36

Description:

Nu har vi kommit fram till Amandas sista poddavsnitt, hon kommer nämligen inom kort att gå vidare till ett nytt jobb. 

Avsnittet handlar också om Oneplus 6, LG G7, WWDC, App Store-krav från utvecklare och om några spännande undersökningar om robotar i hemmet och personliga rekommendationer hos strömmande videotjänster.

#231: Save the Dejt

May 19, 2018 01:09:53

Description:

Vi har en gäst i 99-podden den här gången, nämligen vår kompis Lisa som hjälper oss att ta tag i veckans ämne som är appdejting. Lisa och Amanda guidar Jakob genom djungeln av appar som Tinder, Bumble, Mazily och många andra, och listar de bästa tipsen för framgångsrik dejting. Men akta er för fiskbilder!

Ämneslista

Uppföljning om Google Duplex Vi har en gäst Att dejta med appar Att svepa åt andra Filterfunktioner Att svepa på bussen Betalabonnemang Att chatta Långa presentationstexter Hur tar man steget vidare Olämpliga bilder Varningsflaggor Vad pratar man om på själva dejten Killars längd Att dela telefonnummer och Instagram Fiskbilder och toabilder Heteronormativt och inte Facebook ger sig in i dejtingbranschen Att svepa sina kompisar Våra tips för framgång

Kommer Google Assistant ta över världen?

May 13, 2018 4391

Description:

Vi diskuterar huruvida Google Assistant kommer göra alla samtal åt oss, Thor har gått och kärat ner sig i Android-telefonen Huawei P20 Pro. Esse undrar om Apples usp i VR-världen och Hannes är förvånansvärt överens med alla.

#230 – Följ räven!

May 12, 2018 55:04

Description:

Veckans podd handlar GIVETVIS om Google I/O som pågått under veckan. Amanda, Andreas och Jakob går igenom nyheterna och ger sina åsikter om bland annat en "mänskligare" röstassistent, godsakerna i Android P, nyhetstjänster och självkörande bilar. Läs mer om Google I/O och andra tekniknyheter på www.99.se

#229 – Thankyou Airport

May 5, 2018 54:45

Description:

Ida, Amanda och Jakob pratar om mobilnyheter från LG och Xiaomi, säger adjö till Airport och funderar kring Google I/O – missa inte det.

Ämneslista
Feedback på förra avsnittet
Xiaomi
LG G6 Thinq (Thankyou?)
Facebook F8
Google I/O
Vi sänder live
Adjö Airport
Google Wifi
99 på äventyr i Mölnlycke
Amanda vill ha en smart spegel

Apple lägger ner AirPort och Time Capsule

Apr 30, 2018 3426

Description:

Apple lägger ner sina trådlösa nätverksprodukter och så tycker gänget om det. Vidare så fortsätter följetången om Esses musikspelarbyte.

#228 – Podden brinner upp

Apr 28, 2018 59:36

Description:

Ida, Jakob och Amanda ses i studion och pratar om att vikten av att twittra från rätt mobil, om att börja elda upp testprylar och annat kul.

Ämneslista
Gal Gadot twittrar
Så olika testar vi mobiler
Testrapporter kring Huawei P20 Pro och Sony Xperia XZ2
Com Hem TV Hub
Köp inte vilka laddare som helst
Spotify och gratiskontona
Lite mer om Google Home
Den bästa tiden på året är framför oss
Så kan Ida ta sig till WWDC

Bör iOS & macOS slås ihop?

Apr 23, 2018 4174

Description:

I veckans avsnitt är vi överraskande överens när vi pratar om huruvida iOS och macOS bör slås ihop. Vi ber också om ursäkt för Thors dåliga ljud.

#227 – Du är också en idiot på nätet

Apr 21, 2018 01:07:48

Description:

Den här veckan gästas vi av Jack Werner som är bokaktuell igen. Boken bär titeln "Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå" och tar upp en rad bisarra händelser som utspelat sig på nätet.

Ämneslista
Välkommen Jack Werner
Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå
Vi är alla idioter, men har svårt att erkänna det
Skrönorna återanvänds, Facebook uppmuntrar dem
Vem är Veronika?
Second Life
Fejkade identiteter på nätet kan drabba riktiga människor
Lätt att vara någon annan på nätet
En ny typ av poetisk spam-mejl
Jag är fast på en flygplats – skicka pengar
Facebooks dagar är räknade
Varför vill män vara kvinnor på nätet?
Plot-twisten inte ens Gud skulle kunna skriva
Så får du ut hemlig information (låtsas vara kvinna)
Människor den svaga länken
Münchhausen by Internet (ofta kvinnor som låtsas vara jättesjuka)
10 tips från Jack Werner
Vi har inte förstått oss på internet än
Vad är offentligt/vad är privat på nätet?
Godtyckligt vad som går viralt
Håkan Juholt och märkligheter på nätet
Du kan alltid hitta nån som tror på valfri dumhet
Peka inte ut andra som dumma
Lär känna dig själv
Hur mycket research måste jag göra innan jag delar?
Kolla in kommentarsfälten
Alla behöver inte vara som Vänlige Viktor
En bok om oss och vår tid

Datalagring och Facebooklagring - vad är rätt och fel?

Apr 16, 2018 5172

Description:

Tunga ämnen avhandlas när vi går igenom om det är rätt eller fel eller mitt i mellan att datalagra samt vad har Facebook egentligen gjort för fel?

#226 – Röststyrning passar småbarnslivet perfekt

Apr 14, 2018 39:12

Description:

Ida och Jakob pratar om hur väl teknikintresset och överhuvudtaget användning av tekniska prylar går ihop med att vara föräldraledig och om Comhems nya Android-box för tv:n.

Välkommen tillbaka Jakob Nilsson! Kan man kombinera teknikintresset med småbarnslivet? Ettåringen köper sin första film Sämsta filmen Jakob sett Apple TV – småbarnsföräldrarnas bästa vän Prylar man kan prata med är bra Mobilen – lagom stort är bäst Svepgester helt självklara för de små Hörlurar med sladd funkar inte med barn Tack för apparna som förenklar föräldralivet Så pepp på jobbet Amandas Galaxy S9-test kommer i flera delar Andreas försöker ta reda på vad som vore den bästa mobilen Ida har köpt Bose Soundsport Com Hem TV Hub Linjär-tv är inte dött än Idas on/off-förhållande med Apple Music Idas sommarutmaning: testa massa transportsätt in/ur stan Vi kör våra plasma-tv:s tills de exploderar Hur ser era dröm-vardagsrum ut? Jakobs hemautomatiserade rullgardiner Nya röda Iphone-modeller med svart framsida Hej då!

Sist på Apple-bollen

Apr 9, 2018 5333

Description:

Vi pratar om Apples iPad-event, ny processorövergång, vaskdrönare och annat - Hannes får sig en avhyvling i vanlig ordning så allt är sig likt!

#225 – Vi är i supertestartagen

Apr 7, 2018 49:57

Description:

Jakob är tillbaka från föräldraledigheten – fast ändå inte. Inleder lite med VAB. Ida, Amanda och Andreas tipsar om vårt supertest av Google Home Max, Apple Homepod och Sonos One. Dessutom är det fullt upp i testlabbet med mobiler och klockor. Vi är i supertestartagen helt enkelt!

#223 – Allt på en gång före påsk

Mar 31, 2018 53:17

Description:

Det har varit flera event på en gång. Ida kommer direkt från flyget in i studion och det pratas bland annat om Huawei P20, Apples nya Ipad och blindtest av högtalare.

Trouble in Facebook-Paradise

Mar 25, 2018 4376

Description:

Vi pratar om Facebooks senaste pr-mardröm och Hannes och Esse rykter ihop i vanlig ordning!

#223 – (Pryl)våren är här!

Mar 24, 2018 49:08

Description:

Det är bråda dagar på redaktionen med flera testprylar att ta tag i. Amanda testar livet med Samsung Galaxy S9, Sony XZ2 ska få visa vad den går för och Ida åker snart till Paris och spanar in Huawei P20, men håller också på med högtalare med inbyggda röstassistenter, nämligen Google Home Max, Apple Homepod och Sonos One.

Mycket IKEA blir det

Mar 19, 2018 4515

Description:

I veckans avsnitt som är tillbaka i dess originalform, dvs över en timme, pratar vi om IKEAs spretiga tekniksatningar, Sveriges bästa webbsida och en massa annat men också hur det går för Esse att gå från Spotify till Apple Music.

#222 – Varför har Åke min dator?

Mar 17, 2018 40:58

Description:

Andreas är borta i Kanada och kollar på hockey men vi firar ändå för det är avsnitt 222. Både Ida och Amanda går i väntans tider på kontoret. Ida väntar på en ny jobbdator och Amanda väntar på Galaxy S9. Utöver detta pratar duon om Google I/O och WWDC, Fitbits nya klocka Versa, språkkurser i klingonska, snygga färger på mobiler och det otroligt töntiga konceptet "tjejprodukter".

Den om smarta vitvaror och att Google snart förstår svenska

Mar 11, 2018 2080

Description:

Vi pratar om kameror i vitvaror, att Google Assistant snart förstår svenska, stooooor Samsung-TV och mycket annat.

Den som designteven Samsung Frame och om 4K verkligen är värt det

Mar 10, 2018 1606

Description:

Esse har gjort ett blocketfynd och även om det var omständligt så blev det sjukt bra. Det här avsnittet handlar om designteven Samsung Frame.

#221 – Clara Henry-peruken

Mar 10, 2018 53:39

Description:

Sjukstugan fortsätter och Amanda och Andreas pratar om vad man ska göra och se under långa flugturer, att Google Assistant kommer på svenska, om allas rätt till uppkoppling, hur Clara Henry kunde få en Galaxy S9 före oss och mycket, mycket mer.

Ämneslista

Feberyra.se

Vad ska man kolla på när man åker?

Google på svenska

Clara Henry har fått en telefon före oss! 

Hur coolt är super slowmotion?

Är inte alla uppkopplade?

Jag litar inte på någons minne

Självkörande bilar i Sverige

Intryck från Women in Tech

Den om sälj grej med tjej, flärpar och dyrare Wish-paket

Mar 4, 2018 2269

Description:

Vi pratar om lättklädda kvinnor i bilbranschen, Android-världen får flärpar och paket från Wish blir dyrare 1 mars.

#220 – Mobiltillverkarna måste vara göteborgare

Mar 3, 2018 01:00:06

Description:

Ida och Amanda lyckades komma hem från Barcelona lagom för att spela in veckans podd. Det blir snack om – du gissade rätt – MWC 2018.

Den om Spotifys nära förestående död

Feb 28, 2018 1767

Description:

Mer om HomePod men även dess påverkan på Spotify samt Esses och Hannes gamla beaf får till slut sitt... slut.

Den om Nokia och Samsung

Feb 26, 2018 1880

Description:

Nokia och Samsung har släppt nytt och vi går igenom det hele!

#219 – Dags för MWC 2018

Feb 24, 2018 50:16

Description:

Ida och Amanda åker snart till Barcelona för Mobile World Congress 2018. Veckans podd handlar lite om förväntningarna inför, men tillsammans med Andreas pratas det också om vad som händer med prylar när molntjänsterna som behövs för att använda dem försvinner och om Postnords nya avgifter på paket från Kina.

Den om Apple HomePod

Feb 21, 2018 1877

Description:

I dagens avsnitt recenserar vi Apple HomePod!

#218 – Lite trasiga och knasiga

Feb 17, 2018 51:12

Description:

Influensa har återigen decimerat redaktionen, men Ida och Amanda träffas den här veckan för att prata om våra nya vänner, Google Assistant och Alexa som flyttat in på kontoret. Det blir också prat om kontaktlösa betalningar och Idas möte med Mastercard.

Den om drönarkrasch, BankID i ansiktet, digitala körkort och AI-Porr

Feb 12, 2018 3674

Description:

I veckans avsnitt pratar Esse hur han kraschade en drönare, vissas ointresse inför FaceID för bankid men allas intresse för digitala körkort. Vi diskuterar AIs vara eller icke vara inom både begravningsbranschen och porrens värld. Teknikveckan Twitter: https://twitter.com/teknikveckan Facebook: https://www.facebook.com/Teknikveckan/ Peter Esse Twitter: https://twitter.com/peteresse Instagram: https://www.instagram.com/peteresse Hannes Lindquist Twitter: https://twitter.com/_carlhannes Instagram: https://www.instagram.com/_carlhannes/

#217 – Vi är upplysta

Feb 10, 2018 56:25

Description:

Amanda och Andreas berättar om sitt besök på Belysningsmässan och Ida pratar om körkort och SL-kort som båda gärna får flytta in i mobilen. Det blir också lite prat om mobilförbud i skolan och om Face ID som äntligen fungerar med Bank ID. 

Den om Marios ansåg till både lilla och stora duken, Spotify VS Apple och förbud

Feb 4, 2018 3124

Description:

Vi pratar Mario till iOS och vita duken, Homepods avsaknade Spotify-stöd, Apples kvartalsrapport och iPhone X-försäljning.

#216 – Växeln hallå

Feb 3, 2018 55:52

Description:

Den här veckan gästas Ida och Andreas i studion av Johan Littorin som arbetar på operatören Vimla. Vi pratar om hur vi använder mobiler och hur gamla hederliga telefonsamtal kan moderniseras.

Den om Homepod-köp, nya drönare, Esses nya projekt och IKEAs teknikframtid.

Jan 29, 2018 2785

Description:

Vi pratar om nya DJI-drönaren, IKEAs framtid av billig teknik, bilprenumerantioner, är iPhone X en flopp eller inte osv! Teknikveckan Twitter: https://twitter.com/teknikveckan Facebook: https://www.facebook.com/Teknikveckan/ Peter Esse Twitter: https://twitter.com/peteresse Instagram: https://www.instagram.com/peteresse Hannes Lindquist Twitter: https://twitter.com/_carlhannes Instagram: https://www.instagram.com/_carlhannes/

Den om medvetet åldrande om teknik, MacBook Air fyller 10

Jan 28, 2018 3618

Description:

Vi pratar om det finns inbyggt medvetet åldrande i teknik och dessutom fyller MacBook Air 10 år. Peter Esse Twitter: https://twitter.com/peteresse Instagram: https://www.instagram.com/peteresse Hannes Lindquist Twitter: https://twitter.com/_carlhannes Instagram: https://www.instagram.com/_carlhannes/

#215 – Ida är återuppstånden

Jan 27, 2018 54:29

Description:

Ida är efter flera veckor äntligen tillbaka. Tillsammans med Amanda och Andreas pratas det CES 2018, Iphone X, säkerhet på nätet, eventuell ny Macbook Air och Google I/O i maj.

Ämneslista

Ida är tillbaka, födelsedagstårta (ca 5 min) CES 2018 – Ida rapporterar äntligen (från ca 5 min) Iphone X – besvikelse eller inte? (från ca 20 min) Tvåfaktorsautentisering på nätet (från ca 29 min) Ny Macbook Air? (från ca 40 min) Google I/0 2018 (från ca 48 min)

Den om teknikåret 2017 och förhoppningar på 2018

Jan 20, 2018 6272

Description:

Thor och Esse går igenom vad som hände under teknikåret 2017 samt nämner ett och annat som vi hoppas inför nästa år.

#214 – Fejkbritten strular

Jan 20, 2018 57:43

Description:

Ännu en vecka har passerat och Amanda och Andreas samlas i poddstudion för att prata om veckan som gått. Vi går igenom saker vi testat, alltifrån klantiga strömmande videotjänster till smarta matappar.

Vi avhandlar även veckans nyheter som handlar om hur mycket pengar App Store håvar in, när man bör köpa en Macbook Pro, vad som händer med Macbook Air, batteriskandaler, strul som en Chromecast kan orsaka och hur Andreas försök att vara en fejkbritt satt käppar i hjulet för tv-tittandet.

 

Ämneslista

CES-influensan Vi har testat en massa under veckan Docma – inte mycket som fungerade Karma – rädda svinnet, Amanda har testat! Apple kryper till batterikorset – nytt batterihanteringsverktyg Konceptbilder av Watch OS 5 – vi drömmer Vi fortsätter på Apple-spåret App Store drar in megamycket galet mycket pengar Tidsloopen där Apple gjorde Atlantis Grattis Macbook Air! Macbook Pro, vad händer? 100 000 Chromecast-paket Andreas är en fusk-britt – något Amazon inte gick på

#213 – Testpilot på besök

Jan 13, 2018 59:22

Description:

Denna vecka har vi äran att ha vår testpilot och forummedlem JohannesKBA på besök i poddstudion. Vi pratar smarta hem, små telefoner, hur det är att vara testpilot och mycket, mycket mer.

Ämneslista
Välkommen Johannes!
Vad gör man som testpilot?
Önskelistan
Det tillfälligt dumma hemmet
CES – allt är smart
Smartthings till Sverige, i ett kylskåp?
Hata inte på Bixby
Är Siri efter? Google Assistant och Alexa överallt
Homepod
Att sälja saker med förlust
Philips Hue kommer med massa nytt
Impulsfjäderns magi
Eldshow i ugnen
Drömmen om det smarta hemmet
Kortet som kom fem år för sent
Kärleken för en liten mobilskärm
Johannes borde starta svenska Ifixit
Gissa nästa testpilot!

#212 – Inte mitt fejs!

Jan 6, 2018 55:06

Description:

Amanda och Andreas ses efter julledigheten och pratar om vad som hänt sedan sist, vad vi önskar oss för 2018 och hur länge en mobil egentligen borde hålla.

#211 – Vi minns tillbaka på 2017

Dec 30, 2017 58:21

Description:

99-redaktionen förbereder sig som bäst för att välkomna 2018 med öppna armar, men först tar vi ett avsnitt till med fokus på året som varit. Den här veckan får tankarna vandra fritt, Ida, Amanda och Andreas försöker komma ihåg alla godbitarna från jobbet och de bästa prylarna.

#210 – Tillbakablick 2017: nyheterna och prylarna

Dec 23, 2017 01:13:22

Description:

Den här veckan blickar redaktionen tillbaka på nyhets- och prylåret 2017. Det har blivit dags att sammanfatta allt som hänt. Ida, Andreas och Amanda finns vid mikrofonerna.

#209 – Ingen julstress här inte

Dec 16, 2017 29:54

Description:

Det är lite mycket nu, så här dagen före tredje advent. Men ett poddavsnitt var det här med snack om videotjänster, Imac Pro, fingeravtrycksläsare och vem man kan lita på.

#154 - Real artists ship

Dec 14, 2017 4103

Description:

iPhone X har kommit och vi fixar recensionen!

#208 – Vi introducerar Eric

Dec 9, 2017 01:00:01

Description:

Den här veckan gästas studion av vår nya frilansare Eric Persson. Vi grillar honom med frågor och pratar om några av veckans nyheter.

#207 – "Som ett litet slag i huvudet"

Dec 2, 2017 33:34

Description:

Det är inte jul på 99 än, vi repeterar inte jul än vi håller oss till 1:a advent. Andreas, Amanda och Ida pratar om det smarta hemmet, om Animal Crossing: Pocket Camp som släppts till IOS och Android och om det allvarliga säkerhetshål som upptäcktes i Mac OS i veckan.

#206 – Foliehattspodden

Nov 25, 2017 44:30

Description:

Ida verkar ha hittat sin konspiratoriska ådra i det här avsnittet som handlar om låsa upp mobilen med ansiktet, om Oneplus 5T och måndagsexemplar av tekniska prylar.

Den om röststörning, vita drönare & framförallt Tesla

Nov 21, 2017 3165

Description:

Vi tipsa om en fin julklapp samt diskuterar att Homepod är försenad och vad är egentligen meningen med röststyrning?

#205 – Nightingale of Sweden

Nov 18, 2017 29:17

Description:

Den här veckan får Ida och Amanda besök av Felix Forsmark och Viktor Bowallius som tillsammans startat hörlursföretaget Nightingale of Sweden.

Den om att iPad:en inte är död, IKEA Trådfris vara eller icke vara samt Tradera.

Nov 14, 2017 3728

Description:

I detta avsnitt pratar vi den gamla godingen iPad. Men så vill Thor be om ursäkt för han dissade Trådfri från IKEA, men det går så där. Esse hyllar Tradera!

#204 – På mina vistkort: Emojininja

Nov 11, 2017 50:03

Description:

Den här veckan pratar Ida, Amanda och Andreas om Niantics kommande Harry Potter-spel, en hel del om Iphone X och om Razer Phone.

Den om iPhone X-köp, drönare och nätneutralitet

Nov 7, 2017 3313

Description:

Esse, Thor och nykomlingen (I sammanhanget) Hannes drar igång och pratar om hur det är att köpa iPhone X, drönare samt problemet med bristande nätnutralitet.

#203 – Så funkar inte öl!

Nov 4, 2017 42:11

Description:

99-gänget pratar om hamburgare och öl i emoji-form. Men också om Geforce Now för Mac, Trådfri som får stöd för Homekit och Razer Phone.

Den om Apple Pay och konsten att förboka en iPhone X

Oct 30, 2017 3091

Description:

Thor har gått och blivit med ännu en bank på grund av anledning. Men det gick mindre smidigt att förboka en iPhone X. Du hittar oss också här: Teknikveckan Twitter: https://twitter.com/teknikveckan Facebook: https://www.facebook.com/Teknikveckan/ YouTube: http://teknikveckan.se

#202 – Apple Pay, Carplay och Burpees

Oct 28, 2017 51:45

Description:

Denna vecka pratar Ida, Andreas och Amanda om mobilbetalningar, att alla använder internet, om Apple Watch Series 3 och Fitbit Ionic samt en del om träning och motorcyklar.

#201 – Chock- och shoppingvecka

Oct 21, 2017 01:06:02

Description:

Efter en fullmatad vecka finns det mycket att prata om i studion. Wifi-säkerhet, Huawei Mate 10 Pro, Samsung Pay och Apple Pay samt äntligen lite goda nyheter om Mac Mini.

#200 – Pompa och ståt i studion

Oct 14, 2017 58:16

Description:

Ida Blix, Jakob Nilsson och Amanda Reventlid firar att vår podd kommit fram till milstolpen 200 inspelade avsnitt. Dessutom blir det Apple Watch-prat och i studion finns inte mindre än 5 smarta klockor.

#153 - Hello Again

Oct 14, 2017 4858

Description:

Med plattan i mattan rivstartar Macradion en purfärsk genomgång av ett månadsgammalt Apple-event.

#199 – Varför Google, varför?

Oct 7, 2017 45:48

Description:

Google har presenterat en rad nyheter inklusive telefonerna Pixel 2 och Pixel 2 XL. Allt verkar spännande och köpsuget väcktes nog hos många här i Sverige även utanför 99-redaktionen, men tyvärr verkar Google inte ha några Sverige-planer den här gången heller.

Om Googles-event, om Iphone 8 och Iphone 8 Plus, om Sonos nya högtalare och om Sphero-robotarna R2-D2 och BB-9E hör du i veckans avsnitt.

#198 – Läckspecialisten

Sep 23, 2017 54:28

Description:

Andreas "Läckan" Eklöv lär oss den här veckan i stort sett allt vi behöver veta om Googles event den 4 oktober. Dessutom pratar Amanda Reventlid om Nokia 8 och det pratas också om tv-licensen som ser ut att flyttas till skattesedeln.

#197 – Om Apples september-event

Sep 16, 2017 42:54

Description:

Ida, Amanda och Andreas pratar om Apples september-event, produkterna, förväntningarna, känslorna efteråt... 

#196 – Boksnack om skärmliv med Johanna och Petra

Sep 9, 2017 52:36

Description:

Denna vecka har vi besök av författarna Johanna Stenius och Petra Jankov, aktuella med boken På skärmen – sociala medier för nybörjare som riktar sig till framför allt yngre barn. I studion finns också Ida Blix och Amanda Reventlid.

#195 – Dags för tårta

Sep 2, 2017 53:52

Description:

Ida Blix, Amanda Reventlid och Andreas Eklöv pratar om nya 99.se, teknikmässan IFA och vad som är på gång på redaktionen just nu.

 

#194 – Smygpremiären

Aug 26, 2017 41:37

Description:

Amanda, Ida och Andreas pratar om den gångna veckan som varit fullspäckad av möten, rykten och produktsläpp.

#193 – Tv-program för 8 miljarder kronor

Aug 19, 2017 46:08

Description:

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

#192 – Carpool Karaoke-peppen

Aug 12, 2017 37:11

Description:

Den här veckan pratar Ida, Amanda och Andreas Carpool Karaoke, nya Iphone-rykten, om hur man får sparken i Silicon Valley och om strömmande videotjänster. 

#191 – Ida vill hjula

Aug 5, 2017 42:12

Description:

Den här veckans ämnen; mobila betaltjänster (Wavy, Swish, Apple Pay och Samsung Pay), livet med Samsung-mobil och hur många appar behövs det för att parkera bilen i Stockholm utan att betala direkt med kort.

#190 – Apropå döden

Jul 29, 2017 53:01

Description:

Amanda, Ida och Andreas snackar program som dött och återuppstått, hur många Iphone-event det egentligen ska vara i höst och hur gärna eller ogärna vi vill att företag säljer kartdata över våra hem.

#189 – Tjoho för surf på semestern

Jul 22, 2017 40:22

Description:

Efter ett kort sommaruppehåll är vår poddradio tillbaka. I studion finns Ida Blix och Amanda Reventlid för att prata om semestern som nu är över, nästa Iphone, Ipad Pro-testet och hur många meddelandeappar som det möjligen kan behöva finnas.

#188 – Processorpodden 2

Jul 8, 2017 48:23

Description:

Veckans podd innehåller en gäst, nämligen Jacob Hugosson från SweClockers som hälsar på Jakob Nilsson för att prata processorer.

#187 – Jakobs snabbvisit till Berlin

Jul 1, 2017 48:13

Description:

Jakob har rest till Berlin för att hämta hem mobilen Honor 9. Hör mer om resan och hur det gick att klara sig med en Iphone och en Ipad Pro hela dagen i det här avsnittet.

Dessutom pratas det om den publika IOS 11-betan och om våra första Iphone-modeller med anledning av tioårsjublieet. 

Det här är sista gången innan årets semestrar som hela redaktionen finns samlade. Nästa vecka gästar Jacob Hugosson från SweClockers i "Processorpodden 2.0".

#186 – Fullt upp före midsommar

Jun 24, 2017 54:19

Description:

Andreas har varit iväg på Dreamhack Summer 2017 och testar One Plus 5 för fullt. Ida rapporterar mer om hur det går med Ipad Pro-testandet och Amanda suckar över ljudbokstjänsterna hon testar – den perfekta kanske inte ens finns?

#185 – Ipad Pro är här

Jun 17, 2017 01:01:59

Description:

Amanda, Ida och Jakob har fått nya Ipad Pro till redaktionen och pratar om sina första intryck. Ida har äntligen fått spela Monument Valley 2 och avsnittet avrundas med snack om självkörande bilar.

#184 – WWDC-special

Jun 10, 2017 01:08:28

Description:

Apples stora utvecklarkonferens inleddes i måndags med deras traditionsenliga keynote. Amanda, Andreas och Jakob går igenom allt som hände och delar med sig av sina intryck från presentationen.

#184 – WWDC-special

Jun 10, 2017

Description:

Apples stora utvecklarkonferens inleddes i måndags med deras traditionsenliga keynote. Amanda, Andreas och Jakob går igenom allt som hände och delar med sig av sina intryck från presentationen.

#183 – Allt om peppen

Jun 3, 2017 54:04

Description:

Amanda, Andreas och Jakob samlas kring poddutrustningen för att peppa inför WWDC som går av stapeln på måndag nästa vecka.

#182 – Topp 5 teknikprylar

May 28, 2017 58:43

Description:

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

#181 – Skynet

May 20, 2017 59:12

Description:

En ny vecka innebär ett nytt avsnitt av 99mac:s poddradio. Den här veckan pratar Andreas och Jakob om Andreas fortsatta äventyr i Apples ekosystem, och det blir inte mindre än tre olika raserier över bristfällig teknik och undermåliga gränssnitt. Dessutom: Det mesta och det bästa från Googles utvecklarkonferens I/O.

#180 – Livet från den ljusa sidan

May 13, 2017 47:02

Description:

Den här veckan pratar Andreas och Jakob om ett nytt experiment som Andreas har inlett, och så ser vi vad Microsoft visat upp på sin utvecklarkonferens Build, och spekulerar kring Googles planer för det gåtfulla operativsystemet Fuchsia.

#179 – Fiendens fiende

May 6, 2017 53:14

Description:

Ämneslista:

Galaxy S8 Apples kvartalsrapport Jakobs senaste inköp Babblarna och Kraftwerk Windows 10 S Surface Laptop Microsoft satsar på kreatörer Gamla portar + raseri Windows RT-spöket Typiskt Microsoft Studenter som målgrupp - var är Apple? Nya mörka Youtube

#178 – Fienden

Apr 30, 2017 56:40

Description:

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.


Ämneslista

Amanda borta Andreas har mycket att göra Spotify bygger något Jakob använder fortfarande både Spotify och Apple Music Hur spelar Andreas musik hemma? Sonos Playbase Vilka högtalare ska Jakob köpa? Bluetooth 5 Today at Apple Microsofts butiker 3D Paint Samsung Galaxy S8 Iphone 8, eller vad den nu kommer heta Andreas, mobiloperatörernas nagel i ögat Mobila betalsystem Fingeravtrycksläsare Röstassistenter Clippy, Office-assistenten

#177 – Ulrika och Måns hälsar på

Apr 22, 2017 01:04:02

Description:

99mac får finbesök i form av Ulrika Viklund och Måns Kronkvist Brusbäck från filmtjänsten Plejmo. Det blir snack om bio, film, videoformat och ett supersvårt quiz i slutet.

#176 – LP3

Apr 15, 2017 50:01

Description:

Denna vecka pratar Andreas, Jakob och Hipster-Amanda om Googles lönepolicy, Samsungs röstassistent Bixby Voice och inte minst gamla format som återvänder i form av Tamagotchi och vinylskivor.

Ämneslista:

Tårta Konstig vecka Klockor och sömn Tidsmätning Matanalys Googles löner Taltid hos kvinnor och män Bixby Voice Röstassistans på dialekt Mobiltelefonpolitik Mobila betalningar Tamagotchi Nokia 3310 Vinylskivor Spotify kan börja med exlusiva albumsläpp Remastrade vinylutgåvor Sepultura The Beatles Mickes Skivor vid Hornstull Discogs

#175 – Hur smart är en lampa?

Apr 8, 2017 55:30

Description:

Det har varit en händelserik vecka på kontoret. Vi har testat både Ikeas nya lampkollektion Trådfri och Apples nya Ipad och detta avhandlas givetvis i veckans avsnitt. Apple uppdaterade även Mac Pro och utlovade en kommande Mac Pro, men som inte kommer i år. Amanda och Jakob funderar på vad som egentligen gör en lampa smart, hur viktigt discobelysning är samt vad man begär från sitt smarta hem.

Har ni sett den? Nej! Har ni sett den? Nej!

Apr 5, 2017 3370

Description:

#174 – Samsung-frossa

Apr 1, 2017 53:13

Description:

Amanda, Jakob och Andreas går igenom veckans stora händelse; Samsungs event där de bland annat presenterade Galaxy S8 och S8 Plus. Vad överraskade? Vad överraskade inte alls? Vad skulle Jakob göra om han var Samsungs pressansvarig och kommer Andreas byta mobil? Dessa är några av de frågor som avhandlas i veckans poddavsnitt.

#173 – Att vara ihop med Apple

Mar 25, 2017 56:45

Description:

Så släppte Apple till slut nya produkter, men ett event lyste med sin frånvaro. I veckans podd spånar och spekulerar Amanda och Jakob kring vad som hände, och när den omtalade Ipad Pro ska dyka upp. Dessutom har Amandas favoritapp uppdaterats, Jakob har drabbats av ett I-landsproblem och Andreas Eklöv är drabbad av sjukfrånvaro.

Ämneslista

Sjukdomar Dustin Expo - kom och säg hej! Eventet som inte blev av En röd Iphone 7 Ny Ipad Iphone SE och Ipad Mini 4 fick mer lagringsutrymme Är detta slutet på Ipad Mini? Vårkollektionen av armband och skal Vad är orimligt dyrt för ett armband? Swift Playground Amanda ska bli kodare Clips Workflow Snapchat Lite Zelda-snack Snapseed Smart retuschering Lite Mass Effect-snack Android O Notiser När kommer Ipad Pro? Behöver vi nya Ipad Pro? Jakob I-landsproblem Stackars Pro-användarna Att vara ihop med ett teknikföretag Samsung-event 29 mars

#172 – En shopaholics födelse

Mar 18, 2017 49:01

Description:

Denna vecka behandlar 99mac-podden glädjen över att använda Samsung Pay, raseri över att det är så svårt att på tag på en bra SL-app, den otåliga väntan på Apples mars-event som kanske blivit ett april-event och vikten av källkritik.

#171 – Äpplen på elden

Mar 11, 2017 46:10

Description:

Veckan har gått ovanligt fort och det är redan dags för veckans poddradio. Amanda, Andreas och Jakob samlas i studion för prata om den gångna veckan. Amanda och Andreas var på pressevent när Samsung Pay lanserades i Sverige. Jakob och Amanda installerade det smarta låset Glue och Andreas ska på lördag spela Nintendo Switch för hela slanten tillsammans med Geeks Gaming.

Vi pratar även om hur svårt det kan vara att få ner opassande material och konton på Facebook, hur orimligt det är att köpa ett skal för 12 000 kronor samt batteriets framtid.

#170 – Trion är tillbaka

Mar 4, 2017 01:02:20

Description:

Varje vecka sänder 99mac poddradio om de stora tekniknyheterna och livet på kontoret. Den här gången berättar Jakob som sina ensamma vecka och äventyr med Nintendos nya spelkonsol, Andreas om sina upplevelser i Barcelona och Amanda återhämtar sig från en skada samt är Netflix-otrogen.

#169 – Underskatta inte fantasiteknik

Feb 25, 2017 42:21

Description:

Varje vecka sänder 99mac poddradio om de stora tekniknyheterna och livet på kontoret. Den här gången berättar Jakob som sina äventyr i Apple-butiken och sina nya hörlurar, Andreas packar för en resa och Amanda spekulerar kring nya Ipad-modeller.

Den med ljudboksutbudsproblem, Pokemon Go och annan träning & Piratebay-rättgången

Feb 20, 2017 4779

Description:

Bille, Thor och Esse diskuterar avsaknaden av engelska ljudböcker i Sverige, framtidens (?) nätverk, Pokemon go i allmänhet och på Apple Watch i synnerhet samt hur dåligt Apple är på det när det kommer till träning. Vidare reder vi ut vad vi egentligen tycker om The Piratebay-domen. Sedan det här spelades in har både MediaMarkt och Expert dementerat att det blir någon försäljning

#168 – Är inte appar coolt?

Feb 18, 2017 43:48

Description:

Varje vecka sänder 99mac #poddradio om de stora tekniknyheterna och livet på kontoret. Den här gången rasar Andreas över ett kommande TV-program, Amanda hoppas på en nygammal telefon med vackert skal och Jakob har fått ett datum att skriva upp i kalendern.

Teknikveckan Special: Så är Nintendo Switch

Feb 12, 2017 2113

Description:

Bille och Esse tar på sig det ärofyllda uppdraget att provspela Nintendo Switch. Vi levererar våra åsikter innan provspelningen och ännu fler efteråt.

#167 – Amandas fulraseri

Feb 11, 2017 52:09

Description:

Podden denna vecka handlar om nya kontakter, Microsoft Surface och den smarta klockans framtid.

 

Ämneslista:

Inget kaffe Beställningar Helger Amanda testar hörlurar LG-skärmen modifieras Den "nya" anslutningen UAC Kan inte allt använda samma kontakt? Hur tjock är för tjockt? Skulle Apple göra ett papper om de kunde? Amanda drömmer om framtidens material Jakobs första möte med Lenovo Yoga Book Android Wear 2.0 är här LG:s nya smartklocka är det fulaste Amanda sett Vad gär Googles strategi? Amandas konspirationsteori Jakobs konspirationsteori Pinga mobilen Ska en klocka vara rund eller fyrkantig? Veckans minst intressanta nyhet Kaoset bakom kulisserna Synkar Tim Cooks Icloud? Surface Book Jakobs fördomar om Microsoft Nästa grej: Mesh-nätverk

Den om total namnförvirring

Feb 8, 2017 3693

Description:

Bille och Thor knasar till det.

#166 – Samarbeta aldrig med terrorister

Feb 4, 2017 01:03:43

Description:

Redaktionen spånar denna vecka kring plattans framtid, vad Apple tjänat asmycket pengar på, molntjänster och vad en gör om cyberbrottslingar hindrar en från att komma in i sitt hotellrum.

Början på slutet för Jakob Var är vår tårta?!  Andreas har varit i London Vad är egentligen crossfit och varför heter det spinning?  Jakob testar lagom stora hörlurar Asmycket pengar, för att använda finansspråk Känsliga skärmen och Apples kupp Jakob minns tillbaka till Atari  Samsung presenterar något under MWC Samsungkännaren Andreas spekulerar  Plattans framtid  Amandas misshandel av sin förra mobil Vilket Nokia är tillbaka?  Bestämt nej till selfiestick  Andreas blir med aktiebolag när Dropbox släpper ny funktion Vad tusan är molnet?!  Jakob hjälper Dropbox - Paper borde heta Dropdox Lyxhotellet som blev utsatta för cyberbrottslingar  Alla paket ska till Eklöv!  En sen överraskning

Den om Esses grandiosa återkomst & Thors gangsta-tendenser

Jan 29, 2017 3478

Description:

Esse är tillbaka i Teknikveckans nystart - Thor hänger på och berättar om sin prylbaserade vårdnadsvist. Du hittar Ljust & Fräscht på SVT Play: http://www.svtplay.se/video/11458578/ljust-och-frascht/ljust-och-frascht-avsnitt-1 Esses YouTube-kanal: https://www.youtube.com/channel/UCqXuci_aErWTAeOB-NlCFsg Kronaby klockor: https://www.kronaby.com

#165 – Trendkänsliga trion

Jan 28, 2017 55:14

Description:

Vi följer upp Jakobs andra omgång med Airpods, diskuterar Apples nya betaversioner och rankar det coolaste retroformatet.

Ämneslista:

Viktigt med bild! Avsnitt 165 Andreas testar Oneplus Läsare tycker till Äppleuppdateringar Lyfta eller icke lyfta IOS får APFS, coolt! Utvecklare kan svara Hitta mina hörlurar! Blodhundsmobil Jakobs huvudbry Galaxy S8 och mobilen som kan bli dator Amandas mobilspel Ha kartan i telefonen, inte i Switch Brädspel, DVD-skivor och VHS "Minidisc är här för att stanna, skit i MP3" Matrix och tidsmarkören Kassetten och hipsters När blir MP3 retro? Det måste synas att man är retro

#164 – Fågelvägen går alltid fortare

Jan 21, 2017 45:46

Description:

Amanda och Jakob pratar årets kommande mobiltelefoner, bluetooth, mutskandaler och flygande bilar.

Mobilerna 2017 Iphone Samsung Galaxy  LG G6 Nokia HTC Huawei Oneplus Microsoft Surface Phone Google Pixel De stora mobiltrenderna 2017 Super Mario Run till Android Fire Emblem Heroes Amanda har svårt för turbaserade spel Airpods - igen! Bluetooth är fortfarande lite lurigt Silikonkuddar till Airpods Korruptionsskandalen i Sydkorea Denpok och Gavin Belson i Silicon Valley Likheterna mellan Samsung och Ikea Eftersnack: Flygande bilar

#163 – Smart svinborst

Jan 14, 2017 51:08

Description:

99mac sammanfattar förra veckans CES-mässa, och pratar smarta hemmet, självkörande bilar, trådlösa hörlurar och nätverkssäkerhet.

#162 – The Man in Black

Jan 7, 2017 56:17

Description:

i veckans poddavsnitt pratar Amanda och Jakob om bland annat CES, Vasaloppet, Snapchat, rekommendationer i strömmande tjänster och så Jakobs nya svarta Iphone.

#161 – Årskrönika 2016 del 2

Dec 31, 2016 01:02:48

Description:

99mac fortsätter att sammanfatta året 2016. Hösten bjöd på ny Iphone, Macbook Pro, Pokémon, brinnande telefoner och Super Mario.

#160 – Årskrönika 2016 del 1

Dec 24, 2016 35:34

Description:

Denna gång har hela 99mac-redaktionen samlats kring mickarna för att samtala om det gångna året.

#159 – Amanda mot Siri

Dec 17, 2016 45:52

Description:

Veckans höjdpunkt är givetvis 99:s #podcast som den här veckan inleds med ett gästspel från Geeks frilansskribent Jörgen Städje, en man med många strängar på sin lyra. Idag delar han med sig av sina bästa tips kring datasäkerhet. Därefter fortsätter programmet med Amanda och Jakob i studion. Ämnet för dagen är Siri, som nu flyttat in i SVT Play på Apple TV. Siri har också flyttat in hemma hos Amanda.

#159 – Amanda mot Siri

Dec 17, 2016

Description:

Veckans höjdpunkt är givetvis 99:s #podcast som den här veckan inleds med ett gästspel från Geeks frilansskribent Jörgen Städje, en man med många strängar på sin lyra. Idag delar han med sig av sina bästa tips kring datasäkerhet. Därefter fortsätter programmet med Amanda och Jakob i studion. Ämnet för dagen är Siri, som nu flyttat in i SVT Play på Apple TV. Siri har också flyttat in hemma hos Amanda.

#158 – Ner i lavan

Dec 10, 2016 43:48

Description:

Nintendo, simdollar, Google och solenergi är några av ämnena som avhandlas i veckans poddavsnitt.

#157 – Snillen spekulerar

Dec 3, 2016 55:34

Description:

Denna veckan är poddstudion spekulationernas högborg. Amanda, Jakob och Andreas pratar om ett kommande mystiskt möte hos Apple, Iphone 8-rykten och julen som närmar sig.

#156 – U Can't Touch Bar This

Nov 26, 2016 52:09

Description:

I podden den här veckan: Jakob är tillbaka, och hela redaktionen har provat på nya Macbook Pro med Touch Bar. Är det här framtiden för Mac?

Innehåll:

Jakob är tillbaka Tangentbordet på nya Macbook Pro Mac OS är byggt för Trackpad Amanda har spelat viktig match i Örebro Andreas har jobbat helg Svårigheten att exportera ut en video Jakob har ägnat sig åt familjen Jakob har besökt Apple Store i Täby Centrum Enklaste Macbook Pro är i princip en Macbook Air Kommer det ändå en ny Macbook Air? Prosumer-användare och "riktiga" proffsanvändare Den eviga frågan: Köpa nu eller vänta? Allt är bra, och det kommer bara bli bättre Macbook Pro säljer bra – åtminstone i början Andreas slutomdöme om nya Macbook Pro Touch ID – lösenordens dagar är räknade SVT Dold – finns ditt lösenord på nätet? 99mac tipsar: använd lösenordshanterar Ännu mer om adapters När Amanda gick i skolan Vad sliter mest på batteriet? Att beskriva ett fläktljud Lite mer om USB Type-C Vändbar USB-A? Amandas intryck av Touch Bar och flikar SSD-hastigheten i nya Macbook Pro Black Magic vs Quickbench Drömmen om den perfekta datorn 99mac firar 1 advent, och börjar räkna ner till jul

#155 – Amanda och Andreas i evigheten

Nov 19, 2016 01:06:04

Description:

I veckans avsnitt är Amanda och Andreas ensamma i poddstudion. Inledningsvis befarade vi att det skulle vara svårt att fylla 45 minuter. Efter att ha pratat om portar, Macbook Pro, Nintendo, Mario, smarta glasögon, sociala nätverk och svenskars internetvanor i över en timme insåg vi att det var dags att knyta ihop säcken.  

#155 – Amanda och Andreas i evigheten

Nov 19, 2016

Description:

I veckans avsnitt är Amanda och Andreas ensamma i poddstudion. Inledningsvis befarade vi att det skulle vara svårt att fylla 45 minuter. Efter att ha pratat om portar, Macbook Pro, Nintendo, Mario, smarta glasögon, sociala nätverk och svenskars internetvanor i över en timme insåg vi att det var dags att knyta ihop säcken.  

#154 – Avsnittet Jakob inte får lyssna på

Nov 12, 2016 51:06

Description:

Denna vecka passar Amanda Reventlid, Andreas Eklöv och Ida Blix på att snacka hemlisar när Jakob Nilsson inte är i studion.

#153 – Gisslandramat

Nov 5, 2016 46:49

Description:

99mac-redaktionen är tillbaka med ännu mer Mac-snack.

#152 – Snack om Mac

Oct 29, 2016 52:04

Description:

99mac-redaktionen samlas åter igen i studion för ett nytt avsnitt, och den här veckan blir det (nästan) bara Mac-snack med tanke på veckans Apple-event.

Innehåll:

Vilket avsnitt är det? Intromusik Vem är i studion? Föräldrarnas Apple-fond Apple TV-appen TV Siri på svenska (igen) Vionel Avsnitt #83: Michael Nyqvist-problemet Att Twittra och se på TV Behöver Apple TV stöd för 4K? Installationsbasen IOS 10 vs. Android 7.0 Äntligen en ny Macbook Pro! Touch Bar - hur användbart är det? Touch ID på Mac! S1, W1, T1 – hur många kretsar ska Apple ha? Intels processorer och AMD:s grafikkort Microsofts nya Surface Book Batteritid USB Type-C, Thunderbolt 3, USB 3.1 Gen 2 Vad händer om man kopplar in fyra laddare samtidigt? Apples USB-Type-C-laddare (ja, kabel säljs separat) USB Type-C – Lightning-kabel LG:s nya 5K-skärm Apples utbud av gamla och nya datorer Vad händer med Apples stationära datorer? Konkurrens från Microsoft Surface Studio? Är det dags för en ny Imac-design? Apple Accessibility och tillgänglighet Priserna Hur dyr kan Macbook Pro bli? Varför köpa en dyrare Mac istället för en billigare PC? Pepsi Cola och Coca Cola Apples kvartalsrapport Ipad Pro, Surface Pro och andra surfplattor Vilken dator skulle panelen köpa idag? Var är redaktionens beställda Iphone 7-telefoner?

#151 – Ni hade ett enda jobb

Oct 22, 2016 40:38

Description:

I veckans poddradio bland annat ett 20-årsjubileum, smarta bilar, jobbet som vicepresident och så framtiden för Apples Mac-datorer.

#150 – Skandalavsnittet

Oct 15, 2016 45:09

Description:

I veckans poddradio avhandlar 99mac en skandalfylld vecka. Samsung drar tillbaka Note 7 helt efter för många överhettade mobiler. Apple skakas av en bildhärva som uppdagades i en australiensk Apple-butik och spelar storleken någon roll?

#149 – Blekinge-faktorn

Oct 8, 2016 50:18

Description:

Veckans 99-podd avhandlar Googles event och de nya produkter som visades där, samt uppföljning på Siri och det senaste om Samsungs brinnande telefoner och Apples mystiska schemaläggning.

Den om att få ihop en podcast och prata om ett Keynote

Oct 3, 2016 3069

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#148 – Björn Ranelid-problemet

Oct 1, 2016 40:43

Description:

I veckans podd bland annat Siri-användning i praktiken, brinnande telefoner och en tillverkare som ger upp.

#147 – Gagatsvart är det nya svarta

Sep 25, 2016 32:13

Description:

Veckan avsnitt handlar om Iphone 7 och Iphone 7 Plus. Hur bra är den som kamera, och som mobil? Är Plus-storleken för stor, eller alldeles lagom?

#146 – Siri är inte Scarlett Johansson i din dator

Sep 17, 2016 44:14

Description:

Den här veckan diskuterar 99mac alla Apples nya operativsystem, IOS 10, Watch OS 3, TV OS 10 och Mac OS Sierra.

#145 – All about the Apple Event

Sep 10, 2016 47:31

Description:

Det handlar om Apples september-event i veckans podd.

#144 – Veckan före IFA-kaos

Aug 27, 2016 34:44

Description:

Den här veckan pratar vi om IOS-buggar, läskiga avlyssningsprogram, Android Nougat, självkörande taxibilar och Idas dåliga vana att i år missa alla Apple-event för att istället ha semester.

#143 – Hej Amanda!

Aug 20, 2016 46:56

Description:

I veckans avsnitt hälsar vi Amanda Reventlid välkommen in i studion. Hon har sedan en tid tillbaka frilansat åt redaktionen, men kommer snart att bli skrivbordsgranne med oss och jobba ännu mer. Dessutom pratar vi internet, Harry Potter och Ikea-katalogen som snart dimper ned i Apple TV.

#142 – Vi är tillbaka

Aug 13, 2016 47:17

Description:

Sommarlovet är officiellt över, och 99-podden återvänder med Ida och Jakob som betar av de senaste Apple-ryktena.

den om sommaruppehåll

Jul 31, 2016 43

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

Den om Pokémon Go!

Jul 19, 2016 3768

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

Macradion special: WWDC 2016

Jul 12, 2016 3675

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse, Henrik Hågemark och Gabriel Malmqvist. Macradion är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

Den med gästen som kan skriva script, växla mellan PC och macOs och samtidigt bo i New York

Jul 8, 2016 3430

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#141 – Skiftbyte 2016

Jul 2, 2016 43:54

Description:

Den ljusa och härliga sommartiden är äntligen här och semesterschemat har börjat rulla på redaktionen. Ida har nyss kommit tillbaka från lite ledighet och nu har turen kommit till Jakob, men först ett rykande färskt avsnitt av vår poddradio! Den här veckan pratar vi om ljud, hörlurskontakter och Apples kommande Iphone-lansering tillsammans med en gäst och kollega.

Den om WWDC 2016

Jun 24, 2016 4452

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#140 – Äntligen!

Jun 18, 2016 58:34

Description:

Veckans podd handlar om WWDC och bara WWDC. Vad var bra och efterlängtat, och vad är grejen med Apples nya filsystem?

#139 – WWDC 2016

Jun 11, 2016 01:04:11

Description:

Den här veckan samlas Ida Lindkvist, Jakob Nilsson och Andreas Eklöv i studion för ett avsnitt som givetvis handlar helt och hållet om årets upplaga av WWDC, blott dagar bort. Hör oss prata om ryktena och våra egna önskemål inför eventet på måndag kväll.

Den om USB-C, anledningar till att äga måndag datorer och en utmärkelse till Sverige

Jun 7, 2016 2906

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#138 – Vi pratar inte om WWDC

Jun 4, 2016 48:23

Description:

Den här veckan pratar vi inte om WWDC, inte så mycket i alla fall. Vi försöker spara oss till nästa vecka. Istället pratar vi om Apples skärmar, virtuella knappar till Macbook Pro och en fin liten historia om Steve Jobs levererad av Larry Ellison.

Den om spelen utveckling under åren

Jun 3, 2016 3100

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#137 – 3D-skrivare snart i varje hem

May 28, 2016 54:42

Description:

Denna vecka gästas 99mac av Karl Emil Nikka och Fredrik Söderström. Det pratas om 3D-skrivare, det smarta hemmet och förstås om Apples framtida planer.

Den om användarvänliga appar, missbruk av Kickstarter och mobilstrålning

May 24, 2016 3703

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#136 – Nästa Steve Jobs

May 14, 2016 37:04

Description:

I den här veckans podd funderar Ida och Jakob på om Apple behöver en ny Steve Jobs och vem det då skulle kunna vara.

Den om Nätverk, körupplevelsen i en elbil och metoder för att hålla isär arbete och privatliv

May 11, 2016 3758

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#135 – Ett år med Apple Watch

May 7, 2016 43:58

Description:

Jakob har haft sin Apple Watch i ett år nu och vi funderar på vad som är bra och mindre bra med Apples smarta klocka. Dessutom har 99mac fyllt 15 år den här veckan, så ett stort grattis är på sin plats – inte minst till alla er som lyssnar, läser och tittar.

Den om byte av webbläsare, Windows som platform och teknik som hjälpmedel i vården

May 7, 2016 5321

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#134 – Macbook vs Ipad Pro

Apr 30, 2016 50:03

Description:

Veckans podd handlar om nya Macbook, jämfört med Ipad Pro. Båda enheterna kostar ungefär lika mycket med tillbehör – men vilken är bäst att välja?

Den om Dropbox's nya tjänst, ett kritiserat tilltag från Telia och en väldigt kritiserad dator.

Apr 28, 2016 7574

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#133 – Besök från Sundsvall

Apr 23, 2016 42:46

Description:

Den här veckan får vi oväntat besök från Sundsvall i form av 99mac-medlemmen Mymac4ever, eller Hans som han heter utanför forumet. 

Vi pratar både gamla och nya Macar, prylar på önskelistan och en del annat smått och gott! Dessutom blir det lite uppföljning från förra veckans avsnitt, och Jakob har beställt en ny dator.

Den om en IT-ministers arbetsuppgifter, e-sport och nya prylar från Apple

Apr 22, 2016 6596

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#132 – Önskelista till IOS 10

Apr 16, 2016 38:24

Description:

Ida och Jakob slår sig ned i studion den här veckan och pratar om vad de gärna skulle se för förändringar och nyheter i IOS 10.

Den om telefonvett, virtuella maskiner och apple-rykte.

Apr 11, 2016 4603

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#131 – Idas återkomst

Apr 9, 2016 42:47

Description:

Ida har återvänt från utlandet och tar återigen plats i studion tillsammans med Jakob för att prata om Iphone SE och Ipad Pro 9,7 tum.

 

Den med Joakim Nyberg och Simon Susnjevic

Apr 7, 2016 3816

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#130 – Ipad vs Surface

Apr 2, 2016 38:40

Description:

Gästkavalkaden fortsätter när Emil Åkered från Geeks Publishing hälsar på Jakob i studion för prata surfplattor.

Den om kompletering, appliceringar av iPads i olika miljöer och en kampanj om sömn

Mar 29, 2016 4824

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#129 – Apple Special Event

Mar 26, 2016 45:25

Description:

Ida är på semester, men Geeks-redaktören Andreas Eklöv gästar Jakob i studion för att bryta ned Apples senaste mediaevent och alla nya produkter.

Den om Apples Special Event den 21:e mars 2016

Mar 23, 2016 3794

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

Den om Apples kommande keynote, NASar och SEO

Mar 14, 2016 4623

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#128 – Idas dåligt planerade semester

Mar 12, 2016 33:01

Description:

Samma kväll som vi spelade in kom nyheten. Apple-event 21 mars, men mer om det i ett framtida avsnitt. Den här veckan pratar vi om Android N, Jakobs kommande USA-resa och Idas dåligt planerade Indien-semester (missar ju Apple-eventet!).

#127 – Hoppa mellan OS X och IOS

Mar 5, 2016 54:58

Description:

Den här veckan funderar 99mac-redaktionen på hur bra det funkar att börja på något i en Apple-enhet och fortsätta i en annan. Hur sömlöst är det att hoppa mellan IOS och OS X egentligen? Och vilka av de här funktionerna kommer faktiskt till användning i redaktörernas vardag?

#126 – Rullande robotar & krävande kryptering

Feb 27, 2016 47:01

Description:

Ida är tillbaka i Sverige, och veckans podd handlar bland annat om MWC i Barcelona, världens dyraste hörlurar samt kampen mellan Apple och FBI.

#125 – Apple Store kungsan

Feb 20, 2016 25:07

Description:

Apple vill öppna flaggskeppsbutik i Kungsträdgården, och detta är givetvis ämnet i veckans avsnitt.

#124 – Nytt år, nya mobiler

Feb 13, 2016 40:46

Description:

Det blir mobiler för hela slanten i podden den här veckan när Ida och Jakob summerar allt som surrar inför Mobile World Congress. 

Samsung, LG, Sony och flera andra mobilföretag planerar att visa upp nyheter i samband med mässan som håller öppet mellan 22–25 februari. Ida kommer att vara på plats.

Den om nötter, Person of intrest och ny studio.

Feb 8, 2016 4755

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#123 - Vad visar Apple i mars?

Feb 6, 2016 37:04

Description:

Rykten säger att Apple gör sig redo för årets första produktlanseringar, men vad får vi se? Ida och Jakob går igenom floran av cirkulerande uppgifter.

Den om en förändring hos Netflix, en bransch i behov av förändring och kall lagring

Jan 20, 2016 2664

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

Den om en brilliant affär-sidé, funderingar kring Hallandsåsen och en sekund varje dag

Jan 6, 2016 2818

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

Den om CarPlay, Lego och systääääm.

Dec 29, 2015 6135

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

Den om Starwars: The force awakens

Dec 22, 2015 3492

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

Den om internet på tåg, ett stort svenskt forum och en PS3 som trilskas.

Dec 14, 2015 6373

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

Den om säkra och smidiga betalningar online, ett oklart skal till iPhone och bedragare på internet

Dec 8, 2015 4101

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

Den om pappas appar, musik för grupper och fiktiva getter i 100-miljonersklassen

Nov 30, 2015 4166

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

Den om framtidens kläder, kanske världens sämsta integritetslösning och systemadministratörers våta dröm

Nov 16, 2015 6157

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

Den om Spel, spel och mer Volvo.

Nov 9, 2015 4496

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

Den om testkörd Volvo, Apples nya svarta låda och självkörande utilitaristiska bilar

Nov 2, 2015 6346

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

Den om framtidens bilar, Marvels cinematiska universum och AI

Oct 26, 2015 6373

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

Den om träningsappar, rätten att rösta och lastbilssimulatorer

Oct 20, 2015 4965

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

Den om iPhone 6s, tv-spel med barn och Bille i Paris

Oct 12, 2015 5765

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

Hej då Macradion, Välkommen Teknikveckan!

Oct 5, 2015 4200

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#151 - Det var faktiskt bättre förr

Apr 29, 2015 3357

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#150 – Renässans

Apr 7, 2015 6143

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#149 - Den med Jezper Söderlund

Nov 16, 2014 3705

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#148 - Det kalla hårda Stockholm

Oct 19, 2014 2773

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#147 - iPhone 6 & Apple Watch-presentationen

Sep 27, 2014 3228

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#146 - Därför kommer det inte någon iWatch till hösten

Jul 20, 2014 4082

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#145 - Brevskörden deluxe

Jul 8, 2014 2545

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#144 - WWDC 14

Jun 17, 2014 3874

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#143 - Ad Hoc

May 23, 2014 2487

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#142 - För gamla

Mar 10, 2014 2545

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#141 - iCar

Feb 24, 2014 2733

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#140 Fråga Doktorn

Feb 19, 2014 4084

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#139 - Därför är iWatch en bra idé

Jan 22, 2014 3111

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#178 - Vi sammanfattar andra halvåret 2013

Dec 27, 2013 4532

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#137 - Apples löften

Dec 8, 2013 3238

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#136 - Dj Fabbe

Nov 26, 2013 2943

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#135 - Hårdare krav

Nov 10, 2013 3295

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#134 - Politik, bilar och så lite Apple

Nov 3, 2013 4522

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#133 - Macradion - Apples iPad event

Oct 30, 2013 5120

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#132 - Mavericks och nästa Apple event

Oct 16, 2013 4056

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#130 - Macintosh

Oct 12, 2013 3066

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#131 - iPhone 5c-fodralet recenserat

Oct 8, 2013 4836

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#129 - iOS 7 Live

Sep 24, 2013 5056

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#128 - CoLoUrS eEeRyWhErE

Sep 18, 2013 4391

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#127 - Sommar med Ernsts iPhone

Sep 2, 2013 4047

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#126 - Macradion Sommar

Jul 22, 2013 3704

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#125 - MacProRadion

Jul 8, 2013 1981

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#124 -WWDC 2013 & esoteriska förbättringar

Jun 30, 2013 6006

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#123 - 2 timmar iOS 7

Jun 17, 2013 7228

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#122 - Oraklet i Helsingborg

Jun 9, 2013 4147

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#121 - Det papperslösa samhället

Jun 1, 2013 2749

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#120 - Varför pratar vi inte om OS X?

May 22, 2013 3636

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#119 - En bokstav här och där

May 15, 2013 2166

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#118 - Ett slags community, på internet

May 7, 2013 4471

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#117 - Sommaren kommer tidigt i år

Apr 30, 2013 3856

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#116 - Penn(e)y pincher

Apr 21, 2013 5340

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#115 - En ring att härska över dem alla

Apr 9, 2013 2647

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#114 - Två decenier i ett installationsprogram

Mar 23, 2013 2717

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#113 - Aggressiv prissättning på arga fåglar

Mar 17, 2013 4527

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#112 - Ditt ankare i teknikbranchen

Mar 2, 2013 3289

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#111 - Skärp er, Microsoft!

Feb 17, 2013 3570

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#110 - Så bra blir iOS 7 (om vi får bestämma)

Feb 7, 2013 3463

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#109 - Därför sjunker Apples aktier

Jan 27, 2013 3210

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#108 - Bilar är tekniska dinosaurier

Jan 20, 2013 3469

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#107 - Därför släpps inte en budget iPhone, eller?

Jan 11, 2013 1780

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#106 - Good Riddance

Dec 13, 2012 3001

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#105 - iTunes 11 och Apple anno 2013

Dec 1, 2012 6212

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#104 - Apple 2013

Nov 26, 2012 4226

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#103 - iPad Mini & nya Macbook Pro's

Nov 13, 2012 2847

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#102 - Apples höstevent kommenterat

Nov 1, 2012 5157

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#101 - Så skulle aldrig Steve Jobs gjort

Oct 14, 2012 1973

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#100 - iPhone redux

Oct 8, 2012 3597

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#99 - iPhone 5

Sep 30, 2012 5532

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#98 - Snillen Spekulerar

Sep 6, 2012 3946

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#97 - Casus belli

Aug 30, 2012 2757

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#96 - MBP(r)

Jul 3, 2012 2137

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#95 - Opus Dei

Jun 24, 2012 4302

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#94 - Tele vision

Jun 5, 2012 2227

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#93 - Gammalt blir nytt

Jun 2, 2012 3878

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#92 - Dekalogen

May 19, 2012 3592

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#91 - Navelskådning

May 7, 2012 3631

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#87 - 2012 kan starta!

May 7, 2012 1385

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#88 - Digitala fotbollshuliganer

May 7, 2012 2296

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#90 - iPad 3-keynote

May 7, 2012 1918

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#85 - Steve Jobs

May 7, 2012 2089

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#86 - Steve Jobs :(

May 7, 2012 3129

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#89 - Mountain Lion

Feb 28, 2012 3125

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#84 - iPhone 5

Aug 13, 2011 1972

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#83 - Patent Pending

Jul 22, 2011 1933

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#82 - De va la gött

Jul 5, 2011 1849

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#81 - Uppe bland molnen

Jun 14, 2011 1906

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#80 - Framtidens™

Jun 1, 2011 2441

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#79 - Villa, Vovve, Volvo

May 16, 2011 1692

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#78 - Som ett stort digitalt smörgåsbord

Feb 23, 2011 1864

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#77 - Mac App Store

Feb 1, 2011 3628

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#76 - Macåret 2010

Dec 22, 2010 2807

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#75 - Mac Pro

Dec 14, 2010 1199

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#74 - Nerläggning

Dec 7, 2010 3079

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#73 - Back to Mac

Nov 1, 2010 3195

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#72 - Med örat mot rälsen

Sep 13, 2010 3758

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#71 - Frågorna är många

Aug 31, 2010 2953

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#69 - Quattro

Jul 27, 2010 1971

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#68 - The Professional

Jul 11, 2010 2015

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#67 - Ett helt vanligt avsnitt

Jun 23, 2010 2908

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#66 - Död robot

Jun 14, 2010 2771

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#65 - Vända mot Mekka

Jun 3, 2010 2135

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#64 - Där endast molnen finns

May 11, 2010 3411

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#63 - Hängmattsfanatism

May 5, 2010 4173

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#62 - Paddan

Apr 19, 2010 4433

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#61 - I Seek You

Mar 30, 2010 2229

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#60 - Dubbelmoral

Mar 11, 2010 2557

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#59 - Alla ska med

Mar 3, 2010 1609

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#58 - Världsfred? There's an app for that.

Feb 9, 2010 1947

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#57 - iPad

Jan 31, 2010 2971

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#56 - I väntans tider

Jan 26, 2010 3087

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#55 - Griffeltavla

Jan 13, 2010 3147

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#18 - Sista Macradion (för i år)

Dec 28, 2009 2445

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#54 - Bara iPhone kan åka till Kina

Dec 13, 2009 2273

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#53 - Hemma med halmen

Dec 1, 2009 2367

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#52 - Jättespännande, verkligen

Nov 2, 2009 1671

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#51 - Objektiv kärlek

Oct 26, 2009 2943

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#50 - Mot all förmodan

Oct 19, 2009 3755

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#49 - Nya perspektiv

Oct 4, 2009 1497

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#48 - Tappad som barn

Sep 20, 2009 2245

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#47 - Ren och sann digital kärlek

Sep 17, 2009 6372

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#46 - Världens bästa mediacenter

Aug 24, 2009 3517

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#45 - Extremt pördigt

Aug 16, 2009 3405

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#44 - Min iPhone är bättre än din iPhone

Aug 10, 2009 2552

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#43 - Åter i etern

Aug 2, 2009 2297

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#42 - Stay Black

Jul 14, 2009 2519

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#41 - M.A.C.R.A.D.I.O.N.

Jul 5, 2009 2138

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#40 - Peter x 2 + Gabriel

Jun 28, 2009 2313

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#39 - Radion om Mac

Jun 21, 2009 1720

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#38 - Pre, Palm Pre

Jun 14, 2009 2904

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#37 - WWDC '09

Jun 11, 2009 3520

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#36 - Preludium till WWDC

Jun 2, 2009 3111

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#35 - Smått och gott

May 18, 2009 2638

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#34 - Ert orakel i etern

May 11, 2009 2352

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#33 - Det var här du hörde det först

May 3, 2009 2307

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#32 - Max Rudberg på tråden

Apr 26, 2009 3527

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#31 - Piratviken

Apr 19, 2009 2503

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#30 - Microsofts aprilskämt

Apr 5, 2009 1862

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#29 - Det är humor

Apr 1, 2009 2119

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#28 - Mycket mycket trevligt

Mar 23, 2009 2025

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#27 - 5.1 är kärlek

Mar 16, 2009 2129

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#26 - Nästa industri att dödförklara är...

Mar 11, 2009 1858

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#24 - Gabriel rasar

Feb 25, 2009 2841

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#23 - Ske Guds Vilja

Feb 16, 2009 2535

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#21 - Sist men inte sämst

Jan 29, 2009 2365

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#20 - Kommande

Jan 15, 2009 2527

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#19 - Sanningen

Jan 8, 2009 2573

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#17 - Fildelare är vi allihopa

Dec 3, 2008 2641

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#16 - Ropen skalla - Mac åt alla!

Nov 25, 2008 2765

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#15 - Piratkopierare är vi allihopa (utom Gabriel)

Nov 21, 2008 3467

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#14 - Cliffhanger

Nov 12, 2008 2615

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#13 - Det öppnare Apple

Nov 7, 2008 2294

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#12 - Gediget

Oct 22, 2008 2308

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#11 - Oj vad dyrt det blev!

Oct 17, 2008 3351

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#10 - Din subjektiva sanning

Oct 6, 2008 2078

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#09 - Med Roger Åberg och hans datorfläkt

Oct 2, 2008 1952

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#08 - Peter, Gabriel och varsin Levelator

Sep 22, 2008 2361

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#07 - Ytterst subjektiva och stolta över det

Sep 15, 2008 1924

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#06 - Peter hjärtar Bill Gates

Sep 8, 2008 3455

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#05 - Nu ännu mer episkt

Sep 2, 2008 2415

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#04 - Funktionsfrossan breder ut sig

Aug 24, 2008 2474

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#03 - Vi skapar framtid och historia, på en och samma gång

Aug 18, 2008 2122

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#02 - Planning killed the podcast star(s)

Aug 10, 2008 1112

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.

#01 - Början på någonting nytt

Aug 3, 2008 1830

Description:

En svensk podcast om Mac, iPhone, iPad och iPod med Peter Esse och Erik Bille med gäster. Teknikveckan är roligt, konkret, påläst och lite skånskt.